Karhuille ei sarjapisteitä Seinäjoelta

Kuva: Juha Käenmäki

Karhut jäi jälleen ilman pisteitä hyvästä taistelusta huolimatta. SPV käänsi pelin kolmannessa erässä itselleen ja loppulukemat Seinäjoen keskiviikkoillassa olivat 8-6.

Karhut aloitti ottelun kahdella maalilla. Puolentoista minuutin pelin jälkeen Tuomas Huhtala karvaa pallon vastustajalta ja pistää sen häkkiin. Syöttöpisteen ottelun avausmaaliin saa Tomi Jerkku. Noin minuutti myöhemmin on Eero Vanhatalon vuoro nostaa kädet ilmaan (syöttäjänä Juho Myllyharju). Seuraavat neljä maalia tekee SPV tasaiseen tahtiin, joista viimeinen syntyy ylivoimalla. Erätauolle lähdetään lupaavan alun jälkeen siis 4-2 tappioasemassa.

”Ottelun eka erä oli meiltä umpisurkea. Pelattiin pallottomana kauden huonointa peliä ja ainoastaan Arvid ja hyvä onni piti meidät mukana pelissä. Erän alussa viimeisteltiin tehokkaasti, joka auttoi myös”, kuvailee Pekka Nylund ottelun ensimmäistä erää.

Toinen erä on Karhujen. SPV ei onnistunut tekemään erässä maaliakaan ja Karhut teki kaksi, tasoittaen lukemat 4-4:ään. Erän alkupuolilla Julius Lundgren laittaa pelivälineen sisään Aatu Tommilan syötöstä. Erän lähennellessä puoliväliä, avausmaalin tehtaillut tutkapari on jälleen asialla, kun Huhtalan illan toinen osuma on totta Jerkun vedon riparista.

”Toiseen erään saatiin paketti paremmin kasaan ja pystyttiin sitä kautta nousemaan peliin mukaan. Arvid torjui nollaerän, vaikka töitä riitti yhä edelleen ihan riittävästi”, Nylund kertaa toista erää.

Kolmannen erän lukemat olivat ensimmäisen kaltaiset. Puolen minuutin pelaamisen jälkeen SPV menee 5-4 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Karhut kuitenkin tasoittaa tilanteen, kun Daniel Levola iskee uransa ensimmäisen F-liigamaalin komealla vedolla. Syöttöpisteen tähän merkkauttaa Julius Tuominen. SPV menee kuitenkin taas maalin johtoon ja pääsee myös yrittämään rangaistuslaukausta, jonka Arvid Vonk tuttuun tapaan torjuu. SPV:n kahden maalin johto syntyy ajassa 52:49 ja hetkeä myöhemmin SPV johtaa ottelua jo kolmella maalilla. Tästä Karhut ei enää toivu, vaikka Tatu Ruohonen (Vertti Rautava) kaventaakin vielä tilannetta yhdellä maalilla. Loppulukemat ovat Seinäjoen Urheilutalolla illan päätteeksi siis 8-6.

”Kolmannessa erässä kaveri rokotti meidän nukahduksista omissa. Itse pystyttiin pari tekemään, mutta paikkoja oli useampaankin maaliin. Kaveri oli varmasti tuon verran edellä, mitä tulos näyttää”, toteaa Nylund.

Karhut näytti jälleen vahvaa taistelutahtoa ja hyviä otteita kaukalossa. Pisteet kuitenkin jäivät tällä kertaa Seinäjoelle. Karhujen parhaana ottelussa palkittiin tehot 2+0 tehnyt Tuomas Huhtala. Karhujen ottelut jatkuvat heti alkuvuodesta, kun vieraskentällä kohdataan sunnuntaina 2.1.2022 EräViikingit.

”Arvidin lisäksi Hupi ja Tomppa pelasi vahvan pelin ja Dani teki ekan liigamaalinsa, joka oli varmasti ansaittua hyvän alkukauden jälkeen. Sunnuntaille pitää löytää tasaisuutta tekemiseen ja tilkitä vuotava puolustuspeli”, Nylund päättää.