Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
                    

Uutiset

  • Etusivu
  • /
  • Uutiset
  • /
  • D-tytöt kahdella joukkueella Tampere Floorball Tournamentissa

D-tytöt kahdella joukkueella Tampere Floorball Tournamentissa

maanantai 23.4.2018 - 17:15

Ilveksen 23. kerran järjestettyyn Tampere Floorball Tournamentiin osallistui viikonloppuna 174 joukkuetta, joiden mukana kaksi Karhujen D-tyttöjen ryhmää. Joukkue osallistui sekä D- että C-tyttöjen sarjaan. D-sarjan joukkueessa pelasivat kauden aikana enimmäkseen White-ryhmässä pelanneet tytöt, joiden lisäksi saimme mukaan pelaamaan viisi tyttöä Rauman SalBan uudesta tyttöjoukkueesta, joka on lähdössä ensi kaudella mukaan myös liiton sarjoihin. Iloiset ja reippaat raumalaistytöt sopeutuivat hienosti porukkaan ja kentälläkin he osoittivat hyviä otteita. C-tyttöjen sarjaan osallistunut joukkue perustui D-tyttöjen Blue-ryhmään, jota täydentämään saimme seuran vanhemmista tytöistä mukaan kolme pelaajaa.

D-tyttöjen sarjassa Karhut kohtasi heti ensimmäisenä turnauksen lopulta voittaneen Crackersin Kotkasta. Ottelun eteni tasaisesti, mutta lopputulos 1-3 Crackersille. Toinen vastustaja alkusarjassa oli Pirkkalan Pirkat, joka oli mukana myös edellisen viikonlopun loppuhuipentumaturnauksessa sijoittuen siinä viidenneksi. Tämän ottelun Pirkat veivät selvin 7-1 lukemin, joten Karhujen matka jatkui vielä illan puolivälierään Tampereen KooVeeta vastaan. KooVee aloitti vahvasti tehden kaksi maalia heti ensimmäisen erän alkupuoliskolla, ja vaikka Karhulauma taisteli vahvasti ja onnistui toisessa erässä kaventamaan tilanteeksi 2-1, enempää maaleja ei nähty ja Karhujen kohtaloksi jäi ratkaista sijat 5-6 tutun kilpakumppanin SB Naantalin kanssa sunnuntaina. Tähän otteluun Karhut saivat hienon alun, tilanne oli 2-0 kahdeksan peliminuutin jälkeen, mutta seuraavista maaleista vastasivat naantalilaiset, tasoitus tuli aivan erän lopussa. Toisessa erässä oli taas Karhujen vuoro tuulettaa, seitsemän minuuttia ennen loppua nähtiin joukkueen kolmas maali, ensimmäinen laukaus kimposi tolpasta takaisin kentälle, mutta onneksi maalinedustalta löytyi karhupaitainen raumalaistyttö jatkamaan irtopallon maaliin. Toisen (ja samalla viimeisen) erän loppu puolustetiin tarkasti ja maalivahti torjui kaiken tarvittavan, joten Whiten turnaus päättyi riemukkaisiin voittotunnelmiin. Hieno palkinto tyttöjen koko kauden sisukkaasta työnteosta ja harjoittelusta! Tytöille jäi turnauksesta varmasti muitakin kivoja muistoja ja mikä tärkeintä, uusia tuttavuuksia yhteisen lajin parissa.

C-tytöissä Karhuilla ei suuria sijoitusodotuksia ollut, tarkoituksena oli vain lähteä nauttimaan pelaamisesta ja katsomaan millainen c-ikäluokan taso oikein mahtaa olla. C-sarjassa joukkueita oli mukana kaikkiaan 11. Karhujen ensimmäinen vastustaja oli KooVee, ja vaikka ensimmäinen maali merkittiin vastustajalle, ei porilaisryhmällä kuitenkaan ollut ottelun aikana suurta hätää, vaan voitto irtosi kahden 15min erän jälkeen lukemin 7-2. Alkulohkon toinen vastustaja oli hieman eksoottisempi, Ilves jääkiekkotytöt. Karhut eivät kuitenkaan lätkätyttöjenkään otteita hätkähtäneet, vaan lopputulokseksi kirjattiin 9-0 Karhuille. Näin alkulohkon viimeisen ottelun panoksena oli lohkovoitto ja  suora pääsy välieriin, sekä aikaisen aamuherätyksen välttäminen. Vastustajaksi asettuisi FBC Remix, jonka tiedettiin omassa aluesarjassaan menestyneen hyvin ja edenneen aina C-tyttöjen SM-sarjan playoff-karsintoihin saakka. Vastustaja sai taas otteluun vahvan alun, kolmen minuutin jälkeen nähtiin ensimmäinen maali. Tämän jälkeen pelattiin pitkään hyvin tasaväkisesti, Karhut yrittivät maalia vimmatusti ja saivat loistavia paikkoja, mutta vastustajan maalivahti pelasi hienosti ja sai pidettyä maalinsa puhtaana. Vastaavasti Remix onnistui maalinteossa vielä kahdesti, joten 3-0 tappion kärsinyt Karhulauma sai lähteä asettelemaan herätyskellojaan varhaista aamuherätystä varten, edelleen oltaisiin kuitenkin mukana taistelussa sijoista 1-6.

Lauantaiaamuna hallille saapui päättäväisen oloisia porilaistyttöjä. Vaikutti siltä, että kukaan ei halunnut jättää päivän rupeamaa yhteen peliin, mikä olisi ollut turnauksen tässä vaiheessa häviäjän kohtalo. Vastustajasta SB Vantaasta ei suurta ennakkotietoa ollut, mutta Etelä-Suomen C-tyttöjen aluesarjassa hyvin menestynyt joukkue tiedettiin vastaan tulevan. Voitonnälkäiset karhutytöt pelasivat vahvan ensimmäisen erän, tauolle lähdettiin lukemista 3-0. Vastustaja kavensi maalin verran, mutta se kuitattiin nopeasti ja vaikka toinenkin takaiskumaali ehti ennen erän loppua syntyä, voitto ja paikka mitalipeleissä saavutettiin lukemin 4-2. Ottelun jälkeen suunnattiin nopeasti varhaiselle lounaalle, jotta oltaisiin varmasti täynnä energiaa välieräpelissä, jossa pikkuisten Karhujen finaalihaaveiden edessä olisi SM-sarjajoukkueen kokoinen muuri nimeltä Steelers. Energiaa ei Karhutyttöjen pelistä kyllä puuttunutkaan, parin peliminuutin jälkeen pallo oli ensimmäisen kerran Steelers-maalissa. Erän loppuun taisteltiin ja puolustettiin tiukasti, ei lisämaaleja. Toisen erän alkupuolella Steelers tasoitti, mutta Karhut pysyivät edelleen pelissä mukana. Kuuden peliminuutin jälkeen Steelersille tuomittiin jäähy, ja Karhut pääsivät vapaalyöntiapajille mehukkaasta paikasta, eivätkä tytöt erehtyneet juonissaan, vaan pallo toimitettiin näyttävällä vedolla maalin perukoille. Johtoasemasta ei ehditty tosin kauaa nauttia, kun Steelershyökkääjä unohtui turhan vapaaksi maalin edustalle ja tasoitti tilanteeksi 2-2. Vain hetki tämän jälkeen Steelers iski vielä kolmannen kerran, ja vaikka Karhut eivät tästä todellakaan lannistuneet, vaan yrittivät vimmatusti tasoitusta loppuun saakka myös ilman maalivahtia, tulokseksi jäi Steelersin 3-2 voitto. Karhujen turnaus päättyisi siis pronssipeliin, jossa päästäisiin hakemaan revanssia FBC Remixistä. Ottelu alkoi taas kerran vastustajan maalilla, mutta Karhut eivät tästä hämääntyneet, ensimmäinen erä päätettiin lukemiin 1-1, mutta toisessa erässä nautittiin pelaamisesta oikein kunnolla ja neljän maalin arvoisesti. Karhuille siis 5-1 voitto ja pronssimitalit sekä pokaali. Tyttöjen suoritukseen voidaan olla tyytyväisiä; tulos ylitti odotukset, kentällä nähtiin hienoja suorituksia ja muutenkin joukkueen iloinen mieli kantoi läpi turnauksen. Nuoren joukkueen kahdestatoista pelaajasta yhdeksän pelasi päättyneellä kaudella pääasiassa D-tyttöjen aluesarjaa ja joukkueen kuopus voi halutessaan osallistua näihin karkeloihin C-tyttöjen sarjassa vielä vuonna 2021! ;) Onnittelut tytöille ja valmennukselle hienosta saavutuksesta ja kiitos "isoille tytöille", jotka antoivat oman panoksensa ja toivat hyvää kokemusta nuoren ryhmän tueksi.

Kuvat: Manu Marjamäki.