Karhuille tärkeät pisteet Hämeenlinnasta

Karhut haki täyden pistepotin Hämeenlinnasta ja paranteli asemiaan taistelussa ensi kauden F-liigapaikasta. Steelers kaatui lauantaina lukemin 3-8.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali ja se oli Karhujen. Erän puolivälin paikkeilla Tuomas Huhtala otti katkon vastustajalta ja sijoitti pallon alakulmaan. Erätauolle lähdettiin siis vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

”Ottelun eka vitonen oli meiltä ehdottomasti ottelun heikointa tekemistä. Mitä pidemmälle erä eteni, sen paremmin päästiin pelille. Hupi onnistui kertaalleen maalinteossa. Kumpikin joukkue loi muutaman vaarallisen paikan, mutta päästiin johdossa erätauolle”, kertaa Karhujen pääkäskijä Pekka Nylund ottelun ensimmäistä erää.

Heti toisen erän alkuun Joni Halminen nostaan pallon omasta päästä ylös ja Tomi Jerkun tehtäväksi jää laittaa peliväline häkkiin. Jerkku ei erehdy ja vie vieraat 0-2 johtoon. Steelers tulee kuitenkin tasoihin kahdella perkkäisellä maalillaan. Seuraava Karhujen maali meinaa jäädä ensin viheltämättä, mutta maali kuitenkin hyväksytään. Se on Eero Vanhatalon (Juho Myllyharju) sijoitus alatakarautaan, joka pomppaa heti pois maalista. Steelers tulee jälleen tasoihin. Karhujen Juuso Ahola (Halminen) laittaa kuitenkin vielä erän loppunumeroiksi 3-4. Toinen erä menee siis tasan, mutta Karhut on edelleen yhden maalin johtoasemassa.

Toinen erä oli huomattavasti avoimempaa peliä ja kumpikin teki maaleja tasatahtiin. 3-4 johtomaalin jälkeen otettiin hiukan vauhtia pois ja hallittiin palloa järkevästi”, Nylund sanoo.

Kolmannessa erässä Karhut näytti tahtotilansa. Erässä nähtiin yhteensä neljä maalia ja ne olivat kaikki Karhujen tekemiä. Vanhatalo-Myllyharju oli jälleen asialla, kun syntyi Karhujen 3-5 maali. Seuraavat kaksi tekee Jerkku ja varmistaa samalla illan hattutemppunsa. Syöttöpisteet Jerkun maaleihin saivat ketjukaverit Ahola ja Huhtala. Ahola (Jerkku) naulaa vielä yhden maalin Steelersin verkkoon ja loppulukemat Hämeenlinnassa ovat 3-8 Karhuille.

”Kolmannessa erässä pyrittiin pelaamaan mahdollisimman paljon pallolla. Samalla pyrittiin löytämään saumat lisäosumiin, mutta ei pakottamaan peliä yhtään. Tässä tällä kertaa onnistuttiin myös hyvin ja lopulta aika selvänumeroinen voitto meille”, miettii Nylund.

Karhujen maalille paluun tehnyt Arvid Vonk pelasi huippuottelun ja mahdollisti tärkeät pisteet Karhuille. Karhut nousi voitollaan suoran putoajan paikalta Steelersin ohi yhdellä pisteellä. Karhut on nyt siis sijalla 12 eli karsijan paikalla. Jymy on kolmen pisteen päässä Karhujen yläpuolella. Karhujen parhaana ottelussa palkittiin tehot 2+0 tehnyt kapteeni Eero Vanhatalo.

”Jokainen hoiti oman ruutunsa viimeisen päälle. Arvid tietysti pelasi loistopelin, suht pitkän huilin jälkeen. Tärkeä voitto ja erityisesti lämmitti tapa, miten pelattiin johtoasemassa”, kertoo Nylund tyytyväisenä.

Taistelu pisteistä ja liigapaikasta jatkuu kotona keskiviikkona 2.3.2022. Vastaan asettuu Tikkurilan Tiikerit. Karhut toivoo yleisön runsasta läsnäoloa paikanpäälle Porin Urheilutalolle! Ottelu alkaa klo 18:30! 🐻