Karhuille riitti ensimmäinen erä

Kuva: Kari Saha / urheilusuomi.com

Karhut palasi vajaan kolmen viikon tauolta murhaavasti. Murhaavasti tosin vain ensimmäisen erän verran, mutta tällä kertaa se riitti 11-8 voittoon ja kahteen tärkeään pisteeseen.

Karhut aloitti ottelun vauhdikkaasti pitäen palloa ja liikutellen sitä kiitettävästi. Tämä tuottikin heti alusta alkaen tulosta ja jo ennen erän puoliväliä Karhut johti kamppailua 5-0. 12 minuutin kohdalla Petteri Hulkko viimeisteli jo hattutemppuun oikeuttaneen kolmannen maalinsa ja ottelu alkoi vaikuttaa taputellulta. Top Team kavensi pian Hulkon maalin jälkeen Karhujen kolmoskentän pahasta hairahduksesta. Karhut suti ensimmäiseen erään vielä kolme maalia. Uudistunut ykköskenttä paukutti 7-1 ja 8-2 maalit, kun taas kakkosen kokenut Tero Haapala laittoi pallon maalin edestä omaan verkkoon.

Karhut menetti otteen peliin toisessa erässä, ilmeisesti mukavoitumisen seurauksena. Vaikka Top Team erän 2-1 voittikin. Ei missään nimessä voida sanoa Topin olleen erässä parempi, muuta kuin tulostaululla. Karhut piti palloa, mutta se halu ja into tehdä maaleja, mikä näkyi ensimmäisessä erässä oli tiessään ja karhulauma lähinnä neppaili palloa alakolmiossa. Tämä oli valitettavaa siinäkin mielessä, että Karhujen pelitapaan ei juuri alakolmiossa pyörittely kuulu. Ensimmäisessä erässä peliä tehtiin syvältä kenttää ja se toimi loistavasti, sillä paikkoja syntyi liukuhihnalta. Toisessa erässä syvältä pelaaminen oli tiessään ja passivoitunut Karhut ei jaksanut nähdä vaivaa pelin eteen.

Kolmas erä alkoi Karhujen kannalta hyvin, kun vain 40 sekunnin pelaamisen jälkeen Karhuille tuomittiin rangaistuslaukaus. Rami Prokki laitettiin totutusti rankkaria ampumaan ja jälleen hyvällä menestyksellä. Pallo rystylle ja kassari kyljelleen, siitä sitten törkkäämään tyhjään rysään. Prokki on mielenkiintoinen rankkarin ampuja, sillä tämän kauden aikana ampumissaan rankkareissa (harjoituspelit mukaanlukien) ei ole kertaakaan nähty vielä kahta samanlaista suoritusta. Niin ja jokainen yritys on tuottanut maalin.

Kolmas erä muuten oli ehkä aavistuksen parempi pelillisesti kuin toinen, muttei missään nimessä lähelläkään hyvää. Karhut hävisi erän 4-2, lähinnä kolmannen erän alun nukahtamisen seurauksena. Top Team laittoi pallon pussiin kolme kertaa reiluun puoleentoista minuuttiin, mutta muuten Karhut hallitsi peliä.

Psykologisesti ottelu oli vaikea. Alun suvereeni esitys toi varmasti hyvän olon tunteen puseroon ja kerran kun se sinne pääsee, on sitä vaikea saada pois. Joukkueesta pitäisi löytyä kuitenkin enemmän sellaista poltetta ja tahtoa tehdä maali kun paikka on. Toisessa ja kolmannessa erässä nähtiin monta kertaa joko liiallista siirtelyä, tai jotain omia lirutus/ujutus/neppaus -yrityksiä jotka osuivat poikkeuksetta kassaria logoon. Toinen synkkääkin synkempi tosiasia Karhujen pelistä on huolimattomuus ja kurittomuus pallottomassa pelissä. Joukkue tekee ottelusta toiseen järjettömän määrän typeriä virheitä tai puolustaa muuten laiskan pulskeasti. Liekö osittain syynä joukkueen nuoruus joka näkyy kaksinkamppailupelaamisessa ja pelaajatyyppi, joka on aika pallollinen ja hyökkäävä?
Loppujen lopuksi olipa kyse kummasta vaan, molemmista, tai jostain muusta, pitää asioiden muuttua, mikäli joukkue haluaa voittojen tiellä jatkaa. Karhujen verkko pöllyää keskimäärin 7,5 kertaa pelissä, eikä tilanteesta voi missään nimessä syyttää joukkueen maalivahteja.