• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Haastattelussa: Mysteerimies Sveitsistä Jukka Leino

Haastattelussa: Mysteerimies Sveitsistä Jukka Leino

Mikä on miehiään J. Leino?

Ei oo Leinossakaan kehumista. Ei vaan. Nämä on nyt sellaisia kysymyksiä, jotka pitäisi kysyä saunailloissa, silloin voisi saada parhaat vastaukset. Laitetaan nyt kuitenkin muutamat perusjargonit, kai mäoonsellanen kieron huumorintajun ja piikittelevän luonteen omaava jamppa, joka nauttii haasteista ja vihaa häviämistä.

Mikä sai miehen saapumaan Poriin valmentamaan?

Kyllä päälimmäisenä oli varmaan se, että Pori ilmoitti jo hyvissä ajoin halukkuutensa ottaa meikäläinen remmiin mukaan ja sen jälkeen täältä päin oltiin tiiviisti yhteydessä aina siihen hetkeen asti kun nimi oli paperissa. Kyllä siitä paistoi sellainen aito halu saada mut tänne ja sillä on iso merkitys, kun ei tarvi väkisin itseään mihinkään tyrkyttää. Sveitsin suuntaan kävin myös neuvotteluja muutaman jengin kanssa, mutta siellä se yhteydenpito on vähän niin ja näin ja yleisesti ottaen puheet on suuria, mutta teot varsin vähäisiä. En viitsinyt ottaa riskiä, että olisin jäänyt Sveitsiin ja asiat ei olisikaan mennyt niin kuin sovittiin.
Haasteet on myös aina ollut mieleen ja uskon että täällä on aika iso haaste hoidettavana. Porilainen salibandy on ajautunut mun mielestä vähän sivuraiteelle ja kaikki huomio on kiinnittynyt negatiivisiin asioihin vaikka täällä on paljon positiivistäkin. Koitetaan nostaa tää juttu takaisin sille positiiviselle jalustalle. Oman viehätyksensä tuo myös porilainen yleisö joka elää vahvasti porilaisessa urheilussa mukana. Sivusta kun on heitä seurannut, niin aika tunteella elävää sakkia, toivottavasti saadaan hommat toimimaan niin, ettei peleihin tarvitse pukeutua sadeasuun. 


Millainen on ollut ensi puraisu Karhujen ensi kauden divariporukasta?

Ihan hyvältä se on tuntunut. Nuorta ja nälkäistä sakkia höystettynä muutamalla vanhan kaartin jäärällä.Jätkät on ottaneet ihan hyvin vastaan. Ensimmäisen viikon ne varmaan katteli vähän kieroon et kukahan hel***ti toikin on, mutta aika nopeasti sitä on päässyt porukkaan sisälle. Ensi puraisulla vaikuttaa oikein potentiaaliselle porukalle, taitoa ja urheilullisuutta on paljon, muutama lisäpeluri ei olisi pahitteeksi ihan laajuudenkin takia, mutta kyllä mä uskon että syksyllä tämä on kova nippu.

Mitä ajatuksia herättää ensi kaudella käytävät Satakunnan paikallisderbyt?

Juttelin tästä Salban valmentaja Mäkilän kanssa ja hän puheli, että hänen mielestään ihan samanlaisia ne pelit on, on se sitten derby tai Savonlinnan sakki. Kyllä mun on pakko sanoa, että aika kylmä kaveri jos oikeasti noin ajattelee. Urheilu on kuitenkin isolta osalta sitä tunnetta ja kyllä kaikki tietää tän jännitteen Porin ja Rauman välillä. Katsomoon saadaan varmasti molempiin peleihin loistava tunnelma ja kyllä mä uskon että niistä peleistäkin tunnetta löytyy. Itselle ne pelit ainakin on omalla tavallaan kauden kohokohtia. Onhan se nyt hienoa lähteä Raumalle kun kaukalossa ja katsomossa on paljon kavereita ja joutuu kuitenkin pahoittamaan heidän mielensä viemällä pisteet, no lupaan kiittää kuitenkin katsomoa ja kehua Salban poikia hyvästä yrityksestä ;) .  

Miten J. Leino aikoo viettää kesää, lukuunottamatta jatkuvaa passittamista lenkkipolkujen varsilla?

Eikös ne kaikki valmentajat sano että kesällä ladataan akut mökillä? No mökkiä ei ole ja sen verran on tuota sosiaalisen eläimen vikaa, että taidan tutustua kaupunkiin siellä missä ihmisiä on. Jonkun verran tulee varmasti vietettyä aikaa myös kotikulmilla Eurassa, siellä on hyvä lepuuttaa hermoja ja ladata akkuja kun ympärillä on ne parhaat kaverit.

Loppuun vielä nopeat:

Pelikirja vai Tunteella mennään?

Pelikirja pienellä pelaajien soveltamismahdollisuudella

Syöttö vai Laukaus?

Laukaus

Suomi vai Sveitsi?

Suomi

Kuukkari vai Eura?

Eura

Nokkela vai Vikkelä?

Nokkela

Kyllä vai Ei?

Kun sitä positiivisuutta kerran haetaan niin sanotaan kyllä.

Lue myös