• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen maalivahtisopimukset F-liigaan


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen maalilla F-liigassa ensi kaudella jatkaa tuttu parivaljakko Arvid Vonk ja Tomi Bergendahl.

 

Karhujen tolppien välissä nähdään myös ensi kaudella kaksi kovaa nimeä. Maalivahtikaksikko on pelannut yhdessä useampana kautena, joten homma tunnetusti toimii tämän kaksikon välillä. Sekä Vonk että Bergendahl omaavat myös aiempaa liigakokemusta, joten molempien sopimukset ovat erittäin tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta.

 

Vonkki tuo joukkueeseen urheilullisuutta, jota liigakentillä pitääkin olla vielä astetta enemmän. Joukkueen raumalaiskiintiö on myös Vonkin sopimuksen myötä täytetty, sillä tuleva luokanopettaja on opiskelujen perässä raumalaistunut ainakin väliaikaisesti. Kaksoiskansalaisuuden omaava Vonk pelaa myös Hollannin salibandymaajoukkueessa.

Vonk on hyvillä fiiliksillä sopimuksesta. ”Halu oli jatkaa Karhuissa ja pelata F-liigaa.” Kohti F-liigaa Vonk lähtee luottavaisin mielin. ”Vaikea kausi tulossa, mutta uskon, että saadaan hyvä lopputulos ja Karhut säilyy F-liigassa.”

 

26-vuotiaalla Vonkilla on runsaasti kokemusta liigakentiltä. Vonk oli ensi kertaa Salibandyliigassa Karhujen maalilla jo 17-vuotiaana, kaudella 2011–2012. Karhujen lisäksi Vonk on pelannut Salibandyliigaa Kooveessa viisi kautta sekä Nokian KrP:ssä yhden kauden. Vonkille on kertynyt yhteensä 138 ottelua Salibandyliigassa sekä 73 ottelua Divarissa.

Suurimmiksi eroiksi Divarin ja Liigan välillä maalivahdin näkökulmasta Vonk mainitsee pelin nopeuden ja selkeän eron pelaajien laukausten laadussa. ”Virheitä ei saisi paljon tehdä, sillä niistä rangaistaan heti.”

 

Vonkilla oli viime kaudella Divarin runkosarjassa paras torjuntaprosentti useamman ottelun pelanneista maalivahdeista (22 ottelua, 82,57%). Päästettyjen maalien keskiarvo 60 minuuttia kohden oli 3,41. Pudotuspeleissä Vonkin torjuntaprosentti kahdeksassa ottelussa oli 80,15. Päästettyjen maalien keskiarvo 60 minuuttia kohden oli 3,39.

Valmistautuminen Liigakauteen on lähtenyt Vonkilla hyvin käyntiin. ”Fysiikkatreenit ovat maistuneet itselleni paljon paremmin, kun aikaisemmin. Kiitos siitä Juhanille. Ja johtuu myös siitä, että on hieno palata takaisin pelaamaan korkeinta tasoa.” Tavoitteena tulevalla kaudella Vonkilla on auttaa joukkuetta voittamaa pelejä ja hän asettaa joukkueen tavoitteeksi olla sarjassa vähintään 10. ”Haluan näyttää myös esimerkkiä treeneissä, sillä nykyinen F-liiga vaatii kovasti töitä kaikilta.”

 

Bertsa tunnetaan hyvistä käsistään niin työelämässä kuin salibandymaalillakin. Hän osaa korjata mitä vain sekä heittää ja napsii palloja kiinni todella hyvin.

”Tavoitteena on ollut koko ajan jatkaa pelaamista, joten jatko tuntuu hyvältä. Taso kovenee, joten kauteen täytyy valmistautua huolella. Kesällä saa taas hikoilla”, kommentoi Bergendahl.

 

36-vuotias Bergendahl on ollut Karhujen tolppien välissä jokaisella aikaisemmalla neljällä liigakaudella. Bergendahl on myös pelannut koko salibandyuransa Karhujen paidassa. Hänelle on kertynyt yhteensä 58 ottelua Salibandyliigassa sekä 180 ottelua Divarissa.

Suurimmiksi eroiksi Divarin ja Liigan välillä maalivahdin näkökulmasta Bergendahl mainitsee pelinopeuden. ”Peli on nopeampaa ja myös pelaajat ovat nopeampia, taitavampia sekä laukovat kovempaa ja tarkemmin. Divarissa voi onnistua ottelussa huonommallakin pelillä, mutta harvemmin Liigassa. Omista virheistä rangaistaan armotta.”

 

Bergendahl oli Divarin runkosarjassa torjuntatilaston ensimmäisellä sijalla (4 ottelua, 87,37%). Päästettyjen maalien keskiarvo 60 minuuttia kohden oli 3,02.

Bergendahl sanoo valmistautumisen Liigakauteen lähteneen hieman hitaasti erinäisistä syistä johtuen, mutta alkaa lämmetä. Tavoitteena hänellä on ensi kaudella sama sijoitus torjuntatilastossa kuin viime kaudellakin.

 

Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund on tyytyväinen kahden kokeneen Karhukasvatin jatkosopimuksiin. ”Maalivahtiosasto on nyt kunnossa liigakautta silmällä pitäen, mikä on erittäin tärkeä juttu meille. Arvid ja Bertsa ovat osoittaneet viime kausien aikana, että homma toimii heillä hyvin. Tärkeätä on, että maalivahtikaksikko osaa tukea toisiaan, koska he ovat jollakin tapaa kuitenkin yksilöurheilijoita joukkueen sisällä. Kumpikin herroista omaa liigakokemusta useamman kauden osalta, mikä varmasti takaa hyvät lähtökohdat kauteen, koska tiedetään mitä odotettavissa tulee olemaan.”

 

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Aatu Tommila

Julius Tuominen

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös