Karhut kaatoi Tiikerit kotiluolassaan

Kuva: Juhani Järvenpää

Karhut taisteli tiensä ulos suoralta putoamiselta F-liigasta, kun se kaatoi Tiikerit keskiviikkona Porissa lukemin 11-4.

Ensimmäinen erä on Karhujen ykköskentän näytöstä. Jo minuutin pelaamisen jälkeen, Tomi Jerkku aloittaa illan shownsa ja kanttaa pallon ensimmäisen kerran verkkoon Tuomas Huhtalan syötöstä. Ajassa 7:10 Jerkku tekee seuraavan, Juuso Aholan syöttäessä. Erän puolivälissä Ahola vie Karhut alivoimalla 3-0 johtoon. Tiikerit tulee kuitenkin mukaan peliin kahdella seuraavalla osumallaan. Minuutti ennen summerin soimista, Huhtala laittaa Jerkun syötöstä erän loppulukemiksi 4-2.

Toinen erä mennään lähes puoleen väliin maaleitta, kunnes Eetu Annila ajaa itsensä maalille ja lisää Karhujen johtoasemaa Konsta Aron syötöstä. Erän loppupuolella on Julius Tuomisen vuoro napauttaa pallo yläkulmaan. Syötön tähän hän saa Juho Myllyharjulta. Erässä ei enempää maaleja nähdä, joten tauolle lähdettäessä lukemat taululla ovat komeasti 6-2 Karhujen eduksi.

Kolmannen erän alkupuolella Annila ja Aro ovat taas asialla, Annilan laittaessa illan toisen osumansa sisään. 35 sekuntia myöhemmin Huhtalakin niittaa illan toisen osuman häkkiin. Syötön tähän antaa ketjukaveri Ahola. Seuraavaksi on Aholan vuoro itse laittaa illan toinen vastustajan maalivahdin taakse. Syöttöpisteen tähän merkkauttaa puolustaja Aapo Tamminen. Ajassa 53:55 Tiikerit kaventaa tilannetta maalilla. Erän loppuun Jerkku pistää ensin hatullisen täyteen (Ahola) ja seuraavaksi hän nakuttaa jo illan neljännen osumansa upealla vedolla ylähyllylle (Julius Lundgren). Puolitoista minuuttia ennen loppua Tiikerit kaunistelee vielä lopputulosta maalilla.

Karhut vei ottelussa kaikki kolme erää ja samalla koko kamppailun lukemin 11-4. Voitolla Karhut varmisti olevansa vähintään karsijan paikalla runkosarjan jälkeen, sillä Steelers hävisi oman ottelunsa ja pelaa Divarissa ensi kaudella. Karhuilla on kaikki mahdollisuudet vielä suoraan säilymiseenkin, sillä Karhut kohtaa tasapisteissä olevan Nurmon Jymyn ensi lauantaina. Tuo ottelu näyttääkin pitkälle sen, kumpi joukkueista karsii sarjapaikastaan kauden päätteeksi. Myös LASB voi joutua vielä karsintaan, jos ottelut menevät sopivasti ristiin.

”Tiikerit peli meni aika pitkälti suunnitelman mukaan. Olimme mielestäni kuskin paikalla koko 60 minuuttia ja voittajasta ei kauheasti epäselvyyttä ollut. Nyt on nähtävissä joukkueessa tekemisen meininki ja pikkuhiljaa päästään sille tasolle, jossa oltiin ennen koronasairastelua. Kaikki viisikot pelasi hyvin, tietenkin Ahiksen kentän tehot olivat huippuluokkaa, mutta myös esimerkiksi Annilan ensimmäinen maali oli sitä aitoa ”eläintä”. Luottavaisin mielin jatketaan lauantaina Nurmoon”, kertoo valmentaja Jani Rajala.

Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli tehot 4+1 tehnyt Tomi Jerkku. Porin Leipä palkitsi ottelussa Tiikerien parhaana Miika Iskaniuksen ja Karhujen parhaana Eetu Annilan.