Karhuilla takana hyvä peliviikko

Porin tiistai-illassa nähtiin tiukka vääntö sarjan häntäpään ja kärkipään välillä. Esport Oilers joutui tekemään täyden iltapuhteen Karhuja vastaan, jotta saivat pisteet mukaansa Espooseen. Ottelu päättyi lukemiin 5-7. Lauantaina puolestaan nähtiin Karhujen kauden ensimmäinen kotivoitto, kun Steelers kaatui Urheilutalolla lukemin 8-5.

TI 2.11.2021 KARHUT - OILERS

Karhut aloitti ottelussa maalinteon. Ajassa 1:56 Tuomas Huhtala laittaa pallon rysään nopean pelinkäännön jälkeen, Tomi Jerkun syötöstä. Neljän minuutin pelaamisen jälkeen Oilers tekee kaksi seuraavaa maalia, lähes peräkkäin. Erätauolle lähdetään Oilersin 1-2 johdossa.

Toisen erän alussa Oilers pääsee kokeilemaan rangaistuslaukausta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Erän alkupuolella Oilers tekee kuitenkin 1-3 osuman ja erän puolivälissä Oilers vie lukemat jo 1-4:ään. Erän loppupuolella Karhut osuu kuitenkin myös kahdesti. Ensimmäisen maalaa Juuso Ahola Jerkun upeasta poikkikentän syötöstä ja toisen Julius Tuominen, Eero Vanhatalon syötöstä. Erä menee siis tasan 2-2 ja lukemat taululla erätauolle lähdettäessä ovat 3-4.

Oilers lisää johtoaan kolmannen erän alkupuolella. Karhujen Vanhatalo kuittaa tämän kuitenkin nopeasti Julius Lundgrenin syötöstä. Oilers tekee taas seuraavan ja vie lukemat 4-6:een. Noin kolme minuuttia ennen loppua, Karhut ottaa aikalisän ja koittaa hakea kavennusta. Ajassa 59:25 Karhut tuleekin maalin päähän ilman maalivahtia pelattaessa, kun Jerkku laukoo pallon verkon perukoille Vanhatalon syöttäessä. Oilers laittaa kuitenkin lopuksi pallon vielä tyhjään maaliin ja ottelu päättyy lukemiin 5-7.

Karhut taisteli mallikkaasti Oilersia vastaan. Nousu oli hyvä Karhuveljiltä, mutta aika loppui valitettavasti hieman kesken. ”Parannettiin selkeästi pelin edetessä ja haastettiin loppuun asti vahva Oilers ryhmä! Ensimmäisessä erässä oli liikaa pallonmenetyksiä ja jouduttiin kyykkimään omissa lähes koko erä. Toinen erä oli jo huomattavasti parempi ja saatiin muutama hyvä pallollinen vaihtokin jo aikaiseksi. Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja selkeästi paras erä meiltä. Peli olisi voinut kääntyä hyvin meillekin. Tästä hyvät asiat mukaan ja kohti seuraavia pelejä”, summaa valmentaja Jani Rajala.

Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli hyviä venymisiä Karhujen maalinsuulla esittänyt Tomi Bergendahl. Porin Leipä palkitsi Oilersin parhaana Tuomas Iiskolan sekä tehot 1+2 ottelussa tehneen Karhujen Eero Vanhatalon.

LA 6.11.2021 KARHUT - STEELERS

Karhut teki ottelun avausmaalin ajassa 2:32. Maalin teki pienen poissaolon jälkeen Ville Salonen, Juha Tikan syötöstä. Erän puolivälin jälkeen Steelers tasoittaa lukemat 1-1:een. Karhujen Lundgren tekee ensimmäiseen erään vielä yhden maalin ylivoimalla, Jerkun loistavasta syötöstä. Erän päätöslukemat ovat siis 2-1 Karhuille.

”Alkuun ehkä kuvasti aika pitkälti se, että peli oli molemmille tosi tärkeä. Peli oli aika varovaista ja varsinkin meidän pallollinen peli oli todella huonoa. Oltiin vähän seisovin jaloin ja odotettiin, että oma pelikaveri tekee jotain ja sit alkaa syntyy. Mut onneksi pystyttiin tekemään pari maalia ja voitettiin eka erä”, kertoo Rajala.

Toisen erän puolivälissä Steelers tasoittaa ottelun 2-2:een. Karhut pääsee kuitenkin jälleen koittamaan ylivoimaa ja se tuottaakin tulosta Aholan toimesta, joka laittaa pallon nätisti maalin kattoon. Syöttäjänä tähän 3-2 osumaan oli Tatu Ruohonen. Erän loppupuolella Jerkku pomputtaa pallon vielä maaliin pitkään sivussa olleen, tähän otteluun kentille palanneen Joni Halmisen syötöstä.

”Toinen erä ei ollut periaatteessa kauheasti parempaa. Muutama parempi pallollinen jakso, mutta Steelers oli toisessa erässä parempi. Meillä oli vähän semmosta tuskasta, mikä näkyi vaihtoaitiossakin hiukan eikä peli ollut kauheen hyvännäköistä”, Rajala miettii.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 4-2. Erän alkuun Steelers kaventaa lukemat 4-3:een. Erän puolivälin paikkeilla Karhut kuitenkin tekee kaksi maalia. Ensimmäinen maali syntyy, kun Eetu Annila löytää Tuomisen kauniilla syötöllään. Toinen maali syntyy alivoimalla, kun Vanhatalo taiteilee pallon häkkiin Ruohosen avauksesta. Tämän jälkeen Steelers hyödyntää ylivoimansa ja lukemat ovat 6-4. Steelers ottaa aikalisän ja yrittää kavennusta. Seuraava maali on kuitenkin Aholan käsialaa, syöttäjänä Huhtala. Karhujen Vanhatalo laittaa pari minuuttia ennen ottelun loppua pallon tyhjään verkkoon. Syöttöpisteen tähän merkkauttaa jälleen Huhtala. Steelers onnistuu kaventamaan numeroita vielä yhdellä maalilla, noin minuutti ennen loppua. Ottelun loppulukemiksi jää näin ollen 8-5 ja Karhut ottaa kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

”Toisella erätauolla pohdittiin, että pitää jaksaa vääntää ja hoitaa tää homma kotiin. Kolmas erä olikin kyllä sitten taas meidän ja paras erä kokonaisuudessa tästä pelistä”, Rajala sanoo.

”Kaikki lasketaan! Tärkein, mitä me haluttiin, oli kolme pinnaa. Ne oli erittäin arvokkaat pisteet. Vaikka peli ei aina oo parasta, mutta pystytään silti voittamaan, niin se kertoo jostain: Joukkue pystyy venymään tiukoissa paikoissa! Torstaina kaadetaan Jymy!”, päättää Rajala.

Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli puolustajan paikalta tehot 0+2 merkkauttanut Tatu Ruohonen. Porin Leipä palkitsi ottelussa Steelersin parhaana maalivahti Pietari Jääskeläisen sekä tehot 1+1 tehneen Karhujen Tomi Jerkun.