Ilves kellisti FBT:n

FBT Pori koki toisen peräkkäisen niukan maalin tappion, kun liigakarsintapaikkaa niinikään hamuileva Ilves peittosi porilaiset maalein 8-7.

Ottelun panos kotijoukkue Ilvekselle näkyi ottelun alussa, Ilves tarvitsi ja halusi voiton tuomat pisteet. FBT Porin jo varmistaessa liigakarsintapaikan ja käytännössä sen ykköstilankin, taistelee tamperelaiset verissäpäin Indiansin kanssa sarjan kakkostilasta.

Ottelun ensimmäinen erässä maalit iskettiin vuorotellen, kotijoukkueen aloittaessa. Mikael Boeliuksen (Läntinen T) ja Timo Heinilän (Juha Tikka) vastatessa FBT:n osumista. Toinen erä oli vierailijoille murheellinen ja koitui tällä kertaa kohtaloksi. Ilveksen tehdessä neljä maalia Juha Tikan ainokaista vastaan. Kolmanteen ja ratkaisevaan lähdettiin 6-3 lukemista.

Kolme maalia ei salibandyssä ole mitään, mutta kun Ilveksen Antti Naskali viimeisti hattutemppunsa kolmannen erän viidennellä minuutilla ja noin kaksi minuuttia edellisesti Ilves meni jo 8-3 johtoon Miika Niemisen alivoimamaalila.. oli kotijoukkueen johtoasema jo venynyt kenties liian pitkäksi. FBT ei kuitenkaan lannistunut, vaan erän alkuun tarkoitettu kiri saatiin kuin saatiinkin päälle Ilveksen alivoima osuman jälkeen. Timo Heinilä avasi ketsuppipurkkia ensin kavennuksella vielä takaiskun koetun jäähyn aikana. Hetkeä myöhemmin Teemu Helin punnersi FBT:n viidennen maalin. Mikael Boelius toi porilaiset jo kahden maalin päähän, kun erää oli reilusti eli n. kahdeksan minuuttia vielä pelaamatta. Vierailijoiden huima kiri pakotti kotijoukkueen rikkomaan. Ajassa 52:56 Ilveksen Toni Valkeejärvi painoi mailaa jäähyn arvoisesti. Tätä ylivoimaa ei hassattu vaan, ns. tuttu kuvio ja Juha Tikka lämäytti pallon ohi Ilvesvahti Eero Makkosen. Ja näin maalin taka-ajoon FBT:lle jäi vielä aikaa vajaa seitsemän minuuttia. Hyvästä ja kiivaasta yrityksestä huolimatta, tällä kertaa kaivattua punnerrusvoimaa ei löytynyt ja FBT koki toisen peräkkäisenm karvaan maalin tappion.

Ennen liigakarsintoja FBT Porilla on vielä yksi koitos. Runkosarjan viimeinen ottelu on ensi viikon lauantaina, jolloin urheilutalon parketilla vastaan tulee SBS Pori.. Ottelu alkaa klo 17.00.