• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Torstaina luvassa maaleja


Kuva: Mikko Knuutila / Urheilupori.com

Miksei meillä Porissa toimita samalla tavalla?

Torstai-iltana FBT Pori matkustaa Woodcuttersin vieraaksi pelaamaan ykkösdivisioonaa Mustasaaressa sijaitsevaan Botnia-halliin. Kyseiseen, omaa Karhuhalliamme vastaavaan, monikäyttöiseen halliin on tehty toiseen päähän hallia hieno salibandykenttä, jossa Woodcutters pelaa kotiottelunsa.

Uudehkossa hallissa ovat olosuhteet kunnossa, ainakin entiseen Kauppikseen verrattuna. Kunnon pukuhuonetilat, suihkut ym.
Mieleen tulee väistämättä kysymys, että MIKSEI MEILLä PORISSA TOIMITA SAMALLA TAVALLA???  Karhuhallin toiseen päätyyn olisi mahdollista rakentaa mitat täyttävä salibandykaukalo kunnollisella mattoalustalla. Pihoilla ja toreilla on tullut kuulluksi, että eri lajien välinen kateus estäisi kyseisen kaukalon mahdollistamisen. Veronmaksajana voisinkin esittää kysymyksen, että eikö Karhuhallinkin tarkoitus ole palvella mahdollisimman monta liikunnan harrastajaa eikä toimia vain tiettyjen lajien harjoituspaikkana???
,Botnia halli

Nyt tuli eksyttyä, tosin hyvästä syystä, varsinaisesta aiheesta eli torstaisesta salibandymittelöstä Woodcuttersin ja FBT Porin välillä..

Woodcutters on voittanut kymmenestä kotiottelustaan seitsemän ja loput kolme hävinnyt maalin kahden erolla. Kyse on siis jälleen kerran vahvasta kotijoukkueesta, joka osaa hyödyntää maksimaalisesti kotiareenansa tuomat edut, mitä ne sitten ovatkin. Botnia-hallin areenalla on kuitenkin mätätty maaleja jonkin verran, kauden keskiarvo on 15 eli Woodiksen kotiotteluissa yleisö on päässyt nautiskelemaan runsasmaalisista otteluista. Eniten maaleja syntyi tammikuun 23. päivä ottelussa Ilvestä vastaan, jonka kotijoukkue hävisi lukemin 14 - 16. Woodcutters on tehnyt tällä kaudella neljänneksi eniten maaleja eli 153, FBT Pori vastaava luku on 128. Joukkueiden puolustuspelissä onkin sitten iso ero, sillä Woodcutters on päästänyt 133 omiin, kun FBT:n puolustus on kärsinyt ainoastaan 84 takaiskua, mikä on selvästi pienin lukema tällä kaudella. Toinen tähän mennessä alle sata maalia päästänyt joukkue on Blue Fox 96:lla päästetyllä.

FBT Pori varmisti käytännössä lohkovoittonsa lauantaina, kun Ilves ja Indians pelasivat tasapelin. Tosin teoriassa kaikki on vielä mahdollista. Torstai-illan mielenkiintoisin kysymys kuuluukin, että millä tasolla joukkueiden pelaajien motivaatiot liikkuvat? Kotijoukkue on varmistanut paikkansa ensi kaudeksi eikä sillä ole enää mahdollisuuksia kisata karsintapaikasta kumpaankaan suuntaan. Jäljelle jää ainoastaan ilo pelaamisesta ja mahdollisuus jättää kotiyleisölle mukava muisto menneestä kaudesta. Vierasjoukkue on varmistanut lohkovoittonsa ja tietää saavansa karsintavastustajaksi Loviisan Torin. Pimeä kevättalvinen arki-ilta, kolme tuntia bussissa kumpaankin suuntaan, tosin rautaisen alan ammattilaisen, Joni Virran, kuljettajamana. Riittääkö taistelu kotiedusta karsintapeleihin Loviisan kanssa motivaatioksi torstai-illan otteluun? Hyvä kysymys, mutta uskomme ja toivomme, että pelaajien ylpeys omista tekemisistään toimii suurimpana kannustimena ja motivaattorina torstaina Botnia-hallissa, sillä eihän Woodikselle voi enää hävitä...

Ottelun lopputulosta odotellessa, katso kauden aiemmat kohtaamiset kuvin
6.9.2009 FBT Pori - Woodcutters, harjoitusottelu Porin urheilutalo (kuvagalleria: urheilupori.com)

27.11.2009 FBT Pori - Woodcutters, 1.div Porin urheilutalo (kuvagalleria: urheilupori.com)

Lue myös