Karhut taipui FBC Turulle ja jatkaa ensi kaudella Inssi-Divarissa

Torstaina 23.3.2023 jatkettiin F-liigakarsintoja Turussa. Ottelu venyi voittolaukauskilpailuun asti, jonka FBC Turku vei ja loppulukemiksi kirjattiin 6-5. Heti perjantaina 24.3.2023 pelattiin seuraava ottelu Porissa. FBC Turku vei ottelun selkeästi lukemin 3-9.

Torstain otteluun lähdettäessä F-liigakarsintojen ensimmäisen kierroksen otteluvoitot FBC Turun ja Karhujen välillä olivat tasan 1-1. Karhut aloitti ottelusarjan kolmannen pelin vahvasti mennen ensimmäisessä erässä jo 0-3 johtoon.

Toisen erän alussa Niko Pulli iskee hatullisen täyteen ja vie Karhut jo 0-4 johtoasemaan. FBC kaventaa kuitenkin tasaiseen tahtiin tullen jo maalin päähän Karhuista. Erän lopussa Eero Vanhatalo kasvattaa Karhujen johtoasemaan jälleen kahteen maaliin, joten toiselle erätauolle mennään lukemissa 3-5.

Kolmannessa erässä Karhut jäähyilee kahdesti, joista FBC kuittaa molemmista maalit. Enempää maaleja ei nähdä, joten tilanteessa 5-5 lähdetään pelaamaan 20 minuutin jatkoerää äkkikuolema periaatteella.

Jatkoerä ei tuota tulosta, joten edessä on voittolaukauskilpailu. Tämän FBC Turku vei selkeästi maalein 3-0, joten ottelun loppulukemiksi kirjataan 6-5 ja ottelusarja on Turulle tilanteessa 2-1. Ottelun parhaana pelaajana Karhuilta palkittiin tehot 3+0 tehnyt Niko Pulli.

Torjunnat:

Ville Lax                        11 + 11 + 8 + 4 = 34/39 (87,18%)

Kuvagalleria:

Maalikooste:

Perjantaina 24.3.2023 ottelusarja oli katkolla FBC Turulle Porissa. Ottelun alku saa päinvastaisen aluin kuin torstaina Turussa ja FBC menee puolestaan 0-3 johtoon ensimmäisen erän aikana. Erän loppuun kuitenkin Karhujen Vanhatalo kaventaa tilanteeksi 1-3 (Tatu Ruohonen). Näissä lukemissa lähdetään myös erätauolle.

Toisessa erässä molemmat joukkueet tekevät yhdet maalit lisää, joten toisen erän päättyessä ollaan tilanteessa 2-4.

Kolmannessa erässä FBC menee menojaan ja takoo viisi maalia lisää. Karhujen erän ainoaksi jää Vanhatalon (Aatu Tommila) tekemä ylivoimamaali erän loppuun. Ottelun loppulukemiksi tulee siis 3-9 ja FBC Turku jatkaa F-liigakarsintojen toiselle kierrokselle. Karhut puolestaan pelaa Inssi-Divaria kaudella 2023-2024.

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta kapteeni Tatu Ruohosen sekä FBC Turulta maalivahti Jens Beijarin. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli Eero Vanhatalo.