Karhuille piste Oulusta

Kuva: Ari Arola

Karhut sai jälleen kartutettua pistetiliään yhdellä, kun Oulussakin ottelu venyi jatkoajalle asti. Oululaiset kuitenkin lopulta veivät ottelun ja kaksi pistettä lukemin 4-3.

Ottelussa mentiin kolme erää tasatahtiin. Ensimmäisen erän alussa Karhut pääsi heti alkuun pyörittämään viiden minuutin ylivoimaa. Tästä tuloksena yksi maali, jonka teki Tomi Jerkku tarkalla sijoituksellaan (syöttäjänä Eero Vanhatalo). Erän loppuun OLS tekee ns. pukukoppimaalin tasoittaen pelin 1-1:een.

”Ottelun alussa oltiin hieman telineissä, kuten viime vieraspeleissäkin. OLSin saama punainen kortti antoi meille ylivoimasauman, mistä saatiin yksi maali tehtyä. Ylivoima ei missään tapauksessa ollut kovinkaan loistokasta meiltä. Jäähyn jälkeen jouduttiin Lundgrenin loukin takia vähän muokkaamaan ketjuja, joka hiukan ehkä sotki peliä paikoin. Erän loppuun OLS pääsi tasoittamaan meidän heikon puolustuspelin ansiosta”, muistelee valmentaja Pekka Nylund OLS-pelin ensimmäistä erää.

Toisessa erässä ensimmäisenä maalin tekee OLS erän puolivälissä. Kun ottelukello näyttää 37:50 iskee Jerkku illan toisen maalinsa Juuso Aholan loistavasta syötöstä takatolpalle. Erätauolle poistutaan jälleen tasalukemissa 2-2.

”Toiseen erään hieman muokattiin kokoonpanoa ja siirrettiin Juuso sentteriksi ja otettiin Eetu ykkösen laitaan. Erän eka kymppi oli OLSin hallintaa. Juuson kenttä pystyi luomaan muutamia paikkoja pallolla, mutta muuten pallollinen peli oli hieman nuhaista erän alkupuoliskolla. OLS pääsi tekemään kymmenen minuutin pelin jälkeen toisen maalinsa meidän merkkausvirheestä omissa. OLSin maalin jälkeen päästiin itse paremmin peliin kiinni. Saatiin peli tasoihin Tompan toisella maalilla näyttävän syöttökuvion päätteeksi”, Nylund pohtii.

Kolmannen erän alkupuolella OLS menee taas johtoon. Tämän kuittaa kuitenkin melko nopeasti Vanhatalo, Eetu Annilan syötöstä. Erässä ei enempää maaleja nähdä, joten luvassa on jatkoaika. Jatkoaikaa kuluu kuitenkin vain minuutti ja 11 sekuntia, kun OLS ratkaisee pelin edukseen. Loppulukemat taululla ovat siis 4-3 oululaisten hyväksi.

”Kolmas erä oli meiltä pelin parasta tekemistä. OLS pääsi rokottamaan meitä erän alkupuoliskolla pienestä nukahduksesta omissa, kun vaihto oli käynnissä. Heti seuraavassa vaihdossa Salppi ja Eetu väänsi pallon Eerolle tekopaikkaan ja Eero ampui laadukkaasti maalin kattoon. Myös seuraavissa vaihdossa oli pari huippupaikkaa kummallakin, mutta lukemat säilyivät 3-3:ssa. Loppuerässä kaverin häkkäri nappasi yhden uskomattoman kopin, joka vei pelin jatkoajalle. Jatkoaika ei kauaa vanhentunut, kun OLS käytti paikkansa terävän käännön päätteeksi”, kertaa Nylund.

Tyytyväinen voi kuitenkin olla yhteenkin pisteeseen pohjoisista. Matka Poriin olisi ollut varmasti paljon raskaampi ilman sitä. Jokainen piste on tärkeä sarjataulukon loppupään sijoituskamppailussa. Karhujen parhaana ottelussa palkittiin tehot 2+0 tehnyt Tomi Jerkku. Vaikka pistetili karttuikin yhdellä, sijoitus sarjataulukossa on edelleen 13. Steelers on kuitenkin samoissa pisteissä (10) ja Jymykin vain kaksi pistettä Karhuja edellä. Ottelut jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina 23.1.2022 Porissa LASBia vastaan. Valitettavasti ottelu kuitenkin pelataan tyhjille katsomoille vallitsevan koronatilanteen vuoksi!

”Kokonaisuudessaan nousujohteinen esitys meiltä. Piste Oulusta ei ole huono suoritus, vaikka ehkä lopun paikoista oltaisi voitu se voittokin kairata. Arvidilta taas hyvää maalivahtipeliä ja Eetu toi mukavasti virtaa omalla tekemisellään peliin. Juuson kenttä pelasi hyvää pallollista peliä kaksi erää”, Nylund päättää.