• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Savolaisvieraita Karhukaupunkiin

Karhut oli viimeksi tulessa 17 päivää sitten, kun sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Steelers kävi hakemassa Porista pisteet 6-8 lukemin. Sarjajärjestelmän "hölmöyden" takia tullut erikoinen tauko heti sarjan alkuun, saattaa kuitenkin osoittautua Karhuille hyödylliseksi. Kolme peliä ensimmäiseen viikkoon ja sieltä hyvät datat siitä, mikä on toiminut ja mikä ei, sekä lähes kolmen viikon tauko ovat luoneet mahdollisuuden keskittyä heikkouksien parantamiseen ja vahvuuksien kehittämiseen. Sunnuntainen peli antaa ensi kertaa tietoa siitä, onko tauko käytetty hyvin vai ei. Pelituntuma tosin saattaa olla aluksi kateissa, mutta kyllä senkin pitäisi nopeasti alkuvihellyksen jälkeen löytyä.


Top Teamin kausi ei sekään ole lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin. Kolmen pelatun ottelun jälkeen joukkueella on yhtä monta tappiota. Maaleja joukkue on tehnyt vajaa neljä ottelua kohden, kun päästettyjä on tasan 10! Top Teamin pitääkin tiivistää puolustustaan ja terävöittää hyökkäyspeliään, mikäli se mielii pois putoajan paikalta. 
Top Teamin joukkueesta ei liikaa tietoa ole. Joukkue on lainannut nimensä parrakkaalta jenkkibändiltä ZZ Topilta, mutta joukkueen kotisivujen pelaajakuvia katsellessa mieleen tulee lähinnä Cantores Minores -poikakuoro. Poikkeuksen tekee joukkueen paras pistemies, pelaajapäävalmentaja Timo Käck (0+6), jolla karisma riittäisi tuohon texasilaispumppuun ja varmasti leukakarvoituskin, ainakin pienellä kasvattamisella.

Top Teamilla on edessään Länsirannikon kiertue, sillä joukkue pelaa lauantaina Rauman SalBaa vastaan Raumalla. Ottelu Raumalla alkaa jo klo 13, joten ryhmällä on riittävästi aikaa palautua sunnuntain koitokseen. Bussijalkojakaan tuskin nähdään, sillä Raumalta päräyttää Poriin hyvinkin alle tunnissa. Toinen asia onkin, jääkö joukkue Raumalle yöksi ja jos jää, löytyykö jotain tekemistä vai iskeekö hotellikuolema. Myös kulttuurishokin mahdollisuus on olemassa. Kuten toinen savolaisjoukkue Welhot Kuopiosta asian ilmoitti: Kielimuuri saattaa tulla eteen jo pelkän iltapalan tilaamisessa. 

Kotijoukkue Karhut on harjoitellut huolella viimeiset 17 päivää. Pelituntuma pitkän tauon jäljiltä on varmasti kateissa ja siinä annetaan vieraille tasoitusta, mutta kyllä joukkueen kuuluu kotonaan otteluun ennakkosuosikkina lähteä. Tony Leppijoki jätti tauon aikana joukkueen työ- ja perhekiireiden vuoksi. Joukkue sai kuitenkin ainakin toistaiseksi kovan vahvistuksen joukkueeseensa, kun Ville Salonen hyppäsi takaisin harjoitusrinkiin kaksi viikkoa sitten. Salonen pelannee sunnutaina yhdessä Lepolan ja Prokin kanssa. 

Kyseessä on kahden nuoren joukkueen välinen taistelu, jossa vauhtia riittänee suurella todennäköisyydellä. Karhut lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta kuten kaikki (ja etenkin Ilveksen lätkäjoukkueen fanit) tietävät, urheilussa kaikki on mahdollista. 

Joukkueiden edelliset ottelut

Karhut                                                                                              Top Team
20.9 Fosu (K)       5-2                                                                      22.9 Blackbirds (V) 10-4
23.9 Indians (V)  12-4                                                                     30.9 Steelers (K)     5-12
26.9 Steelers (K) 6-8                                                                      6.10 PSS (K)             2-8

Pistepörssi top 3

Rami Prokki 2+6                                                                               Timo Käck 0+6
Benjamin Lepola 3+0                                                                      Matias Palm 4+0
Teijo Vienola 2+1                                                                             Jani Laakkonen 2+2

Lue myös