Karhuille avausvoitto F-liigassa

Vieraspelireissu lauantaina Lahteen toi kolme sarjapistettä Poriin. LASB kaatui lukemin 3-5.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Kolmen minuutin pelaamisen jälkeen, LASB meni 1-0 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin, Karhujen Ville Salonen laittaa kuitenkin pallon etukulmasta sisään ja tuo joukkueensa tasoihin (syöttäjänä Tatu Ruohonen). Erän puolivälissä LASB menee taas johtoon ja lukemissa 2-1 lähdetään myös erätauolle.

”Ensimmäiseen erään lähdettiin hyvin ja pyrittiin pitämään pelivälinettä mahdollisimman paljon itsellä. Tässä onnistuttiin suhteellisen mukavasti. Pari lapsusta mahtui erään, mistä kaveri rokotti kummastakin. Itse saatiin ykköskentän toimesta pallo kertaalleen maaliin”, kertaa Pekka Nylund ottelun ensimmäistä erää.

Myös toinen erä mentiin tasatahtiin. Molemmat joukkueet tekivät yhden maalin. Ensin Tomi Jerkku tuo erän puolivälin jälkeen ylivoimalla Karhut tasoihin. Hetkeä myöhemmin LASB ottaa taas johtoaseman, kun Tiitus Salokangas heittää ilmaveivin ohi Karhuvahti Arvid Vonkin. Erätauolle mennään siis lukemissa 3-2.

”Toiseen erään LASB paransi omaa tekemistään ja oltiin alkuerästä ehkä hieman vastaanottavana osapuolena. Erän edetessä pystyttiin parantamaan omaa pelaamista. Saatiin peli tasoihin ylivoimalla, mutta kaverikin taiteili yhden maalin”, Nylund kertoo.

Kolmas erä oli Karhujen. Erän alussa Ruohonen toi Karhut tasoihin laittaen Eero Vanhatalon vedosta tuleen riparin sisään. Ajassa 56:40 puolestaan Juho Myllyharju osui tolppien väliin. Syöttäjänä jälleen illan tehomies Ruohonen. Kellon näyttäessä 57:01 Juuso Ahola ujuttaa vielä pallon LASB-vahdin selän taakse ja pistää taululle loppulukemat 3-5. Syöttäjä tähän maaliin oli Daniel Levola.

”Kolmas erä oli ehkä ottelun vauhdikkain. Saatiin kuitenkin pidettyä LASBi paljolti hiukan ulkokehällä ja iskettiin itse hyvin vastaan, kun paikka tuli. Ensin päästiin rinnalle ja lopussa mentiin vielä ohi. Arvid piti meidät mukana pelissä parilla maagisella torjunnalla. Lopussa näytettiin luonteen lujuutta ja tehtiin tarvittavat maalit sekä puolustettiin johto uhrautuvasti loppuun asti, kommentoi Nylund tyytyväisenä.

Karhuille siis kauden avausvoitto ja kolme sarjapistettä. Karhut sai takaisin rosteriin Eero Vanhatalon, Ville Salosen ja Juha Tikan. Tolppien välissä Arvid Vonk oli jälleen mies paikallaan ottaen tärkeitä torjuntoja ja ollen viimeinen lukko Karhupuolustuksessa. Karhut pysyivät myös pois jäähypenkiltä koko ottelun ajan. Ottelussa Karhujen parhaana palkittiin entinen LASB-pelaaja Tomi Jerkku (1+0).

”Arvid pelasi jälleen loistopelin ja Salpin viisikolta oli myös vahva esitys. Kakkosviisikosta Jerkku oli pelipäällä ja vaarallinen läpi ottelun. Myös hienosti alkukauden suorittanut Daniel Levola tarjoili Aholan maaliin loistavan syötön kypsän pelaamisen päätteeksi. Kokonaisuudessaan hieno esitys joukkueelta ja ansaitut pisteet vieraskaukalosta”, päättää Nylund.

Karhujen kausi jatkuu kahden viikon päästä jälleen kotituplalla. Vastustajina tuolloin ovat Classic ja Nokian KrP.