FBT Pori nappasi maukkaan avauskotivoiton, katso maalit

Läntisten osumilla voittoon

Katso ottelun maalikooste

FBT Porin riemulla ei ollut rajaa, kun Miikka Läntinen karvasi pallon alimmalta SPV-pelaajalta ja iski tyhjiin 5-3 -lukemat. Sarjassa toisena ollut Peliveljet oli ottelun loppuhetkillä jopa yllättävän aseeton, minkä huomasi myös ottelun parhaana palkittu Juho Miilunpalo.

- Odotin hieman enemmän SPV:ltä tuossa lopussa, luulin heidän rynnivän hurjasti päälle kun pääsimme johtoon. Meillä oli lopulta enemmän tahtoa.

SPV:n Tuukka Kiviranta myönsi, että vierailija suli juuri ratkaisivalla hetkellä.

- FBT Pori hyödynsi ratkaisuhetket meitä paremmin. Siitä heille täysi kunnia.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja molemmilla oli paikkansa iskeä ottelun avausosuma. Vierailijoiden Janne Hulmi ehti ensimmäisenä maalintekoon, hän hyödynsi FBT:n heikon syötön omalla alueella. Maaliin syötön kävi noutamassa Mikko Kohonen.

Toisessa erässä ottelu jatkui tasaisena. Miikka Läntinen pamautti ylivoimalla tasoituksen Tatu Ruohosen vetoyrityksen jälkeen, mutta kotijoukkueen riemua ei kestänyt pitkään. Harri Karjala löysi maailmanluokan esityöllään takatolpalta Sami Kosken, ja tauolle lähdettiin 1-2 -lukemissa.

Kolmannessa erässä FBT Pori tarjosi SPV:lle shokkihoitoa kolmella pikamaalilla. Ensin Toni Läntinen uhrautuvasti kurottaen lirutti Julius Kivimäen alta maaliin, Juho Miilunpalon epäonnistunut ilmaveivi pomppi onnekkaasti SPV-pakin jalasta maaliin ja Miikka Läntinen paukutti toisen ylivoimaosumansa. SPV kiri peliä vielä maalin verran, kun Koski löysi Kohosen takatolpalta. Miikka Läntisen tyhjiin iskemällä osumalla FBT Pori nousi kuuteen sarjapisteeseen