• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Tatu Ruohonen jatkaa Karhujen pakkiosastolla


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut on tehnyt jälleen lisää jatkosopimuksia. Kokenut puolustaja Tatu Ruohonen jatkaa liigajoukkueessa. Lisäksi myös jokapaikanhöylä Niko Järvenpää on solminut jatkosopimuksen ensi kaudelle.

 

”Seurajohto tarjosi terassilla jäätelön ja virvoitusjuoman ohessa sopimusta, joten ihan mukava fiilis”, kommentoi Tatu Ruohonen tuoretta sopimustaan.

Ruohonen on alunperin Karhujen oma kasvatti. Hän on urallaan kuitenkin pelannut myös Loviisan Torissa sekä Rauman SalBassa, molemmissa salibandyliigaa. Myös Karhujen liigajoukkueessa 32-vuotias Ruohonen on ollut mukana kaikilla neljällä aiemmalla liigakaudella. Ruohosella lähtee käyntiin uransa kymmenes liigakausi. Hän kertookin valmistautumisesta tulevaan liigakauteen aiempiin verrattuna seuraavaa: ”Sen verran on valmistautuminen eronnut, että yleensä harjoittelu aloitetaan Jazzien jälkeen. Nyt kun festivaalit peruttiin, niin harjoitukset alkoivat jo todella aikaisin keväällä. Ei kai tässä iässä enää elämänsä kunnossa voi olla, mutta kokemus paikkaa puutteet.”

Ruohosen +/- -tilaston lukema runkosarjassa (+38) viime kaudella oli sarjan paras. Tämän lisäksi Tatu teki oman piste-ennätyksensä yhdellä kaudella runkosarjassa (5+14=19). Pudotuspeleissä hän keräsi tehot 3+4=7 ja +/- -tilastokin näytti +20, joka riitti pudotuspelien pörssin sijalle kolme. Divarissa Ruohonen on pelannut yhteensä 121 ottelua tehoin 11+38=49 ja Liigassa hänelle on kertynyt otteluita yhteensä 226 ja tehot 23+43=66.

Kokenut peluri odottaa F-liigalta hyviä hetkiä. ”Mukava nähdä huipputason tuomareita ja pelaajia. Tavoitteena on viettää hauskoja hetkiä mukavien joukkuetoverien kanssa.” Ruohonen toivoo, että myös kortin peluu olisi voitokasta pelireissuilla.

Päävalmentaja Pekka Nylundin kommentit Tatu Ruohosen sopimuksesta: ”Tatu on painanut hommia kovalla sykkeellä ja tätä nykyä jalka liikkuu erittäin vilkkaasti kaukalossa. Tämä luo myös uhkaa hyökkäyssuuntaan entistä enemmän. Tatu on omassa päässä erittäin kaksinkamppailuvahva ja pystyy voittamaan 1vs1:siä kovalla prosentilla. Tatun letkeä huumori tuo myös eloa arkitekemiseen.”


Niin ikään Karhujen kasvatti Niko Järvenpää jatkaa ensi kauden liigajoukkueessa. ”Erittäin hyvät fiilikset sopimuksesta. Hieno päästä taas pelaamaan F-liigaa ja haastamaan Suomen kovimpia joukkueita”, kertoo Järvenpää.

Kooveen A- ja B-nuorissakin aikanaan pelannut Järvenpää sanoo, että tulevaan liigakauteen valmistautuminen on aloitettu hyvissä ajoin ja fysiikkapuolen harjoitteluun on panostettu. ”Treeneissä on ollut hyvä meininki ja tekemisen taso on ollut laadukkaalla tasolla.”

Divaripelejä Järvenpäälle on kertynyt uransa aikana yhteensä 103 ja niissä tehot 4+3=7. Järvenpää oli mukana Karhujen joukkueessa myös edellisellä liigakaudella 2018-2019, joten liigapelejä hänellä on alla 10 tehoin 1+0=1. Divarin ja Liigan eroja hän kuvaileekin seuraavsti: ”Liigajoukkueista löytyy huomattavasti enemmän yksilötaitoa, sekä tilaa ja aikaa on paljon vähemmän Divaripeleihin verrattuna.”

26-vuotiaan, pääasiassa hyökkääjän tontilla viime kaudella viihtyneen Järvenpään henkilökohtaiset tavoitteet tulevalle liigakaudelle on taistella pelipaikka kokoonpanosta ja pystyä kehittämään itseä pelaajana.

Valmentaja Nylundin mietteet Niko Järvenpään sopimuksesta: ”Niko on joukkueen ahkerimpia harjoittelijoita, joka painaa duunia illasta toiseen. Hänen asenteestaan voi kuka tahansa ottaa esimerkkiä. Niko pystyy pelaamaan melkein millä pelipaikalla tahansa ja tuo sitä kautta paljon leveyttä joukkueeseen.”

 

Muistattehan hankkia kausikortit ennakkoon ensi kauden liigapeleihin! Kausikortti-kampanja on voimassa 30.6.2021 asti osoitteessa:
https://www.tiketti.fi/karhut-2021-2022-kausikortti-kausikorttihaaste-akkreditointi/1282700

 

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Puolustajat:

Konsta Aro

Joni Halminen

Paavo Järvi

Vertti Rautava

Tatu Ruohonen

Kalle Santanen

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Tuomas Huhtala

Tomi Jerkku

Niko Järvenpää

Eerik Lukkari

Julius Lundgren

Juho Myllyharju

Juha Tikka

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

 

Lue myös