Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
                    

Uutiset

  • Etusivu
  • /
  • Uutiset
  • /
  • Karhujen D-tytöille hopeamitalit aluesarjojen loppuhuipentumasta

Karhujen D-tytöille hopeamitalit aluesarjojen loppuhuipentumasta

tiistai 17.4.2018 - 17:10

Länsirannikon ja Sisä-Suomen aluesarjojen loppuhuipentumaan Karhu-Areenalle kokoontuivat molempien alueiden kolme parasta D-tyttöjoukkuetta. Joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon, Karhujen kanssa samassa olivat Sisä-Suomen sarjan voittanut Steelers sekä Länsirannikon kolmonen HuKu. Toisessa lohkossa alkusarjassa pelasivat lännen ykkönen SBS Masku sekä Sisä-Suomen kakkonen Classic ja kolmanneksi sijoittunut Pirkkalan Pirkat. Lohkojen parhaat etenisivät illan finaaliin, kakkoset pronssipeliin ja viimeiset pelaisivat sijoista 5-6.

Karhujen ensimmäinen vastustaja oli aluesarjasta tuttu HuKu, Huvinsa Kullakin Salosta. Jo etukäteen oli tiedossa, että vastustajan vähälukuisesta joukkueesta löytyy taitavia yksilöitä ja ratkaisukykyä, joten tarkasti olisi lähdettävä pelaamaan. Aluesarjassa oli kertaalleen pelattu tasan ja muut kaksi kohtaamista olivat päättyneet Karhujen voittoon. Kotijoukkueen peli lähti onneksi heti rullaamaan mukavasti, ja ensimmäisen erän päätyttyä tilanne oli 5-1. Kaksi seuraavaa erää edettiin tasaisemmin, maaleja syntyi vuorotahtiin, mutta onneksi Karhujen etumatka piti ja ottelu päättyi lopputulokseen 10-6. Vielä tässä vaiheessa ei ehkä arvattu, kuinka tärkeiksi tässä ottelussa tehtaillut maalit muodostuvatkaan.

Seuraavissa otteluissa Classic otti selvän 7-2 voiton Länsirannikon ykkösestä Maskusta, ja Steelers puolestaan kukisti HuKun maalein 6-2. Sisä-Suomen kolmonen Pirkatkin piti Maskua yllättävän tiukoilla, ottelu päättyi Maskun 3-2 voittoon.

Karhut saivat toiseen otteluun vastaansa Steelersin, ja tässä vaiheessa oli siis selvää, että ottelun voittaja etenisi finaaliin. Peli alkoi Karhujen kannalta loistavasti, ensimmäinen maali nähtiin ajassa 1.31 ja ennen erätaukoa Karhut menivät jo 2-0 johtoon. Toinen erä oli kotijoukkueelle vaikea, Steelers nousi tasoihin ja Karhut puolestaan eivät maalinteossa onnistuneet millään. Kolmatta erääkin pelattiin 10 minuuttia tasatilanteessa, kunnes Steelers nousi ottelussa johtoon. Karhut reagoivat aikalisällä ja saivat pelinsä kuntoon, ajassa 42.52 Karhut tasoittivat ottelun. Viimeisillä minuuteilla hyviä paikkoja oli molemmilla joukkueilla, ja yleisökin eli vahvasti mukana. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähnyt ja ottelu päättyi tasalukemiin 3-3. Lopputulos ei vielä aiheuttanut suurta juhlaa Karhulaumassa, sillä finaalipaikan määräytymisestä tasatilanteessa ja vieläpä samalla maalierolla ei oltu etukäteen pahemmin mietitty. Tehtyjen maalien turvin finaalipaikka kuului porilaistytöille, ja valmistuminen finaaliin sai alkaa yhteisen ruokailun merkeissä.

Toisen lohkon päätösotteluna pelattiin Classic-Pirkat, ja 4-3 voitolla Classic lunasti paikkansa finaaliin Karhujen vastustajaksi. Ennen finaalia ratkottiin vielä muut sijoitukset, Pirkat vei viidennen sijan tasaisen kamppailun päätteeksi, HuKu taipui kuudenneksi maalein 4-3. Pronssiottelussa SBS Maskun ja Stelersin välillä pelattiin pitkään maaleitta, mutta aivan ensimmäisen erän lopussa Masku pääsi ensimmäisenä maalintekoon ja teki toisessa erässä vielä pari lisää. Kolmannessa molemmille joukkueille vielä yhdet maalit, joten lopputulokseksi Maskun 4-1 voitto ja pronssimitalitkin jäivät Länsirannikolle.

Finaaliin saatiin räväkkä alku; Classic täräytti pallon Karhujen maaliin jo ajassa 1.19, mutta Karhut ei tästä hätkähtänyt vaan kuittasi vielä ennen toisen minuutin täyttymistä. Loppuerä mentiin tosin Classicin tahtiin, erän päättyessä oli tilanne Classicille jo 3-1. Erätauolta kaukaloon palasi sisuuntuneita Karhutyttöjä, jotka tehtailivat erässä kolme maalia ja nousivat näin johtoasemaan kolmanteen erään lähdettäessä. Toisella erätauolla puolestaan Classicin tytöille löytyi vielä ylimääräinen vaihde, johon Karhut ei enää pystynyt vastaamaan. Ottelun lopputuloksena Classicin 8-4 voitto ja tamperelaiset pääsivät juhlimaan mestaruutta. Karhuille turnauksesta hienosti hopeamitalit, jotka varmasti vielä tappion kyynelten kuivuttua kirkastuivat hienoksi saavutukseksi myös tyttöjen omasta mielestä. :)

D-tytöt haluavat vielä kertaalleen kiittää kaikkia turnaukseen osallistuneita joukkueita, järjestelyissä ahkeroineita vanhempia, yhteistyökumppaneita, yleisöä ja muita karhuperheen jäseniä, joita päivän aikana ilahduttavasti näkyi turnausyleisön joukossa. Kauden viralliset ottelut on nyt pelattu, mutta joukkueen kausi jatkuu vielä yhden turnauksen verran, tulevana viikonloppuna pelataan Tampere Floorball Tournamentissa sekä C- että D-tyttöjen sarjoissa.
 


Turnaustunnelmia lisää: https://www.facebook.com/events/567318093650538/permalink/575493712832976/
Ennakkofiiliksiä Porilaine-lehden sivuilta: https://www.satakunnankansa.fi/porilaine/lopputurnaus-ulvilassa-huipentaa-karhujen-d-tyttojen-salibandykauden-200876601/
Tulospalvelu: http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/d-tytot-lr-ss-td-lh/3930