Karhut avasi kauden voitolla

Karhujen taival salibandyn Divarissa alkoi maukkaalla 5-2 voitolla Forssan Suuppareista. Isäntien voiton takuumiehinä toimivat joukkueen nuoret lupaukset kera kokeneen maalivahti Valjasen.

Ottelun ensimmäinen erä oli vielä varsin jännittynyttä peliä etenkin kotijoukkue Karhuilta. FoSu siirtyi ottelussa ensi kerran johtoon, kun vieraiden Joel Heineen lähettämä laukaus painui Valjasen vartioiman maalin alanurkkaan. Vieraiden maalin jälkeen Karhut ryhdisti pelaamistaan ja alkoi minuutti minuutilta ottaa peliä haltuunsa. Karhujen onnistuikin vyöryttää peli FoSun päätyyn lähes koko loppuerän ajan, mutta vieraiden maalilla loisto-ottelun pelannut Jarno Prihti piti maalinsa puhtaana.

Toiseen erään lähdettiin Karhujen jatkaessa hallintaansa. Kylmää vettä tuli kuitenkin erän puolessa välissä niskaan kun Fosun Sami Romu viimeisteli maalin kauniin ylivoimakuvion päätteeksi. Karhujen otteista alkoi näkyä turhautuneisuus, kun pallo ei tuntunut löytävän tietään millään Prihdin vartioimaan maaliin. Keskittyminen alkoi karkaamaan tuomareille huuteluun ja muuhun epäolennaiseen. Karhujen herätyksenä toimi joukkueen ensimmäinen ylivoima, joka jauhoi hetken aikaa, jonka jälkeen pallo pelattiin neljällä nopealla syötöllä takatolpalle, josta Petteri Hulkko löi pallon ilmasta maaliin. Karhut alkoi painaa peliä tosissaan FoSun päätyyn saaden vastustajan pelin koko lailla sekaisin. Erän lopussa nähtiin tilanne jossa vapaassa paikassa ollutta Hulkkoa rikottiin rankkarin arvoisesti. Rankkaria vetämään asettunut Rami Prokki lirutti pallon lähes nöyryyttävästi Prihdin kainalosta sisään, tasoittaen ottelun lukemiksi 2-2.

Onnistumisista uutta uskoa saanut Karhulauma rynni päättäväisesti kolmanteen erään, vain ja ainoastaan voitto mielessään. Peli kääntyikin entistä selvemmin isännille ja vaarallisia hyökkäyksiä nähtiin FoSu -päädyssä tiuhaan tahtiin. Pelin hallintaa helpotti entisestään vieraiden kunto, joka näytti loppuvan pahasti kesken. Aikaisempina kausina sama ilmiö totuttiin näkemään kotijoukkueelta, mutta nyt oli toisin. Karhut laittoivat vielä yhden pykälän lisää ja marssi kolmannessa erässä koko ajan monta askelta vastustajaansa edellä. Karhut heilutti päätöserässä verkkoa kolmasti. Ensin Lepola vei joukkueen ensi kertaa johtoon toisen ylivoiman aikana. Hulkko teki illan toisensa Haapalan vapauttaessa komealla pystysyötöllä Hulkon hyvään paikkaan. Illan viimeisen maalin teki Saku Lahtinen, jolle maali oli ensimmäinen miesten tasolla. 2-1 hyökkäykseen karanneet Kujansuu ja Lahtinen syöttelivät jäljelle jääneen puolustajan ja lopulta maalivahdin kahville ja Lahtiselle jäi kunnia lyödä pallo rysään. Tilanteesta oli tulossa rangaistuslaukaus, mutta maalin takia moista ei tarvittu.

Kokemusta joukkueeseensa kaipaava Karhut näytti tänään, että nuorissakin on voimaa. Kaikki Karhujen maalit merkittiin ysärin lapsille, vanhojen körmyjen jäädessä vaille maalimerkintöjä. Ensimmäisen virallisen ottelunsa Divarissa ja Porissa pelannut Tapio Valjanen oli kuin muuri maalillaan, ansaiten samalla ottelun parhaan pelaajaan palkinnon. Valjasen torjunnat saivat aikaan mahtavia reaktioita yleisön joukossa ja mies tuntuikin saavan ansaitusti hyväksynnän uudelta kotiyleisöltään. Karhujen pelin parasta antia pelillisesti oli ehdottomasti koko ottelun jatkunut nousuvire. Joukkue paransi ensimmäistä kertaa kaudella pelaamistaan vaihto vaihdolta, eikä suvantovaiheita tullut oikeastaan missään vaiheessa.

Vierasjoukkue FoSun yltiöpassiivinen ja kyttäävä taktiikka oli ottelun ensimmäisen puolikkaan ajan melkoista myrkkyä isännille. FoSu sai aikaan monta hyvää ja vaarallista vastahyökkäystä ja oikeastaan siihen joukkueen peli tuntui pitkälti perustuvankin. Karhujen onneksi joukkueen kuntopohja ei tuntunut kestävän 60 minuuutin kyykkimistä ja kyttäämistä ja mitä pidemmälle ottelu meni, sitä selvemmin FoSun peli alkoi hyytymään. Vierailijoista pitää nostaa esiin loistavan pelin maalissa pelannut Jarno Prihti, aina vaarallinen Sami Romu ja ajanlaskun alusta alkaen pelannut ja n. 1000 maalia urallaan lapioinut Petri Mäkeläinen.

Ottelua seurasi kiitettävät 395 katsojaa. Karhujen seuraava kotiottelu pelataan ensi keskiviikkona sarjan ennakkosuosikki Steelersiä vastaan. Tätä ennen Karhut matkaavat vielä Espooseen mittaamaan sarjan kärkikahinoihin povatun Indiansin kunnon.

Ottelun maalikooste löytyy täältä

ps. Ex-kapteeni Tatu Ruohoselta saadun tiedon mukaan, aina kun Karhut/FBT on voittanut kotiavauksessaan FoSun, on joukkue juhlinut kauden päätteeksi sarjanousua...