• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

FBT harjoitteli FoSun nurin


Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

FBT harjoitteli FoSun nurin

FBT Pori sai Forssasta mitä halusi. Porilaisten tavoitteena lauantain harjoitusottelussa oli hakea voitto, jonka joukkue saalistikin, tosin niukin 6-5 (0-2, 3-3, 2-1) lukemin.

- Tulokseen voi olla tyytyväinen. Aistittavissa oli pienoista väsymystä, joka kuitenkin on ymmärrettävää. Joukkue harjoittelee tällä hetkellä todella kovaa. Näitä pelejä varten ei kuitenkaan ole tarvetta säästellä vaan harjoituspeleillä pikemminkin pyritään motivoimaan pelaajia ja muistuttamaan minkä vuoksi kovaa harjoitellaan, FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen kertaa tyytyväisenä.

- Voidaan sanoa, että peli oli hallinnassa koko ajan. Toisessa erässä meillä oli omat paikkamme niitata pysyvä ero, siinä kuitenkin epäonnistuimme. Tässä vaiheessa kautta kuitenkin ihan hyvä peli, Läntinen muistuttaa.

Hyvin porilaisten komennossa edenneen pelin ja suhteellisen turvallisen 5-2 johdon joukkue kuitenkin menetti toisessa erässä, kun FoSu sai tehtyä erän viimeisellä sekunnilla kavennusmaalin 5-3:en ja sinnitteli näin pelissä mukana. Kolmannessa erässä porilaiset lisäsivät jälleen johtoaan, mutta jälleen erän loppu vaiheilla isäntä joukkue sai hengen päälle. Kiri ei kuitenkaan riittänyt ja lopputulokseksi kirjattiin vierasjoukkue FBT Porin 6-5 voitto.

FBT Pori matkasi Forssaan jälleen melko kapealla ringillä. Sopimuspelaajista poissa oli peräti yhdeksän pelaajaa.

- Pelaajia oli jälleen valitettavan paljon poissa. Harmillisesti mm. armeija sekoittaa nyt hieman kuvioita, Läntinen valittelee. - Toisaalta nämä ovat hyviä tilaisuuksia ajaa sisään uusia pelaajia sisään.

Lauantaina ensiminuutit pelasi harjoitusvahvuudessa kesän ollut Ville Lindblom sekä KarhuAkatemian Juha Kaanaa ja Ville Heino. Niin ikään debyytin FBT Porin pelipaidassa teki Mikael Boelius. Lisäksi Nokian KrP pelistä poissaolleet Ville Vahtera ja Juuso Aho olivat nyt puolestaan mukana. FBT:n maalissa aloitti Jarkko Saastamoinen ja päätti Mika Elo.

- Tärkein, eli voitto kuitenkin saavutettiin. Kyllä voitto on aina voitto, ne kuitenkin ainoastaan tässäkin pelissä merkitsevät, Läntinen summaa. - Joukkue on kuitenkin teknisesti taitava, täynnä taitavia kavereita, valmennukselliselta puolelta minun ei todennäköisesti tarvitsekaan tuoda mitään uutta nk. pelitaktiikkaan. Mutta henkisellä puolella taktiikassa on selkeästi havaittavissa pientä kulttuurieroavaisuutta omaan näkemykseeni ja tälle puolella uskonkin, että minulla on eniten annettavaa. Ei riitä, että pelataan hyvä peli, mutta hävitään. Kärjessä erot ovat kuitenkin pienet, eikä ole varaa jättää käyttämättä omia paikkoja tai hellittää otetta, josta vastustaja saa tilaisuutensa. On osattava pelata peliä, oikealla tavalla oikeaan aikaan.

Viime kausina paremmin puolustajan tontilla viihtynyt Teijo Vienola nostettiin ottelussa hyökkäykseen.

- Ja heti kovat tehot, Vienola vitsailee. - Onhan nämä kauden ensimmäiset harjoituspelit vähän hakemista. Ei mitään valmista peliä siis missään nimessä, mutta ei sen pidä ollakaan. Nyt haetaan vasta tuntumaa, testaillaan varusteita ja nautiskellaan pelaamisesta.

FBT:n tehot:
Läntinen Miikka 3+1
Vienola Teijo 2+0
Heino Ville 1+0
Rimpelä Kari 0+1
Taskinen Jussi 0+1
Helin Teemu 0+1

Lue myös