• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Härkäviikko starttaa Helsingistä


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com


Karhuilla alkaa todellinen härkäviikko, kun joukkue pelaa kolme ottelua kuuteen päivään. Linja-auto tulee tällä viikolla tutuksi, sillä bussissa istutaan vajaan 1500km edestä. Joukkue matkustaa kuluvalla viikolla pelaamaan niin Helsinkiin, kuin Kuopioonkin. Siinä välissä pelataan yksi ottelu Porissa. 

Nälkäinen M-Team
Ensimmäisenä vuorossa on M-Team Helsingistä. Ottelu pelataan tiistaina 6.11 klo 18.30 alkaen Helsingissä. M-Team putosi viime kauden päätteeksi Karhujen tavoin Salibandyliigasta ja hakee nyt uutta nousua kohti valtakunnan huippua Divarista. M-Team on onnistunut tähän mennessä Divarissa selvästi Karhuja paremmin. Pisteitä M-Teamilla on kahdeksasta pelistä 10, kun Karhujen vastaava on kuusi peliä ja neljä pistettä. M-Teamin pisteet oikeuttavat sarjassa kuudenteen sijaan, eikä matkaa karsintapaikkaan oikeuttavaan kolmanteen sijaan ole kuin kaksi pistettä. M-Teamilla on takanaan kolmen ottelun vierasputki, joista haaviin tarttui neljä pistettä kahden voiton turvin. Viimeksi M-Team vieraili viikonloppuna Vaasassa, jossa maaleja mätettiin urakkavauhdilla. M-Team korjasi lopulta voiton pesäpallo luvuin 11-14 (sillä vanhalla laskusysteemillä). Joukkueen tehomiehinä häärivät tehot 3+4 kirjauttanut  Janne Viitala, sekä tehot 5+1 latonut Antti Itkonen. 

Karhuilla Helsingissä paha miesvajaus
Karhujen kausi on lähtenyt käyntiin pahasti yskien. Kuusi peliä, joista vain kaksi voittoa on saldo, johon ei vain voi olla tyytyväinen. Tappiosta huolimatta viimeisin ottelu PSS:ää vastaan antoi viitteitä paremmasta tulevaisuudesta. Joukkue oli ensi kertaa kaudella valmis pelaamaan kovalla asenteella ottelun koko 60 minuuttia. Kyseisessä ottelussa kasvanut tunnetaso johti vielä turhan usein jäähypenkille, mutta siitäkin huolimatta suunta oli oikea. Samaa taisteluilmettä kaivataan tiistaina Helsingissä, mikäli joukkue mielii pisteitä ottaa. Valmistautuminen otteluun ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä viime viikon harjoituksista puuttui muutenkin kapeasta ringistä iso liuta pelaajia. Poissa olivat loukkaantuneet Rami Prokki sekä Aapo Ollonqvist, työkiireiden vuoksi Saku Lahtinen ja Ville Mattila. Benjamin Lepola vietti viikon armeijan metsäleirillä ja Ville Rynnäs Abu Dhabissa. Vienola ja Salonen olivat vielä alkuviikon poissa flunssan vuoksi. Viisikkotasolla ei edellisen viikon  treeneissä voitu mitään tehdä, joten keskittyminen oli yksilöpuolella ja palautumisessa. 
M-Teamia vastaan Karhut saa mukaansa vain 14 pelaajaa. Poissa kokoonpanosta ovat loukkaantuneet Rami Prokki ja Ollonqvist. Edelleen toipuva Ville Mattila on myös sivussa. Riku Prokki on poissa töiden takia ja Ville Rynnäs ei ole ehtinyt vielä Suomeen, oltuaan kannustamassa Räikkösen poikaa kauden ensimmäiseen voittoon. Karhut joutuu tulemaan ottelussa toimeen myös ilman päävalmentajaansa J-P Kujansuuta, jonka siviilityön kiireet estävät miehen mukaan lähtemisen.   

Edelliset kohtaamiset ja odotusarvo
Joukkueet kohtasivat toisensa liigassa viime kaudella kaksi kertaa. Karhut voittivat molemmat ottelut maalin erolla, Ottelu Porissa päättyi porilaisten juhliin vasta jatkoajalla. Erikoista aiemmissa otteluissa oli se, että porilaiset nousivat voittoon vasta ottelun loppuhetkillä. Karhujen nuori Benjamin Lepola aloitti molemmissa viime kauden otteluissa porilaisten kirin ja tällä kaudella Sveitsissä pelaava Mikael Boelius lopetti helsinkiläisten pyristelyt, iskemällä molemmissa otteluissa voittomaalit. M-Team johti molempia otteluita vielä viisi minuuttia ennen loppua. M-Teamilla lienee kova halu ottaa revanssi joukkueesta, joka viime kaudella ryöväsi molemmissa otteluissa voiton aivan helsinkiläisten nenän alta.

Helsinkiläisiä pahimmin kurittivat tämän kauden joukkueesta juuri Lepola naputtaen kahteen otteluun tehot 4+1. Häntä hyvin säesti Ville Salonen, joka onnistui samoissa otteluissa keräämään pisteet 1+4. 

Ottelusta on lupa odottaa maalirikasta, ainakin jos hommat etenee tilastojen mukaan. Molempien joukkueiden puolustus on vuotanut suhteellisen pahasti. Isäntäjoukkueen verkko on pölissyt seitsemän maalin keskiarvolla, kun taas Karhujen maaliin pallo on löytänyt tiensä keskimäärin kahdeksan kertaa ottelussa. Tehdyissä maaleissa isäntien keskiarvo on seitsemän pinnassa, Karhujen vastaava on kuusi maalia. 


Lue myös