Karhut ryösti pisteen Helsingistä

Kuva: Juhani Järvenpää

Vuosi alkoi pisteellä, kun Karhut taisteli tiensä jatkoajalle EräViikinkien kanssa. Lopputulos sunnuntaina Mosahallissa oli 4-3.

Ottelun ensimmäinen erä on maaliton. Vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkansa, pelivälinettä ei saada kumpaankaan päähän tolppien väliin.

”Eka erä oli meiltä vaisua peliä pallollisesti. ErVi sai pari huipputonttia meidän omista pallollisen pelin epäonnistumisista, mutta Arvid selvitti ne tilanteet. Pari kääntöä saatiin aikaan, missä ei oikein onnistuttu siinä viimeisessä syötössä. Kaikkiaan ottelun heikoin erä meiltä”, kertaa päävalmentaja Pekka Nylund sunnuntain ensimmäistä erää.

Toinen erä mennään myös tasatahtiin. Ennen erän puoliväliä, Karhut on jo 2-0 johtoasemassa. Ensimmäisen maalin tehtailee ylivoimalla Ville Salonen, Juuso Aholan syötöstä. Toisessa maalissa on mukana jälleen Ahola, tällä kertaa maalintekijänä ja syöttöpisteen tähän merkkauttaa Kalle Santanen. ErVi ei kuitenkaan luovuta, vaan kaventaa erän loppupuolella ylivoimalla ja seitsemän sekuntia ennen erän loppua iskee vielä ns. pukukoppimaalin tullen tasoihin.

”Toiseen erään saatiin omaa tekemistä parannettua paljon. Pystyttiin tekemään erän alkupuolelle kaksi maalia, joista toinen oli hieman onnekas pomppu kaverin puolustajan kautta sisään. Saatiin luotua muutenkin melko mukavia tontteja hyvistä käännöistä, mutta maalintekotilanteissa oltiin tehottomia. Erän lopussa ErVi kuittasi meidän yyvee-maalin omalla yyveellään ja sai myös oman onnenkantamoisen erän loppuun, kun pallo muutti suuntaa meidän pelaajan jalasta maalinedustalla. Kaikkiaan hyvä erä meiltä”, Nylund kehuu joukkojaan.

Kolmas erä ei poikkea muista, vaan erä menee tasan 1-1. Heti erän alkupuolella ErVi menee 3-2 johtoon. Karhut onnistuu tasoittamaan vasta erän loppupuolella ylivoimalla, kun vastustaja saa viiden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Tarkan kudin verkon perukoille sijoittaa Tomi Jerkku (syöttäjä Tuomas Huhtala). Myös lisämaaleihin oli siis mahdollisuus, mutta niitä ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Tämä tarkoitti jatkoajalle siirtymistä. Jatkoaika alkaa kuitenkin alivoimalla, kun Huhtala saa kolmannen erän loppuun jatkuvasta väärästä pelitavasta kahden minuutin jäähyn. ErVi käyttää tämän hyödykseen noin minuutin pelaamisen jälkeen ja laittaa taululle loppunumerot 4-3.

”Kolmannessa erässä ErVi pääsi erän alkuun johtoon, jonka jälkeen peli alkoi virtailemaan ja kummallekin siunaantui hyviäkin maalipaikkoja. Tehottomuus vaivasi kuitenkin yhä edelleen. Erän lopulla päästiin viiden minuutin ylivoimalle, josta saatiin tasoitus aikaiseksi. Kerran pallo kävi myös tolpassa ja Sipilä kaverin maalilla otti pari isoa pelastusta. Varsinaisen peliajan loppuun meille tuomittiin kakkonen, josta Ervi sitten ratkaisi lisäpisteen itselleen”, kertoo Nylund.

Karhujen parhaana ottelussa palkittiin tehot 1+1 tehnyt Juuso Ahola. Vaikka pistetili karttuikin yhdellä, Steelers voitti oman ottelunsa Jymyä vastaan ja meni näin ollen Karhujen ohi yhdellä pisteellä. Karhut tippui siis toistaiseksi suoran putoajan paikalle, sijalle 13. Pisteidenmetsästys jatkuu perjantaina 14.1.2022 Espoossa, Oilersin vieraana.

”Saatiin puolustuspeli näyttämään taas siltä, miltä sen pitääkin Seinäjoen kyykkäyksen jälkeen. Yksi tehty maali 5vs5 -pelissä oli heikko suoritus, koska kahdessa viimeisessä erässä paikkoja oli meilläkin melko runsaasti. Nyt täytyy kahdessa viikossa löytää lääkkeitä viimeistelyyn, ennen seuraavaa pelirupeamaa. Arvid maalilla ja Juuson kaksi tehopistettä luonnollisesti oli hienoja suorituksia. Myös Salpin viisikko pelasi hyvän matsin vastustajan ykköstä vastaan. Lisäksi kolmonen hoiti oman ruutunsa hienosti ja pelasi nollanollaa”, Nylund summaa.