Karhut otti selkeän voiton ÅIF:stä

Karhujen voittoputki Inssi-Divarissa jatkuu. ÅIF kaatui sunnuntaina kotikaukalossa isoin numeroin, 10-1.

Ottelua ehditään pelata 42 sekuntia, kun Karhujen Eero Vanhatalo ja Juho Myllyharju aloittavat shownsa. Seuraava maali syntyy ylivoimalla Tomi Jerkun lavasta, syöttäjänä toistamiseen Myllyharju. Erän puolivälin jälkeen Vanhatalo laittaa 3-0 taululle Vertti Rautavan syötöstä. Näissä lukemissa lähdetään myös erätauolle.

Toisessa erässä Karhut laittaa vielä isompaa vaihdetta silmään. Erää ehditään pelaamaan tällä kertaa 27 sekuntia, kun Myllyharju laittaa pallon verkon perukoille Jerkun syötöstä. Hetkeä myöhemmin Vanhatalo täräyttää hattutempun ja ollaan jo tilanteessa 5-0. Karhut ottaa kuitenkin kaksi jäähyä peräkkäin, joten viidellä kolmea vastaan ÅIF onnistuu kaventamaan tilanteen 5-1:een. Seuraavaksi jäähyilee ÅIF ja Karhujen kapteeni Tatu Ruohonen kiittää ja kuittaa tästä, Aatu Tommilan syötellessä. Jerkku (Vanhatalo) laittaa taululle vielä lukemat 7-1 ennen erätauolle lähtöä.

Kolmannessa erässä Karhujen 8-1 maalin tekijänä on Konsta Aro, johon antaa nätin passin Paavo Järvi. Myllyharju iskee seuraavan Tuomas Huhtalan syötöstä. Erän puolivälin jälkeen Myllyharju päättää laittaa hatullisen täyteen alivoimalla ja niittaa samalla ottelun päätöslukemiksi 10-1.

Karhujen penkillä nähtiin sunnuntaina apuvalmentajana myös viime kaudella vielä pelaajan roolissa ollut Ville Salonen. Päävalmentaja Jani Rajala kommentoi ottelua seuraavasti: ”Ottelu oli suurin piirtein sitä, mitä odotettiinkin. Kaveri puolusti tosi alhaalta ja oli aika passiivinen. Olimme selvästi pirteämmällä jalalla liikkeellä koko 60 minuuttia ja saimme luotua tasaisesti maalipaikkoja. Ykkösviisikkomme oli pelipäällä ja maalissa Miro pelasi hyvän ottelun.”

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta maalivahti Miro Rantalan sekä ÅIF:ltä Jere Sivosen. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli kapteeni Tatu Ruohonen. Karhujen ottelut jatkuvat ensi lauantaina 8.10.2022 Porissa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Itätuuli Areenalla. Vastaan asettuu LNM.