AC HaKi kaatui jännitysnäytelmässä

FBT Pori kesti HaKin kirin

Porilaista salibandy-yleisöä hellittiin viikonloppuna kahdella hurjalla taistelupelillä. Sunnuntaina FBT Porin taistelu toi palkinnon, kun AC HaKi kaatui mahdollisimman niukasti maalein 6-5 (2-1, 3-2, 1-2).

Porilaiset aloittivat pelin vauhdikkaasti. Etenkin toista peliään tällä kaudella pelannut Juha Tikka oli ärhäkällä pelipäällä ja iski kaksi maalia heti avauserässä. Vierailijoiden Tommi Rosendahl kavensi, joten tauolle edettiin porilaisten 2-1 -johtoasemissa.

Toiseen erään rynnisti kotijoukkue entistä kovemmalla ilmeellä. Miikka Läntisen ja Benjamin Lepolan pikamaaleilla tilanne oli jo 4-1, ja erän puolivälin jälkeen Jonne Haapasalo tyylitteli lukemat jo 5-1:een. HaKin maalitykki Tommi Vappula kuitenkin päätti, ettei joukkue luovuta helpolla. Hänen kahdella osumallaan taukotilanteeksi tuli lukemat 5-3.

Vieraiden Miikka Häiväläinen kavensi erän alkuun ottelun yhden maalin eroksi kotijoukkueen hyväksi, mutta Miikka Läntisen illan toinen helpotti hieman porilaisten peliä. HaKi myllytti ahkerasti kohti Tomi Bergendahlin vartioimaa maalia kohti, mutta kiri jäi Mikko Sipilän maalista huolimatta torsoksi.

Tärkeällä voitollaan FBT Porin sarjasijoitus nousi kohisten. Kahdeksalla pisteellään joukkue pyyhälsi sekä Josba, Loviisan, Happeen että TPS:n ohi sarjataulukossa.

FBT:n kausi jatkuu 24.11. vieraskentällä, kun joukkue matkaa Tapanilan Erän vieraaksi. Kotiyleisön edessä joukkue pelaa seuraavaksi perjantaina 26. marraskuuta. Urheilutalon liigamatolle saapuu vastustajaksi Turun Palloseura kello 18.30 alkaen.