Karhujen sitkeys ei riittänyt Happeeta vastaan

Karhut taisteli jälleen tiukasti Happeen kanssa, mutta jyväskyläläiset veivät pisteet lukemin 4-6.

Karhujen ensimmäinen erä oli hyvä. Se tuotti tulokseksi lukemat 2-0 erätauolle lähdettäessä. Ensimmäisen maalin teki ajassa 7:41 Tuomas Huhtala riparista ja toisen ajassa 10:01 Tomi Jerkku siirretyn rangaistuksen aikana. Molemmat maalit syötti Juuso Ahola.

”Saatiin otteluun hyvä alku. Pysyttiin pallossa suht mukavasti ja pystyttiin puolustamaan pelin sisältä melko tiiviisti koko eka erä. Pari maalia tehtiin hyvillä pelinkäännöillä, myös yhteen tai kahteen lisämaaliin oli saumat olemassa. Erän lopussa sitten tuli Huhtalan tilanne, jonka tuomio oli taas sellainen, että vaikea käsittää punaista korttia meidän pallolliselle pelaajalle kyseisestä tilanteesta. No tuli muistutus siitä, että Karhujen ei kannata ainakaan ylivoimaa harjoitella, jos Lähteenmäki on viheltämässä seuraavassa pelissä”, päävalmentaja Pekka Nylund tuumaa.

Toisessa erässä Happee tuli kuitenkin mukaan peliin. Happeen avausmaali syntyy Huhtalan saaman viiden minuutin jäähyn aikana, erän alkupuolella. Tasoitusmaali tuli erän puolivälin paikkeilla. Erätauolle lähdetään siis tasatilanteessa 2-2.

”Toisessa erässä taisteltiin vitonen aika vähin vaurioin alta pois. Hiukan meni siinä kuitenkin kokoonpano uuteen uskoon ja pelistä katosi se paras terä toisessa erässä. Happee sai noustua tasoihin erän aikana. Toisessa maalissa hiukan nukahdettiin omissa, joka kostautui”, Nylund pohtii.

Heti kolmannen erän alkuun Happee iskee johtolukemat 2-3. Erän puolivälin jälkeen Happee pääsee koittamaan rangaistuslaukausta, mutta läpi ottelun hyviä torjuntoja esittänyt Arvid Vonk on tämänkin pallon edessä. Hetkeä myöhemmin Happee menee kuitenkin 2-4 johtoon. Alle minuutti tästä, Karhujen Ahola kaventaa tilanteen 3-4:ään. Syötön hän saa Julius Lundgrenilta. Happee kuittaa puolestaan taas tämän nopeasti. Loppu mennäänkin Karhujen kahden maalin tappioasemassa, ilman maalivahtia. Vajaa puoli minuuttia ennen loppusummeria, Happee laittaa pallon tyhjään maaliin. Neljä sekuntia myöhemmin Jerkku käy vielä kaunistelemassa numeroita 4-6:een ja nämä jäävätkin ottelun loppulukemiksi.

”Kolmannessa erässä peli oli aika tasaista, mutta siinä rutinoituneempi joukkue teki paikoistaan maalit ja meillä jäi piippuun omissa tilanteissa. Parissa maalissa taas tuli meidän helmasynti esiin eli hyökkäysalueella tehdään heikko ratkaisu pallollisena, josta kaveri rokotti pari ratkaisevaa maalia”, kertoo Nylund.

Karhujen puolustus sai lisävoimaa, kun Aapo Tamminen oli mukana kokoonpanossa tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Sitkeästä väännöstä huolimatta Karhut ei onnistunut saamaan pisteitä jyväskyläläisiltä. Kausi on nyt puolivälissä ja edessä on joulutauko. Karhujen ottelut jatkuvat kuitenkin vieraspelillä vielä tämän vuoden puolella, kun joukkue matkaa Seinäjoelle 29.12.2021. SPV-Karhut -ottelu on nähtävissä Ruutu+ -kanavalla klo 18:30 alkaen.

”Pelattiin kokonaisuudessaan hyvä peli. Saatiin siirrettyä niitä juttuja ihan hyvin kentälle, mitä MM-kisatauolla treenattiin. Arvidilta taas vahva peli. Aholan ketju pelasi todella vahvan ekan erän, mutta Hupin poistuminen vahvuudesta näkyi loppupelissä”, Nylund summaa.

Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli tehot 1+2 tehnyt Juuso Ahola. Porin Leipä palkitsi Happeen parhaana puolustaja Eemil Ukkosen sekä Karhujen parhaana maalivahti Arvid Vonkin.