Divarin finaalit tilanteessa 1-1

Otteluvoitot Divarin finaalisarjassa ovat viikonlopun kahden pelatun ottelun jälkeen tasan. Karhut vei Rangersia lauantaina kotonaan yllättävänkin isoin numeroin, 8-1. Sunnuntaina puolestaan Rangers otti kotivoiton Kirkkonummella lukemin 4-3.

LA 20.3.2021 KARHUT – RANGERS:

Ottelun alku oli hieman jännittynyttä ja tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Avausmaali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä Karhujen Henry Stenforsin toimesta. Hän näpäytti pallon verkkoon rystyltä Tuomas Huhtalan syötöstä. Kun maalihanat oli avattu, pääsi Karhut vauhtiin. Pari minuuttia edellisestä, Juuso Ahola laittoi pelivälineen verkkoon näyttävällä yksilösuorituksella. Syöttöpisteen tähän sai Aapo Tamminen. Taas pari minuuttia edellisestä ja oli Aatu Tommilan vuoro (syöttäjänä Ahola). Tämän jälkeen erässä ei enempää osumia nähty, joten erätauolle poistuttiin Karhujen 3-0 johtoasemassa.

”Lauantain peli lähti hiukan nihkeästi käyntiin. Ekalla kympillä ei pelattu erityisen hyvin, mutta toisella kympillä saatiin pallollista peliä paremmin käyntiin. Hyvä pallon liikuttaminen alkoi tuottamaan paikkoja, joita hyödynnettiinkin ihan mukavasti, kolmen maalin verran. Junnukenttä vahvistettuna Aapolla pelasi vahvan erän”, kertoo Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund.

Toinen erä oli myös Karhujen hallintaa. Maalinteon aloitti heti erän alkuun Tuomas Puisto. Hän painoi omasta päädystä vastustajan päätyyn asti ja juoksunsa päätteeksi iski palloon verkkoon. Maaliin ei merkitty syöttäjää. Erän puolivälin jälkeen Huhtala pelasi Tomi Jerkulle namupassin ja Jerkku napautti pallon varmasti häkkiin. Hetkeä myöhemmin Ahola tekee hyvän esityön ylivoimalla kaivaessaan pallon takaisin omille ja Tommila laittaa illan toisensa sisään hienon kuvion päätteeksi. Syöttöpiste tähän osumaan Jerkulle. Tämä jää erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi ja toiselle erätauolle mennään jo Karhujen 6-0 johdossa.

”Toisessakin erässä alku oli hieman heikko, mutta päästiin peliin kiinni nopeammin, mitä ekassa erässä. Puisto teki siinä 4-0 maalin muutaman minuutin pelin jälkeen, mikä vapautti pelaamista entisestään. Pystyttiin hyvin pallollisena kontrolloimaan peliä ja Rangers ei juuri päässyt paikoille. Tehtiin vielä pari maalia lisää ja päästiin aika turvallisesta 6-0 johdosta kolmanteen erään”, Nylund kertaa toista erää.

Kolmas erä oli tiukempi. Erän puolivälissä nähdään Rangersin ensimmäinen maali, kun Kaius Klemetti tekee joukkueensa avausosuman kaventaen tilanteeksi 6-1. Kun erää on jäljellä 2,5 minuuttia, Karhut tukevoittaa johtoasemaansa. Ahola laittaa illan toisen maalinsa häkkiin puolustaja Paavo Järven syötöstä. Loppulukemat 8-1:een viimeistelee vielä kapteeni Eero Vanhatalo erän viimeisellä minuutilla (tyhjä maali). Syöttöpisteen tähän merkkauttaa itselleen Janne Kuusiluoto.

”Kolmannessa erässä Rangers hiukan muutti pelaamistaan, mutta ei saanut oikein kirivaihdetta silmään, vaikka kavensikin siinä erän puolivälin tienoilla. Loppu oli hiukan pelailua. Kumpikin varmaan säästeli paukkuja sunnuntaille”, summaa Nylund.

Karhut otti näin ensimmäisen kiinnityksen finaalisarjassa. Ottelut jatkuivat heti sunnuntaina vierasottelulla Kirkkonummella.

”Kaikkiaan hyvä peli meiltä. Rangersilta kuitenkin myös varmaan ohipeli. Junnukenttä pelasi hienon ottelun ja erityisesti Juusolta todella vahva matsi. Kokonaisuus toimi hyvin. Janne ja Paavo hoiti ruutunsa ykkösketjussa erittäin hienosti”, Nylund kehuu.

SU 21.3.2021 RANGERS - KARHUT:

Sunnuntain ottelu oli huomattavasti tasaisempi kuin lauantaina Porissa. Ensimmäisen erän puolivälissä nähtiin ottelun avausmaali Rangersin Erik Heleniuksen toimesta. Jo vajaa puoli minuuttia myöhemmin Karhut kuitenkin kuittaa tämän tasoittaen tilanteeksi 1-1. Maalintekijänä Julius Lundgren (ei syöttäjää). Näissä lukemissa lähdetään myös erätauolle.

”Sunnuntain pelistä osattiin odottaa hanakalaa. Rangers oli pudottanut viisikkoa jonkin verran alaspäin. Eka erä oli aika tasainen eikä kumpikaan ihan huippupaikoille siinä päässyt alkuun. Erän puolen välin jälkeen Rangers pääsi kulmavaparista pienen merkkausvirheen ansioista tekemään maaliin. Onneksi seuraavassa vaihdossa Lundgren käytti heti hyväksi Rangersin pallollisen virheen ja tasoitti 1-1:een. Kaiken kaikkiaan hyvin tarkkaa peliä koko erä”, pohtii valmentaja Pekka Nylund sunnuntain ensimmäisen erän tapahtumia.

Myös toinen erä mentiin tasatahtiin. Ajassa 35.57 Karhut menee 1-2 johtoon Tomi Jerkun nätillä sijoituksella yläkulmaan. Tähänkään maaliin ei merkitä syöttäjää. Parikymmentä sekuntia ennen erän loppua Rangers tulee tasoihin. Tämän pukukoppimaalin tekijänä on jälleen Erik Helenius. Toiselle erätauolle lähdetään siis lukemissa 2-2.

”Toinen erä noudatteli aika lailla ensimmäisen kaavaa. Hiukan alkoi meiltä muutamissa tilanteissa maltti loppua pallollisena ja pakotettiin ratkaisuja turhaan, mikä tarjosi joitakin vastahyökkäyksiä Rangersille. Kun peli pysyi yksinkertaisena ja annettiin pallon tehdä työtä, niin päästiin luomaan muutamia tilanteita Rangers- maalillekin. Jerkku ampui meidät 1-2 johtoon erän loppupuolella. Erän viimeisellä minuutilla ei pelattu järkevästi, vaan vielä lähdettiin väkisin puskemaan ylöspäin ja jatkossa Rangers sai vielä paikan, jonka käytti hyväkseen. Erätauolle 2-2 lukemista, mikä kuvastikin aika hyvin kenttätapahtumia toisessa erässä”, selvittää Nylund erän kulkua.

Heti kolmannen erän alkuun Rangersin kapteeni Erik Helenius on taas asialla ja viimeistelee illan hattutemppunsa vieden Rangersin ottelussa 3-2 johtoasemaan. Kolme minuuttia tämän jälkeen pääsee Rangers koittamaan rangaistuslaukausta, mutta Karhujen maalilla Arvid Vonk torjuu varmalta näyttävän maalin vielä jaloillaan. Erän puolivälissä Karhut tulee tasoihin. Juuso Ahola laittaa pallon alanurkkaan Tatu Ruohosen syöttäessä. Ajassa 57.47 Rangers saa toisen tilaisuuden rangaistuslaukakseen. Tällä kertaa pallo löytyy verkosta Markus Fredrikssonin toimesta. Karhut pelaa ottelun viimeiset puolitoista minuuttia ilman maalivahtia yrittäen kavennusta, tässä kuitenkaan onnistumatta. Loppulukemiksi jää siis 4-3 Rangersin eduksi.

”Kolmannen erän alkuun tapahtui pallollisen pelin virhe, minkä kautta Rangers pääsi heti johtoon erän alussa. Peli pysyi hyvin tasaisena tämänkin jälkeen. Saatiin järkevöitettyä omaa pallollista peliä ja hiukan tiivistettiin kokoonpanoakin. Tätä kautta saatiin peli tasoihin, Juuson toimesta vaparista. Erän lopulla siinä sitten tuomittiin Rangersille jo toinen rankkari erään, mistä he siirtyivät johtoon. Kumpikin rankkarituomio jälkikäteen videolta katsottuna on kyllä erittäin mielenkiintoisia hakuja erotuomarilta. Kai siinä oli saatava jonkinlainen rooli otettua hänenkin tässä näytelmässä. Lopussa saatiin vielä pari paikkaa 6 vs. 5:lla, mutta tolppaa lähemmäs ei päästy tällä kertaa”, Nylund toteaa.

Karhujen 20 ottelun voittoputki siis katkesi sunnuntaina Kirkkonummella ja otteluvoitot finaalisarjassa ovat nyt tasan 1-1. Huonosti viikonloppu ei missään tapauksessa kuitenkaan mennyt. Finaalisarja harvoin on ratkennut suoraan kolmella voitolla.

Nylund oli tyytyväinen sunnuntaina erityisesti Julius Lundgrenin otteisiin. ”Hän pelasi todella ennakkoluulottomasti.” Karhujen Ahola ja Jerkku pääsivät myös viikonloppuna runkosarjasta totuttuun maalin makuun, jota heiltä on jo vähän pudotuspeleissä odotettukin. Parannettavaa joukkueelle keskiviikoksi kuitenkin jäi. ”Pallollinen peli oli meidän heikoin osa-alue sunnuntaina. Hiukan luultiin ehkä, että voidaan pelata miten sattuu pallolla ja pallovastuu puuttui. Kolmanteen erään tämä hiukan jo parantuikin. Porissa pitää taas tehdä perusasiat kunnolla pallonkin kanssa. Palloton peli oli ihan hyvin uomissaan sunnuntainakin”, Nylund miettii.

Divarin mestaruuteen ja F-liigapaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Taistelu jatkuu keskiviikkona 24.3.2021 Porissa. Ottelusarja on katkolla ensimmäistä kertaa jommalle kummalle joukkueelle lauantaina 27.3.2021 Kirkkonummella. Sarja ratkeaa viimeistään sunnuntaina 28.3.2021. Finaalin hävinnyt joukkue pääsee vielä karsimaan liigapaikasta liigan playouteissa hävinnyttä joukkuetta vastaan (Steelers, Hämeenlinna).

Yleisöllä ei valitettavasti ole koronatilanteen vuoksi edelleenkään pääsyä katsomoon, mutta joukkue toivoo kotikatsomoihin runsaasti osallistujia, jolloin voi myös samalla tukea joukkuetta tässä taloudellisestikin haastavassa tilanteessa. Puolet tuotoista menee suoraan joukkueelle, kun teet tilauksen Karhujen SolidSport-kanavalta! Finaalit selostettuina monikameralähetyksinä studioineen!