Karhut pisti Happeen koville Jyväskylässä

Kuva: Esa Jokinen

Karhut esitti hienoa peliä lauantaina Jyväskylässä, vaikka se ei tuonutkaan pisteitä tällä kertaa Poriin. Ottelu päättyi Happeen 5-3 voittoon.

Ottelu lauantaina Jyväskylässä alkoi vauhdikkaasti. Avausmaali nähtiin ajassa 6:35, kun Happee pisti pallon ohi loistavasti läpi ottelun torjuneen Arvid Vonkin. Karhut tulivat kuitenkin tasoihin erän puolivälin paikkeilla, kun hyvässä vireessä alkukauden ollut Julius Tuominen survoi pallon verkkoon kaimansa Julius Lundgrenin syötöstä. Tämän jälkeen Happee teki erään vielä kuitenkin kaksi maalia, joten tauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-1 johtoasemassa.

”Ottelun alku oli meiltä heikkoa tekemistä. Menetettiin palloa keskialueella ja oman alueen puolivälissä, mistä Happee loi paikkoja. Vonkin torjunnat piti meidät mukana pelissä. Meilläkin oli muutama mainio paikka ottelun alussa, mutta vastaavasti Laakso torjui ne varmasti. Happee pääsi rokottamaan meitä erässä kolmasti. Juti puolestaan iski maalin edestä meille yhden”, muistelee Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund.

Toinen erä oli Karhuilta tarkempaa pelaamista. Erän puolivälissä Happee sai jäähyn, mutta tämä koitui Karhujen epäonneksi, sillä jyväskyläläiset pistivät pallon Karhujen verkkoon alivoimalla. Muutama sekunti Karhujen ylivoiman jälkeen olivat Juliukset jälleen asialla. Tuominen kavensi tilannetta 4-2:een Lundgrenin syötöstä. Erä päättyi tasan 1-1 ja tauolle mentiin jälleen Happeen johdossa.

”Toiseen erään pystyttiin lisäämään pallon hallintaa ja varsinkin erän alkupuolella päästiin jonkin verran paikoillekin. Happee joutui ottamaan jäähyn, mutta meidän heikon YV-karvin ansiosta kilahtikin omissa. Heti jäähyn päätyttyä kolmosketju painoi jo pelin toisen maalinsa, jälleen Jutin toimesta. Erä oli meiltä paljon ensimmäistä erää parempi ja ehkä jopa lievästi pystyttiin ottamaan pallon hallintaa itsellemme”, Nylund kertoo.

Heti kolmannen erän alkuun Karhujen Tomi Jerkku laukoi taululle lukemat 4-3. Syötön tähän antoi Juuso Ahola. Muutama minuutti tästä, Happee hyödynsi ottelun toisen ylivoimansa ja lukemat olivat 5-3. Erässä ei enempää tapahtumia nähty, joten pisteet jäivät Jyväskylään, vaikka Karhut pistivätkin kampoihin toden teolla.

”Kolmannessa erässä hyvä syke jatkui ja Jerkku pääsi kaventamaan 4-3:een Ahiksen ja Kallen upeasta esityöstä. Valitettavasti melkein heti kavennuksen perään jouduttiin alivoimalle, jossa jäätiin 20 sekuntia vajaaksi ja Happee teki 5-3 maalin. Pystyttiin lopussa vielä jokunen maalipaikkakin luomaan, mutta maalit jäi tekemättä”, Nylund harmittelee.

Karhujen parhaana palkittiin ottelussa Julius Tuominen (2+0), joka onkin esittänyt vakuuttavia otteita tähän asti.

”Kolmosketjulta erittäin vahva esitys, +2, heille ja muutenkin tasapainoista peliä. Laukaukset taisivat mennä tasan koko pelissä eli sikäli pystyttiin hyvään peliin vieraskentällä. Kolme maalia riittää harvoin pisteisiin, joten maalipaikoissa pitää olla jatkossa kliinisempi”, päättää Nylund.

Karhut osoitti, että se pystyy haastamaan sarjan kahdeksikonkin joukkueita. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopun kotituplaan. Lauantaina Urheilutalolle saapuu vieraita Oulusta (OLS) ja sunnuntaina Espoosta (Indians).