• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Divarin välierät alkavat lauantaina


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut saa välierissä vastaansa runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen LNM:n.

 

Divarin välieräjoukkueet ovat selvillä ja neljä parasta joukkuetta jatkaa pelejään viikonloppuna. Välierissä otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan. Karhut sijoittui runkosarjassa toiseksi ja saa vastaansa kahdeksanneksi sijoittuneen LNM:n. Toinen välieräpari on SaiPa (4.) ja Rangers (7.), joka tiputti runkosarjan ykkösen, FBC Turun puolivälierävaiheessa.

Joukkueen varakapteeni Ville Salosen mietteitä tähänastisesta kaudesta: ”Kausi on sujunut joukkueen osalta tähän asti ihan suht hyvin, mutta minkäänlaisesta tyytyväisyydestä ei ole tietoakaan ja nälkää joukkueella on vielä erittäin paljon. Samaa voisi sanoa myös oman kauden osalta.”

 

Karhujen ja LNM:n molemmat kohtaamiset runkosarjassa olivat vähämaalisia, tuikkoja vääntöjä. Liminkalaiset yllättivät porilaiset marraskuussa Urheilutalolla vieden ottelun nimiinsä lukemin 3-4. Karhut ottivat kuitenkin tammikuussa revanssin ja vei Niittareilta pisteet lukemin 3-5. LNM selvisi puolivälieriin niukasti voittamalla päätöskierroksella M-Teamin sekä Josban avustuksella, kun se hävisi FBC Turulle. Näin LNM nousi runkosarjan kahdeksanneksi ja pääsi mukaan pudotuspeleihin. Seuraavassa vaiheessa LNM tiputti ehkä hieman yllättäenkin sarjakolmosen Kooveen välieristä.

Salonen sanoo LNM:n olevan juoksuvoimainen joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti. ”Tekivät kovan suorituksen, kun pudottivat Kooveen välieristä.” Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund kertoo Limingan olevan hyvä joukkue. ”Välierissä tulee vastaan varmasti kovalla itseluottamuksella varustettu joukkue. Meidän täytyy pystyä vastaamaan Limingan vauhtiin ja pallo on pidettävä töissä, muuten tulee todella vaikeita pelejä. Liminka pelaa nopeaa ja suoraviivaista salibandyä, mikä on usein näissä kevään peleissä voittava resepti. Meidän pitää olla erityisen hereillä pelin käännöissä, pallon menetysten jälkeen, koska kaveri kääntää peliä erittäin nopeasti.”

 

Runkosarjassa Niittareiden tehokkain oli Eerik Lukkari tehoin 22+9=31 ja Karhuilla Tomi Jerkku tehoin 29+17=46. Playoffeissa puolestaan Limingan tehokkaimmat ovat olleet Iiro Savela tehoin 5+1=6 ja Mika Heiskanen tehoin 2+3=5. Porilaisista kovimmassa maalivireessä pleijareissa on ollut Janne Kuusiluoto tehoin 5+0=5 ja syöttöpörssiä hallitsee Juuso Ahola tehoin 0+5=5.

Ville Saloselle tuli täyteen 300 pistettä Divarissa. Hän oli Divarin runkosarjassa syöttöpörssin 9. tehoin 8+20=28. Lisäksi +/- -tilaston lukema näytti Salosen kohdalla +30, joka oikeutti koko Divarin sijaan 6. Salonen sanoo 300 pisteen olleen ihan kiva rajapyykki. ”Eipä se suurempia tunnekuohuja aiheuttanut, kohti seuraavaa 300:aa pistettä.” Playoffeissa Saloselle ei ole tehopisteillä merkitystä. ”Enemmän focus on siinä, että oma viisikko on plussan puolella ja sitä kautta koitetaan auttaa joukkuetta voittamaan.”

 

Myös joukkueiden maalivahtiosasto on mielenkiintoinen. Liminkalaisten tähtipelaaja on 18-vuotias nuori lupaus Aki Karjalainen. Hänen torjuntaprosenttinsa runkosarjassa oli 78,91 (18 ottelua) ja playoffeissa kolmen ottelun jälkeen 79,41. Porilaisten veräjää vartioi tilastollisesti sarjan paras maalivahti Arvid Vonk. Hänen torjuntaprosenttinsa runkosarjassa oli 82,57 (22 ottelua) ja playoffeissa kahden ottelun jälkeen 83,87.

”Tulossa varmasti erittäin mielenkiintoinen kamppailu myös maalivahtien välillä. Eittämättä sarjan parhaat miehet vastakkain sillä pelipaikalla”, Nylund miettii.

 

Myös välierät pelataan paras kolmesta järjestelmällä, josta voittajat jatkavat finaaliin. Runkosarjan toisena Karhuilla on kotietu eli välierien ensimmäinen ottelu pelataan Porissa. Välierät alkavat lauantaina. Karhut pääsee ottelusarjaan levänneenä. Välieräpaikka aukeni jo viime viikonloppuna, kahden ottelun jälkeen, kun puolivälierissä kaatui M-Team. Kaikki muut ottelusarjat venyivät kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun. Sunnuntaina pelataan Pohjois-Pohjanmaalla, Kempeleessä. LNM pelaa kotiottelunsa siellä, sillä liikuntahalli Limingassa on vielä rakenteilla.

Salonen lähtee hyvillä mielin pelaamaan tulevia välieriä. ”Kyllä kevään pelit sytyttävät aina huomattavasti enemmän, kuin esim. marraskuinen torstai-ilta Mosahallissa. Vähän on sääli, että vallitseva koronatilanne ei salli yleisön pääsyä peleihin, sillä Urheilutalolla on ollut aika kiva mekkala aina playoff-keväisin. Terveys on kuitenkin aina etusijalla ja nyt mennään näin.” Myös Nylund lähtee hyvillä mielin välieriin. ”Nää kevään pelit on se juttu, miksi tätä tehdään!” Nylund uskoo, että pidemmän päälle on hyötyä tässä kohtaa kautta, että saa enemmän palautumispäiviä ja päästään välieräsarjaan tuoreimmilla jaloilla. Nylund kertoo kuitenkin, että myös parannettavaa puolivälieräsarjasta jäi. ”Meidän on parannettava omaa ylivoimapeliä M-Team sarjasta. Peli oli meiltä heikkoa sillä osa-alueella. Pyritään myös siihen, että suoritustaso nousee, kun päivä pitenee. Parasta Karhu-salibandyä ei nähty kuin paikoitellen M-Teamiä vastaan.” Nylund pohtii myös välieräsarjan pituutta: ”Ehkä voisi pelata paras viidestä jo tässä vaiheessa.”

 

Nylund näkee Karhujen vahvuuksina puolustus- ja maalivahtipelin sekä ripeän pallon liikuttamisen. Myös Salonen mainitsee Karhujen vahvuuksiksi viisikkopuolustamisen ja maalivahtipelin. ”Nämä ovat olleet hyvällä tasolla koko kauden ajan. Meillä on kolme hyvää viisikkoa, joista jokaisesta löytyy tulivoimaa. Emme ole yhden tai kahden ketjun varassa.” Nylund kehottaa seuraamaan Kuusiluodon Jannea ja Tommilan Aatua. ”He ovat olleet nyt hyvässä lyönnissä. Varmasti kummankin joukkueen maalivahdit ovat myös sarjan eliittiä.”

 

Salonen ei koe, että varakapteenin rooli korostuisi mitenkään erityisesti tärkeissä peleissä. ”Ei se normaalista poikkea kovinkaan paljoa. Meillä on joukkueessa kuitenkin paljon pelaajia, jotka tsemppaa ja luo henkeä riippumatta onko rinnassa C tai A vai ei.” Salonen kuuluu joukkueen kokeneimpiin pelaajiin, joten hän ei ole ensimmäistä kertaa mukana kovissa peleissä. ”Varmasti siitä on hyötyä, että on kokemusta merkityksellisistä peleistä, ei olla ns. ekaa kertaa pappia kyydissä. Kevään pelit on aina oma maailmansa ja silloin koitetaan olla parhaimmillaan. Voihan se olla, että ehkä joku nuoremmista pelaajista saattaa näitä pelejä jännittää, mutta omasta mielestäni se on inhimillistä ja normaalia. Näissä asioissa koitan parhaani mukaan tukea nuorempia pelaajia”, kertoo Salonen. Päävalmentajan valmistautuminen tärkeisiin peleihin tapahtuu lähinnä jonkin verran videoita katsellessa. ”Kai tässä koittaa keksiä pyörää uudestaan”, Nylund vitsailee. ”Tässä vaiheessa kautta kyllä kuitenkin loppupeleissä niitetään sitä, mitä ollaan kylvetty kauden aikana treeneissä”, hän paljastaa.

 

Nylund ei lähde veikkailemaan finaaliin menijöitä tai sitä, että onko finaalijoukkueet jo viikonlopun jälkeen selvillä vaan keskittyy valmentamiseen. Salonen kertoo, että Divarin finaalissa nähdään Karhut, mutta vastustajalla ei ole merkitystä. ”Jos kauden vika peli päättyy voittoon, niin sitten voi sanoa olevansa tyytyväinen kauteen, niin joukkueen, kun itseni osalta”, hän päättää.

 

SOLIDSPORT:

Yleisöllä ei valitettavasti ole koronatilanteen vuoksi edelleenkään pääsyä katsomoon, mutta joukkue toivoo kotikatsomoihin runsaasti osallistujia, jolloin voi myös samalla tukea joukkuetta tässä taloudellisestikin haastavassa tilanteessa. Puolet tuotoista menee suoraan joukkueelle, kun teet tilauksen Karhujen SolidSport-kanavalta! Kaikki välieräottelut toteutetaan selostettuna monikameratuotantona!

https://solidsport.com/karhut-edustus

 

TULOSPALVELU:

LA 13.3.2021 KLO 16:00 KARHUT – LNM:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237085/yhteenveto

 

SU 14.3.2021 KLO 18:00 LNM - KARHUT:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237087/yhteenveto

 

TI 16.3.2021 KLO 18:30 KARHUT – LNM (TARVITTAESSA):
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237090/yhteenveto

Lue myös