Salba vei Satakunnan paikallisen

Raumalla lauantaina käyty paikalliskamppailu Salban ja Karhujen välillä päättyi Salban selvään 10-5 voittoon. Ottelu ratkesi isäntäjoukkue Salban huomattavan paljon tehokkaampaan viimeistelyyn, mistä parhaimpana esimerkkinä käy se, että joukkue viimeisteli ottelussa 40% laukaisutehokkuudella, tehden kymmenen maalia 25 laukauksella, kun Karhujen vastaava lukema oli 17% (viisi maalia 29 laukauksesta).

Toinen Karhujen murheenkryyni oli joukkueen kurittomuus. Jo tavaksi tullut huomattava henkilökohtaisten virheiden määrä sai ottelussa vielä kaverikseen kasan erittäin tyhmiä jäähyjä. Sarjassa ennen otteluja selvästi vähiten jäähyjä (4,5min/peli) kerännyt Karhut, kulutti ottelun aikana 16 minuutin edestä jäähypenkkiä. Näistä puolet oli niinkin järjettömiä, kuin protestointijäähyjä.

Karhut pelasi kaksi erää tasapäisesti isäntäjoukkueen kanssa, mutta ikävä kyllä johtoasemaan joukkue ei missään vaiheessa päässyt. Johtoasema olisi ollut varsin toivottavaa, sillä se olisi todennäköisesti pakottanut Salban vaihtamaan kyttäävästä pelitavasta aktiivisempaan, mikä on ainakin kauden aikaisemmissa otteluissa ollut Karhuille selvästi miellyttävämpi pelitapa. Ottelu kulku meni kuitenkin pitkälti isäntäjoukkueen haluaman kaavan mukaan. Karhut piti palloa ja Salba rokotti armottomasti jokaisesta virheestä. Salban onnistui mennä ottelussa 2-0 johtoon, kun ensin Tero Haapala ja Ville Rynnäs pelasivat omalla alueellaan huolimattomasti. Salban Tomi Lahti katkaisi heikon syötön ja iski läheltä maalia tilanteeksi 1-0. Janne Hyvönen lisäsi raumalaisten johdon 2-0 vielä ennen erän puoliväliä. Karhut kuitenkin heräsi tämän jälkeen ja tuli nopeassa ajassa takaisin rinnalle, kun ensin Benjamin Lepola kavensi ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin Ville Rynnäs punnersi pelin tasoihin. Salba pääsi kuitenkin erätauolle johdossa kun Karhujen alivoima pelasi huolimattomasti. Karhuilla oli paikka purkaa pallo helposti ja hakea uudet jäähyntappajat kentälle, mutta alivoima päätti kokeilla omalla alueellaan aina turvallista harhauttelua ja haastoa ja omissahan se kostautui.

Salba iski toisen erän alkupuoliskolla kaksi maalia, kun ensin Tomi Lahden laukaisu muutti suuntaansa Teijo Vienolan mailasta mennen siitä maaliin ja hetkeä myöhemmin porilaistaustainen Kari Rimpelä löi pallon ilmasta niin, että pallo otti pompun juuri ennen maalivahtia ja kimposi siitä maaliin. Kristian Krannila punnersi erän loppupuolella Karhut vielä kahden maalin päähän, mutta siihen se Karhujen kiri sitten tyrehtyi.

Salba iski heti kolmannen erän alkuun reiluun kahteen minuuttiin kolme maalia ja peli oli käytännössä ohi. Loppuerä kului jäähyjen ja merkityksettömien maalien merkeissä. Ottelun jälkeen taululla oli Salban ansaitut voittolukemat 10-5.

Ottelu kertoi selvällä tavalla joukkueiden erot. Salba toteutti omaa pelisuunitelmaansa kurinalaisesti, kun taas Karhut eivät pysyneet sopimissaan asioissa. Kokenut raumalaisryhmä näytti kurinalaisuuden merkityksen Karhujen kannalta ikävällä tavalla. Karhuilla on viikko aikaa etsiä kurinalaisuutta tekemiseensä, ennen kuin sarjan loistavasti aloittanut PSS Porvoosta tulee testaamaan Karhujen kunnon kuluvan viikon sunnuntaina.