Karhut pysyi kaksi erää sarjakärjen vauhdissa

Karhut taisteli hyvin kaksi erää sarjakärki Classicia vastaan lauantaina. Loppulukemat olivat Bläk Boksin iltapäivässä lopulta kuitenkin 11-7 kotijoukkueen eduksi.

Karhut sai otteluun hyvän, ehkä hieman yllättävänkin alun. Noin viiden minuutin pelin jälkeen Karhut oli jo 2-0 johtoasemassa. Molemmat maalit pomppivat hieman onnekastikin Karhuille. Ensimmäinen maali syntyi ajassa 4:01 Juha Tikan tökätessä pallon verkkoon Juuso Aholan syötöstä. Seuraava maali syntyi noin minuutti myöhemmin, kun oli Julius Tuomisen vuoro pomputtaa Konsta Aron syötöstä pallo verkon perukoille. Classic tekee kuitenkin seuraavat neljä maalia vielä ensimmäisen erän aikana. Näin ollen Karhujen lupaava alku kääntyi 4-2 tappioasemaksi.

”Saatiin otteluun hyvä alku, mutta 2-0 johdossa ote herpaantui pahemman kerran. Tehtiin pari isoa virhettä pallollisena ja Classic rankaisi niistä armotta”, kertoo päävalmentaja Pekka Nylund.

Toinen erä oli myös hyvää tekemistä Karhuilta. Vaikka Classic aloittikin erässä maalinteon, ei Karhut tästä lannistunut vaan teki itse kaksi seuraavaa, molemmat ylivoimalla. 5-3 osuma syntyy, kun Ahola laittaa pallon suoraan vaparista sisään (Ville Salonen) ja 5-4 osuma on Eero Vanhatalon käsialaa (Tomi Jerkku). Seuraava maali on kuitenkin puolestaan Classicin ylivoimamaali ja 20 sekuntia myöhemmin lukemat siirtyvät jo 7-4:ään. Karhut ei vieläkään paina päitä alas vaan ensin Juho Myllyharju kaventaa tilannetta Tuomisen syötöstä ja tämän jälkeen Joni Halminen laittaa pallon häkkiin ylivoimalla Aholan syötöstä. Jälleen ollaan maalin päässä (7-6), mutta Classic pistää erän loppuun vielä yhden pallon verkkoon ja erätauolle poistutaan taas kahden maalin erolla. Erä menee kuitenkin tasan, maalein 4-4.

Nyludin mukaan toinen erä oli Karhuilta parempaa tekemistä. ”Ylivoimalla oltiin tehokkaita ja 7-6 tilanteessa meillä oli pari paikkaa tasoittaa peli, mutta kun itse ei tehty, kaveri teki paikoista.”

Heti kolmannen erän alkuun Classic tekee pari maalia, välissä on vain 13 sekuntia. Erän puolivälin paikkeilla Classic naulaa 11. maalinsa. Lopussa Karhut saa aikaan vielä yhden kavennusmaalin tasavajaalla, ilman maalivahtia. Maalin tekijänä on jälleen Ahola ja syöttäjänä jälleen Jerkku. Kolmas erä osoitti ehkä joukkueiden tasoeron ja Classic ottaa ns. rutiinivoiton Karhuista. Syksyllä Porissa Classic poistui lukemin 11-7 Porin Urheilutalolta. Tällä kertaa Ideaparkin Bläk Boksissa lukemat olivat täsmälleen samat, jälleen Classicin eduksi.

”Kolmannen erän alku meni meiltä vihkoon ja Classic teki pari nopeaa maalia, jotka käytännössä ratkaisi pelin. Loppuerässä oli vaikea päästä palloon käsiksi, kaverilla on niin kova rutiini pelata johtoasemassa, että ei meillä juuri saumaa ollut”, Nylund miettii.

Viikonlopun pelien jälkeen Karhut tippui yhden pykälän sarjataulukossa alemmas, sillä Jymy otti vierasvoitot ErVistä ja jatkoajalla Tiikereistä. Karhujen parhaana Classic-ottelussa palkittiin kapteeni Eero Vanhatalo. Sarjaohjelmasta poiketen, ensi viikonloppuna Karhut pelaa siirretyt Espoon vieraspelit. Perjantaina 4.2.2022 on vastassa Oilers ja lauantaina 5.2.2022 Indians.

Kolmoskentän peli ja ylivoima olivat pelin parasta antia meiltä. Kolmonen pelasi hyvää rohkeaa peliä pallolla ja sai pari maalia tehtyä jälleen”, Nylund summaa.