FBT Porille tappio Loviisassa

Torin tiukka kolmaserä ratkaisi

Loviisan Tor ja FBT Pori pelasivat lauantaina odotetun tiukan kamppilun. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmannessa erässä, jossa Peik Salminen maalilla ja syötöllään vei kotijoukkueen kahteen sarjapisteeseen maalein 6-4 (2-2, 2-2, 2-0).

FBT Pori aloitti vieraissa vahvasti. Miikka Läntinen iski Eemeli Salinin syötöstä avausosuman kuuden minuutin pelin jälkeen. Joni Niirasen tasoituksen jälkeen Markus Lajunen siirsi porilaiset jälleen johtoon. Niiranen toi toisellaan pelin jälleen tasoihin ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toiseen erään liikuntahalliin rynni sisuuntunut Tor. Niiranen iski jo hattutempun ja Juuso Meriläinen siirsi kotiryhmän 4-2 -johtoon. FBT Pori pisti myös isompaa pykälää laatikkoon ennen erän loppua. Miikka Läntinen iski ottelun toisen osumansa ja viimeisellä minuutilla Toni Läntinen tarjoili Mikael Boeliukselle maalin arvoisen tekopaikan. Tauolle mentiin 4-4 -lukemissa.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen Peik Salminen heräsi pisteiden tekoon. Ensin hän syötti ylivoimalla Pekka Lindgrenin voittomaaliksi jääneen osuman ja hetkeä myöhemmin Niiranen vapautti Salmisen maalintekoon. FBT Pori yritti kahdesti kavennusta ilman maalivahti Tomi Bergendahlia, mutta Loviisan puolustus kesti kovana.

FBT Porin liigataival jatkuu maanantaina, kun joukkue saa vieraaksi ilman pistemenetyksiä sarjakärjessä etenevän Classicin Tampereelta.