• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

F-liigan karsinnat alkavat viikonloppuna


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

F-liigakarsinnat alkavat tulevana viikonloppuna. Karhut on mukana ainoana liigajoukkueena ja valitsi ensimmäisessä vaiheessa vastustajakseen Helsinkiläisen Hawksin. Ensimmäinen kohtaaminen on Porissa lauantaina 19.3.2022. Ottelu alkaa klo 17:00 Porin Urheilutalolla!

 

F-liigan lopulliset sijoitukset ratkaistiin vasta viimeisissä otteluissa. Ensin Karhut otti tärkeän voiton SPV:stä kotikaukalossaan, mutta vielä viimeisessä pelissään Karhujen kanssa tasapisteissä ollut Nurmon Jymy meni jatkoaikavoitollaan sarjataulukossa Karhujen ohi ja passitti näin Karhut F-liigakarsintoihin.

”Runkosarjan alkuun emme päässeet iskemään toivotulla kokoonpanolla ja alkukaudesta jäi muutamia pisteitä kentälle juuri sen takia. Kauden edetessä pelasimme uskottavaa salibandyä vastustajasta riippumatta ja koronaongelmien jälkeen saimme vielä uudelleen pelistä kiinni. 12. sija runkosarjan päättyessä oli itselle iso pettymys. Vaikka tulosta pitääkin kunnioittaa, se tuntuu väärältä”, pohtii valmentaja Tino Nieminen päättynyttä runkosarjaa.

 

F-liigakarsintojen urakka aloitetaan viikonloppuna kotihallissa. Karhut pääsi ensimmäisenä valitsemaan vastustajansa Divarin sijoille 4-7 sijoittuneista joukkueista. Vastustajaksi puolivälieriin valikoitui Divarin sijaille seitsemän sijoittunut Hawks Helsingistä. Jatkoon, karsintojen toiseen vaiheeseen vaaditaan kolme voittoa.

”Lähdemme ennakkosuosikkina Hawks -sarjaan. Se on eri tilanne kuin useimmissa liigaotteluissa. Uskoisin, että lähdemme sarjaan myös hieman ärsytettyinä”, Nieminen miettii.

 

Hawks pääsi viimeisenä joukkkueena mukaan karsintaan, ollen siis Divarin runkosarjan seitsemäs. Hawksin tehopelaajat ovat Kalle Laakso 17+24=41 ja Antti Aarnio 18+12=30.

”Vastustajasta en tiedä muuta kuin mitä tilastot kertovat. Mitään emme saa helpolla, se on varmaa. Odotan vähämaalisia kamppailuja, joissa pallonhallinta on enimmäkseen meillä”, Nieminen sanoo.

 

Karhut jäi F-liigan runkosarjassa sijalle 12, kaksi pistettä Jymyä perässä. Karhuilla on vuosien varrelta rutkasti kokemusta karsintapeleistä, josta on varmasti hyötyä tälläkin kertaa. Porissa pelataan siis salibandyssä jälleen toivottavasti pitkää kevättä. Karhujen tehokaksikko läpi kauden on ollut huikean tulokaskauden pelannut Juuso Ahola 25+22=47 (tulokkaiden pistepörssin voittaja ja F-liigan runkosarjan pistepörssin seitsemäs) sekä maalipyssy Tomi Jerkku 27+16=43 (F-liigan runkosarjan maalipörssin viides ja F-liigan runkosarjan pistepörssin 11.)

Nieminen kuvaa Karhujen vahvuuksia puolivälieräsarjassa seuraavasti: ”Pystymme luottamaan taktiseen osaamiseemme ja se tuo enemmän vapautta huippuyksilöillemme näyttää taitojaan pallollisena. Kurinalainen puolustuspeli ja yksi maan parhaista veskoista pitävät vastustajan maalimäärän pienenä.” Niemisen mukaan tärkein asia on kuitenkin pitää huolta siitä, että joukkueella pysyy virta ja valot päällä koko ottelusarjan ajan. ”Tämä mahdollinen pitkä kevät on kyllä sanalla sanoen outo. Pelasimme tämän kauden maan korkeimmalla sarjatasolla maan kovimpia jengejä vastaan. Tulevan kauden sarjatasoa lähdemme selvittämään kuitenkin alemman sarjatason playoffeihin. Pelasimme siis F-liigaa, mutta kauden päätteeksi voimme nostella pyttyä ”Divarin mestaruuden” kunniaksi. Se on todella hämmentävää.” Nieminen sanoo kuitenkin, että joukkue on jälleen valmis pelaamaan pitkää kevättä!

🐻Seuraa heitä: Joukkueen kapteeni Eero Vanhatalo tulee olemaan isossa roolissa.


F-LIIGAKARSINTOJEN PUOLIVäLIERIEN OTTELUOHJELMA:

 

LA 19.3.2022klo 17:00  Karhut – Hawks  Porin Urheilutalo
Ruutu+
Tulospalvelu

 

SU 20.3.2022 klo 16:00 Hawks – Karhut  AC Myllypuro, Helsinki
Ruutu+
Tulospalvelu

 

KE 23.3.2022 klo 18:30 Karhut – Hawks  Porin Urheilutalo
Ruutu+
Tulospalvelu

 

LA 26.3.2022 klo 17:00 Hawks – Karhut  AC Myllypuro, Helsinki (tarvittaessa)
Ruutu+
Tulospalvelu

 

SU 27.3.2022 klo 17:00 Karhut – Hawks  Porin Urheilutalo (tarvittaessa)
Ruutu+
Tulospalvelu

 

Ottelut ovat nähtävissä myös Solidsportista!
Tue Karhuja ja tilaa kaikki karsintaottelut 12,90€/kk. 

 

Salibandy on parasta paikan päällä! Tervetuloa kannustamaan Karhut F-liigaan myös ensi kaudeksi! 💪🐻

Liput Karhujen kotiotteluihin voi ostaa ennakkoon Tiketistä!
 

 

 

Karhut / Ilona Heinilä


Lue myös