• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut lähtee lauantaina tavoittelemaan nousua F-liigaan


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin mestaruus on Karhuilla voiton päässä, kun keskiviikkona Karhut kaatoi Rangersin Porissa toistamiseen. Lauantaina joukkueet kohtaavat finaalisarjassa neljännen kerran.

 

Karhut matkustavat lauantaina Kirkkonummelle sarjan neljänteen loppuotteluun. Otteluvoitot ovat 2-1 Karhuille. Divarin mestaruus sekä F-liigapaikka ensi kaudelle on siis porilaisilla voiton päässä. Mikäli sarja ei katkea vielä lauantaina Kirkkonummella, pelataan viides ja ratkaiseva ottelu sunnuntaina Porissa.

Karhujen puolustaja Kalle Santanen on tyytyväinen erityisesti joukkueen tähänastiseen kauteen. ”Hienosti on kausi mennyt joukkueelta, vielä kun hoidetaan homma loppuun asti. Itsellä on ihan perus suoritusta ollut.” Tähänastista finaalisarjaa Santanen kuvaa seuraavasti: ”On ollut kovia, fyysisiä pelejä. Kotona ollaan oltu vahvoja, vieraissa täytyy olla myös kovempi.” Karhujen vahvuuksiksi finaaleissa Santanen mainitsee tasaisuuden.

Karhujen päävalmentaja Pekka Nylundin mietteet finaalisarjasta tähän asti: ”Tuloksellisesti ihan hyvin, pelillisesti on ollut parantamisen varaa. Ensimmäinen peli oli meiltä suhteellisen ehjä esitys, mutta sen jälkeen ei ole tekeminen ollut koko 60 minuuttia riittävän hyvällä tasolla.” Nylund kertoo valmentajan roolin ratkaisupeleissä olevan pikku asioiden viilaamista. ”Isoissa asioissa ei tässä vaiheessa kautta voi olla kovin paljon viilattavaa. Joukkueen henkinen kypsyys isoissa peleissä tullaan näkemään myös nyt viikonloppuna”, Nylund pohtii. Nykyinen sarjasysteemi on Nylundin mielestäni hyvä Divarissa, sillä etäisyydet ovat suurempia monien paikkakuntien välillä, mitä liigassa ja joukkueiden budjetit vastaavasti on pienempiä.

 

Rangersin Erik Helenius ja Karhujen Juuso Ahola ovat tasapisteissä pudotuspelien pistepörssissä. Heleniuksen tehot ovat 5+8=13 ja Aholan 4+9=13. Keskiviikon ottelussa huimassa maalivireessä (4+0) ollut Karhujen Juho Myllyharju löytyy pörssin sijalta kolme, tehoin 8+2=10. Sijoilta neljä ja viisi löytyy Rangersin Markus Fredriksson ja Karhujen Eero Vanhatalo. Molemmilla on samat tehot, 5+5=10. Maalivahtien pörssiä johtaa Karhujen Arvid Vonk. Torjuntaprosentti hänellä on 80,51. Rangersin veräjänvartija Kari Vilén löytyy sijalta kaksi, torjuntaprosentilla 80,12. Divarin pudotuspelien +/- -tilaston kärjessä on Karhujen ykkösviisikko. Tästä tilastosta korkeimmalta löytyy puolustaja Kalle Santanen (+15).

Santaselle on kertynyt yli 200 pääsarjaottelua ja kaikki Karhuissa. ”Ylpeänä on saanut Karhupaitaa kantaa pitkän aikaa. Paljon on tullut hyviä ystäviä ja muistoja matkan varrella.” Santanen ei lupaa varmuudella toista kahtasataa pääsarjaottelua. ”Kyllä nyt mennään ihan kausi kerrallaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä.” Santanen ylitti kauden aikana sadan tehdyn tehopisteen rajan Divarissa. Hän löytyy tällä hetkellä myös Divarin pudotuspelien +/- -tilaston kärjestä (+15). ”En kauheasti pisteitä seuraile, enemmänkin onnistumiseni näkyy juurikin +/- tilastoissa. Nyt on niin hyvä kenttä koossa, että ei pitäisi vilu tulla.”

Nylund luottaa edelleen joukkueena tekemiseen eikä lähde nostamaan yksittäisiä pelaajia esille. ”Joukkueena ollaan menty tähänkin asti ja joukkueena mennään, kävi miten kävi.”

 

Kokenut Karhupuolustaja Kalle Santanen nosti kolme vuotta sitten Divarin mestaruuspokaalin ilmaan Karhujen kapteenina. ”Se oli unelmien täyttymys. Silloisella porukalla oltiin aika lähellä jo käyty ja jouduttu pettymään useaan otteeseen. Sitten, kun yli tuhatpäisen kotiyleisön edessä hoidettiin homma ja pääsi sen pytyn Urheilutalolla nostamaan, niin olihan se uskomatonta.”

Myös Pekka Nylund oli mukana nostamassa Karhuja liigaan edellisellä kerralla vuonna 2018, jolloin hän hyppäsi puikkoihin kesken kauden Karhujen ollessa sarjassa kymmenentenä ”Olihan se varmasti oman uran huippuhetki. 1250 katsojaa Urheilutalolla ja peli ratkesi jatkoajalla, niin käsikirjoitus siinä näytelmässä oli kunnossa.” Nylundilla on siis meneillään uransa toiset Divarin finaalit valmentajana. ”Kyllä kokemuksesta on varmasti hyötyä. Ei pelit varsinaisesti jännitä, mutta enemmänkin ehkä tähän aikaan vuodesta tulee oltua hiukan ympäri vuorokauden salibandyvalmentaja tuolla omien korvien välissä. Normaalisti runkosarjan aikana salibandy ei pyöri niin tiivisti mielessä, mitä nyt playoff-peleissä. Kyllä finaalit on aina finaalit ja sytyttää joka kerta.”

 

Divarin voittaja ja F-liigapaikka kaudeksi 2021-2022 ratkeaa paras viidestä- järjestelmällä. Ottelusarja on katkolla Karhuille lauantaina 27.3.2021 Kirkkonummella. Sarja ratkeaa viimeistään sunnuntaina 28.3.2021. Finaalin hävinnyt joukkue pääsee vielä liigakarsintoihin liigan playouteissa hävinnyttä joukkuetta, Steelersiä vastaan. Tämänkin ottelusarjan voittaa ensimmäisenä kolme voittoa saavuttanut joukkue ja pelaa F-liigassa ensi kaudella.

Santanen on kulkenut Karhujen mukana aina kakkosdivarissa ja liigassakin asti. Viikonloppuna hän lähtee hyvillä fiiliksillä pelaaman, kun joukkueella on jälleen mahdollisuus nousta liigaan. ”Pitkä on ollut matka 2-divarista näihin peleihin. Jotain on varmasti tehty oikein, mutta paljon on vielä kehitettävää, jotta saadaan seuraava askel otettua.” Santanen on mukana Divarin finaaleissa kolmatta kertaa, mutta hän kertoo finaalien sytyttävän aina yhtä paljon. ”Kyllä se sytyttää aina, kun kannusta pelataan. Yleisön puuttuminen tietysti vie paljon näistä peleistä tunnelmaa, mutta toivottavasti katsojat kotona saavat jotain fiiliksiä meidän esityksistä.” Santanen kertoo, että finaalien ainoa tavoite on päästä nostamaan pytty! Hänellä on myös kova luotto siihen, että Karhut juhlii Divarin mestaruutta jo lauantaina!

Perjantain treenien jälkeen päävalmentajan asenne tuntuu olevan kunnossa ja hän kertoo, että myös joukkueen usko ja luotto omaan tekemiseen on erittäin kova. Nylund lähteekin luottavaisilla fiiliksillä viikonloppuun, kun edessä on jälleen mahdollinen liiganousu. ”Jokainen tsäänssi on mahdollisuus, sanoi Nykäsen Matti ja näen, että kyllä meillä on nyt hyvä tsäänssi ehdottomasti.”

Nylund kertoo, että kuviot on viikonlopuksi kunnossa, mutta niitä ei paljasteta vasta kun pelissä, jos silloinkaan. ”Joukkueella on mahdollisesti muutama ässä hihassa ja käyttämätön kuvio, mutta en ole varma, tarviiko niitä näyttää tällä kaudella enää.” Nylund ei myöskään paljasta, millä taktiikalla Karhut lähtee lauantaina neljänteen finaaliotteluun, mutta myös hänen ainoa tavoitteensa on Divarin mestaruus. Pääasia on voittaa se mestaruus, paikalla ei ole niin väliä”, hän päättää.

 

SOLIDSPORT:

Yleisöllä ei valitettavasti ole koronatilanteen vuoksi edelleenkään pääsyä katsomoon, mutta joukkue toivoo kotikatsomoihin runsaasti osallistujia, jolloin voi myös samalla tukea joukkuetta tässä taloudellisestikin haastavassa tilanteessa. Puolet tuotoista menee suoraan joukkueelle, kun teet tilauksen Karhujen SolidSport-kanavalta! Finaalit toteutetaan selostettuina monikameralähetyksinä studioineen!

https://solidsport.com/karhut-edustus

 

FINAALIEN AIKATAULU JA TULOSPALVELU:

LA 27.3.2021 KLO 16:00 RANGERS – KARHUT:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237175/yhteenveto

 

SU 28.3.2021 KLO 18:00 KARHUT – RANGERS (TARVITTAESSA):
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237176/yhteenveto

Lue myös