• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut haastaa Indiansin

Avausottelussaan FoSun kaatanut Karhut matkaa seuraavaksi Espoon reservaattiin, kohtaamaan paikallisen Indiansin. Huolimatta kauden avauksessa kärsitystä tappiosta, Indians lähtee otteluun ennakkosuosikin asemasta.


Indiansin kausi käynnistyi eilen Porvoossa, jossa kotijoukkue PSS oli selvästi parempi lukemin 9-3. Karhujen kannalta Indiansin selvä tappio tuskin on hyvä asia. Karhuja vastaan asettuu varmasti nälkäinen ja ärsytetty kotijoukkue, joka kotiavauksessaan haluaa todistaa kannattajilleen kuuluvansa sarjan parhaimpiin joukkueisiin. Kotijoukkue Indians on nuorentunut täksi kaudeksi jonkun verran, mutta taitotaso ja potentiaali joukkueessa on edelleen huippuluokkaa. Aktiivista peliä niin pallottomana, kuin pallollisena pelaava Indians on vaikea pysäytettävä jos ja kun palaset joukkueessa loksahtelevat kohdilleen. 

Joukkueiden kohtaamisessa nähdään kaksi nuorta ja pallotaitavaa joukkuetta. Molempien joukkueiden heikkouksiin voidaan laskea kokemattomuus, fyysisyys kamppailutilanteissa sekä tasaisuuden puuttuminen. Nämä ovat kaikki varsin luonnollisia nuorille joukkueille. Toisaalta taas, pelistä on lupa odottaa vauhdikasta, jossa tilanteita syntynee tasaisen paljon molempiin päätyihin. Avainasemaan ottelussa nouseekin kurinalaisuus, viimeistelytehokkuus sekä maalivahtipeli. Karhujen pelaavasta maalivahdista ei vielä tietoa ole, mutta kotiavauksessa pelannut Valjanen ainakin osoitti pelaavansa hyvällä tasolla. Vuorossa saattaa kuitenkin olla nuoren lupauksen Arvid Vonkin tulikaste Divaritasolla. 
Edellisen ottelun perusteella Karhujen maalivahtipeli on oikein hyvällä tasolla ja kurinalaisuuskin parani selvästi harjoituspeleihin verrattuna. Viimeistelytehokkuudessa sen sijaan on vielä paljon parantamisen varaa ja siihen pitääkin sunnuntaiksi löytyä lisää rentoutta. Porvoosta kantautuneiden raporttien ja Karhujen kotiavauksen perusteella, molemmilla joukkueilla oli havaittavissa hermostuneisuuden ja nuoruuden mukanaan tuomaa ylipelaamista. Tämä on asia, johon varmasti molemmissa leireissä keskitytään. 

Karhut saa mukaansa viime pelin huilanneen Ville Rynnäksen. Miehen "alaraajavamma" on parantunut siihen pisteeseen, että mies kaukalossa sunnuntaina nähdään. Loukkaantuneiden listalla puolestaan jatkavat koko kauden huilaava Juha Tikka, sekä kokenut puolustaja Ville Mattila. Karhujen kentällisiin tuskin suuria muutoksia on luvassa, joskin Rynnäksen paluu aiheuttaa pienen fiksauksen tarpeen, myös kokenut puolustaja Tony Leppijoki saanee enemmän vastuuta kuin kotiavauksessa.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Tapiolan urheilutalolla, jossa kenttäkoko on normaalia pienempi. Pieni kenttä tuo varmasti lisämausteensa otteluun. Molempien joukkueiden kannalta hyvä uutinen lienee se, että Indians lainaa liigajoukkue Oilersin mattoa tähän peliin, joten parkettipelaamiselta vältytään.   

Lue myös