Happee jyräsi voittoon

Ylivoima ei kelvannut Porille

Jyväskylän Happee oli tyly vieras sunnuntaina Porissa. Muutamaa hetkeä lukuunottamatta ottelun veturista ei ollut epäselvyyttä, ja kolmannen erän kotijoukkue matkusti jo täysin makuuvaunussa. Ottelun varsinaiseksi ratkaisuksi nousi toinen erä, jossa kotijoukkue hukkasi peräti yhdeksän minuuttia ylivoimaa, mukaanlukien Joni Haapamäen viiden minuutin jäähyn.

- Meidän alivoimapelin erikoismiehet Arto Mikkonen ja Petteri Kääriäinen tekivät loistavaa työtä. Tuon alivoiman kestäminen ratkaisi, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen näki.

Ensimmäisessä erässä näytti, että Happee menee menojaan. FBT Pori pääsi kuitenkin kolmen maalin takaa-ajoasemasta jo maalin päähän Ville Salosen rankkariosumalla ja Juho Miilunpalon kauden viidennellä maalilla. Miilunpalo iski takatolpalta Mikael Boeliuksen ja Toni Läntisen hienojen pyörähdyssyöttöjen päätteeksi.

Toinen erä oli rikkonainen. Panu Kotilainen avasi erän maalinteon viiden minuutin pelin jälkeen ja kruunasi hattutemppunsa alivoimaosumaan. Kolmanteen erään lähdettiin 2-5 -tilanteessa, ja FBT Pori oli tuossa vaiheessa jo lähes heittänyt pyyhettä kehään. Happee kaunisteli lukemia peräti viidellä maalilla ja matkasi kotiin tärkeiden sarjapisteiden kanssa maalein 2-10 (2-3, 0-2, 0-5).