Karhut haki Hämeenlinnasta voiton vajaalla miehistöllä

Karhujen Inssi-Divari ja Jani Rajalan debyytti päävalmentajana alkoi voitolla. Steelers kaatui lopulta lukemin 4-8 Hämeenlinnassa.

Vain 11+1 pelaajalla Hämeenlinnaan matkannut Karhut joutui heti tukalan paikan eteen. Kauden aloitus oli sairastelujen vuoksi aloitettava hyvin kapealla kokoonpanolla ja vielä vieraskaukalossa. Tämä ei ollut Rajalallekaan mikään unelma-aloitus joukkueen päävalmentajana. Lähtökohdista huolimatta Rajala joukkoineen suoriutui tehtävästä kunnialla ja kolme sarjapistettä mukanaan.

”Otteluun valmistuminen oli todella kaksijakoinen. Alkuviikosta oli erittäin hyvät kaksi lajitreeniä ja viisikot kasassa. Loppuviikosta P22-junioreiden porukasta tippui pelaajia kuumeen takia pois ja samalla se tiesi kovaa kuormaa osalle pelaajista. Ja tämän päälle oli vielä kaksi ”isoa” poissaoloa. Jokainen voi yrittää vetää yhdeksällä pelaajalla ekan pelin ja seuraavana päivänä 11 pelaajalla, joten kuorma oli varmasti kova”, kertoo Rajala lähtökohdista Steelers-peliin.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin tasatahtiin. Porilaislähtöinen Markus Hautaoja aloitti ottelun maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä. Tämän jälkeen Steelers jäähyili ja Karhut tasoitti ottelun kolmella viittä vastaan, kun Tuomas Huhtala iski Tomi Jerkun syötöstä. Lukemissa 1-1 lähdettiin myös erätauolle.

Toisen erän puolivälissä Steelers teki kaksi maalia kuuden sekunnin sisään ja meni 3-1 johtoon. Karhujen Daniel Levola (Huhtala) kavensi tilanteen 3-2:een, mutta hetkeä myöhemmin Steelers otti taas kahden maalin eron. Erätauolle mentiin kuitenkin lukemissa 4-3, kun Karhujen Tuukka Haudanlampi maalasi Janne Kuusiluodon syötöstä.

Kolmas erä oli Karhujen. Viisi tehtyä maalia ja oma pää pidettiin nollissa. Tasoituksen 4-4:ään erän alkupuolella teki Eero Vanhatalo Jerkun syötöstä. Erän puolivälin paikkeilla Karhut pääsi ylivoimalle ja Jerkku laittoi totutusti pallon häkkiin, syöttäjänä Joni Halminen. Hetkeä myöhemmin Vanhatalo (Jerkku) vei Karhut kahden maalin karkumatkalle, tilanteeksi 4-6. Erän loppupuolella Steelers otti maalivahtia pois, joten Jerkulla oli helppo työ pistää pallo tyhjiin. Syöttäjäksi tähän merkittiin Kuusiluoto. Lopussa Steelers otti vielä jäähyn vaihtovirheen vuoksi, joten Karhujen Henry Stenfors pääsi myös maalin makuun, syöttäjänä kuuden tehopisteen Jerkku.

”Oltiin pelissä pallon kanssa varmasti 70-80%, mutta jotenkin se viimeinen terä ja huolellisuus jäi vajaaksi. Mentiin pari ensimmäistä erää niin, että pelaaja rinnalla vaihtui koko ajan ja voi olla se syynä, ettei peli auennut kunnolla. Viimeiseen erää rakennettiin kaksi pysyvää viisikkoa. Viimeinen erä oli meidän, jätkiltä iso tekeminen ja 0-5 meille”, kertaa Rajala ottelua.

Hyvä esitys Karhuilta lähtökohtiin nähden, erityisesti kolmannessa erässä. Tästä on hyvä jatkaa ensi lauantain kotiavaukseen Rauman SalBaa vastaan. Ottelun parhaana pelaajana Karhuilta palkittiin tehot 2+0 tehnyt Eero Vanhatalo.

”Tästä yritetään saada nyt hyvä ja ehjä viikko alle ja lauantaina avataan pelit kotona SalBaa vastaan. Toivotaan, että katsomoon löytää tiensä ainakin se 700 katsojaa :)”, Rajala päättää.