Karhuille harmittava tappio Jymystä

Tiukka vääntö Karhujen ja Nurmon Jymyn välillä torstai-iltana Porissa päättyi Jymyn 5-6 voittoon.

Karhut lähti otteluun päättäväisin mielin, joka näkyikin 10 minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkueen 4-0 johtona. Minuutin pelaamisen jälkeen Juuso Ahola laittaa pallon sisään ensimmäisen kerran. Syötön tähän antaa Kalle Santanen. Seitsemän minuutin kohdalla on Tuomas Puiston vuoro laittaa pallo häkkiin Juha Tikan syötöstä. Noin 40 sekuntia tästä Tuomas Huhtala tekee Karhujen kolmannen osuman Aholan syötöstä. Erän puolivälissä Huhtala osuu toistamiseen, tällä kertaa syötön antaa Tomi Jerkku. Erän toinen puolisko on Jymyn, joka tekee seuraavat kolme maalia. Ensimmäiselle erätauolle lähdetään siis kuitenkin Karhujen 4-3 johdossa.

”Ottelun alku oli tietysti meiltä hyvä, mutta toisella kympillä otettiin Nurmo mukaan peliin oman onnettoman pallollisen peli kautta. Liikaa välkkyi lisämaalit silmissä hyökkäyspäässä, jossa tehtiin riskiratkaisuja aivan turhaan”, kertoo päävalmentaja Pekka Nylund.

Toisessa erässä Jymy tekee kaksi maalia lisää Karhujen nollaa vastaan, joten toiselle erätauolle mennään puolestaan Jymyn maalin johdossa, 4-5.

”Toisessa erässä saatiin peliä järkevöitettyä, mutta Nurmo oli huomattavasti tehokkaampi maalipaikoissa ja vei erän”, Nylund summaa toisen erän.

Kolmannen erän alkupuolella Jymy menee 4-6 johtoon. Ajassa 47:11 Jerkku kuitenkin kaventaa tilannetta 5-6:een Julius Lundgrenin syötöstä. Aikalisänkään jälkeen Karhut ei enää enempää maaleja tee, joten lopputulokseksi jää numerot 5-6 Jymylle.

”Kolmas erä noudatteli toisen kaavaa. Ei tehty paikoista. Kaveri teki tarvittavan maalin ja vei pelin sitä kautta. Surkea esitys menettää neljän maalin johto tällaisessa pelissä”, sanoo Nylund pettyneenä.

Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli tehot 2+0 tehnyt Tuomas Huhtala. Porin Leipä palkitsi Jymyn parhaana tehot 3+0 tehneen Niko-Arttu Perälän sekä tehot 1+1 tehneen Karhujen Juuso Aholan.