• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Viikonloppuna kaksi peliä


Kuva: Kari Saha / urheilusuomi.com


Karhuilla on edessä kahden ottelun viikonloppu, kun ensin perjantaina joukkueen bussi suuntaa kohti Keravaa, missä Karhut kohtaa Blackbirdsin. Sunnuntaina palataan pienen tauon jälkeen kotikaukaloon, kun Poriin matkustaa SB Vaasa. Karhut on jämähtänyt sarjataulukon neljänneksi viimeiselle sijalle (11.), joka on viimeinen säilymiseen oikeuttava sija. Karhuissa ei olla missään nimessä tyytyväisiä tämän hetken sarjasijoitukseen ja pikkuhiljaa olisikin aika alkaa voittamaan otteluita, jotta sijoitus kohenisi. Viikonlopun molemmat vastustajat löytyvät sarjataulukosta Karhujen yläpuolelta, Blackbirds sijalta 8 ja SB Vaasa sijalta 9. Karhut on jäänyt jo neljän pisteen päähän seuraavasta sijasta, kun taas niskassa hengittävä FoSu on vain kahden pisteen päässä Karhuista. Viikonlopun otteluista Karhujen olisikin syytä raapia kaksi voittoa, jotta se pääsisi mukaan kamppailuun keskikastin sijoituksista. Karhut ovat pelanneet viime otteluissa selvästi alkukautta paremmin. Tuloksena on kuitenkin viimeisestä neljästä pelistä 1 voitto ja 3 maalin tappiota, joista kaksi vielä jatkoajalla. Maalin tappiosta on kuitenkin vielä pitkä matka voittoon ja onkin mielenkiintoista seurata, miten tiukat tappiot vaikuttavat pelaajiin. Onko näkyvissä entistä kovempaa taistelutahota, vai alkaako päät painumaan mahdollisten vastoinkäymisten seurauksena.

Blackbirds - Karhut

Viikonlopun ensimmäinen ottelu käydään perjantaina Keravalla. Karhut kohtaa vieraskaukalossa kaksi ottelua ja viisi pistettä enemmän keränneen Blackbirdsin. Isäntäjoukkueen peli on ailahdellut alkukaudella aika paljon. Hyviä esityksiä seuraa huonompi esitys, eikä tasaisuutta ole ollut havaittavissa. Tällä hetkellä keravalaisten peli on kuitenkin alkanut kulkea alun ailahtelua paremmin ja joukkue onkin jo kolmen ottelun voittoputkessa. Edellisessä kotiottelussaan joukkue kaatoi M-Teamin erittäin runsasmaalisessa ottelussa 12-10. Karhujen puolustus saakin olla valppaana tehokkaan keravalaishyökkäyksen kanssa. Isäntien ilotulituksen pääarkkitehdit ovat hyökkääjät Piippo, Pyysing ja Laine, jotka ovat kolmestaan naputtaneet yli 40 häkkiä. Vertailun vuoksi Karhujen kolmen parhaan maalintekijän yhteenlaskettu saldo on 26 kaappia. 

Jos yksittäisten pelaajien tehoja vertailtaessa vaaka kallistuu kotijoukkueen puoleen, on tilanne erikoistilanteissa päinvastainen. Blackbirds on sekä alivoimalla, että ylivoimalla sarjan alempaa kastia, kun taas Karhut on etenkin ylivoimalla sarjan kärkipäätä ja alivoimakin on sarjan keskikastia. Tämän lisäksi kotijoukkue Blackbirds on sarjan jäähyherkin joukkue. Toki tuota tilastoa vääristää joukkueen saamat isot rangaistukset, sillä Blackbirds-pelaaja on kahdesti ajettu ulos ja tämän lisäksi kaksi pelaajaa on istunut viiden minuutin jäähyä. Karhuilla kaikki jäähyt ovat kahden minuutin jäähyjä. Viime aikoina tosin Karhujen ylivoimapelaaminen on osoittanut hiipumisen merkkejä, satunnaisia valonpilkahduksia lukuunottamatta. 

Karhuilta puuttuu ottelusta liuta pelaajia. Loukkaantumisten takia ottelun väliin jättää selkävaivoista kärsivä Janne Kujansuu, leikkauksesta edelleen toipuva Rami Prokki sekä A-nuorten pelissä nilkkansa telonut Aapo Ollonqvist. Työkiireiden vuoksi ottelun väliin jättää Ville Mattila. Petteri Hulkko oli vielä torstaina kuumeessa ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Myös Mikael Lindroosin ja V-P Kujansuun pelaaminen on epävarmaa. Karhuilla oli torstain valmistavissa treeneissä paikalla ainoastaan 11 mukaan lähtevää pelaajaa. 

Karhut - SB Vaasa

Viikonlopun toisessa ottelussa Karhujen kotivireen testaa SB Vaasa. Joukkue on sarjataulukossa sijalla 9. Pelattuja pelejä vaasalaisilla on yksi Karhuja enemmän, pisteitä vaasalaiset ovat puolestaan napsineet neljä Karhuja enemmän. Vaasalaisten hyökkäyksen kärki on vielä keravalaisiakin kovempi. Koko Divarin maalipörssin kärjessä keikkuu viime kaudella Porissakin muutaman maalin takonut Tero Saaristo. Mies on 11 pelaamassaan ottelussa latonut pallon 20 kertaa maaliin. Saaristoa tukee loistavasti 14 maalin Hannu Palomäki, sekä yhdeksän maalia mieheen hakanneet Kukon pojat Joona ja Arttu. Vaasalaiset pelaavat sarjan maalirikkaimpia pelejä, joten Karhujen hyökkäyksen on syytä olla kunnossa. Karhujen hyökkäyspelaamista auttaa varmasti se, ettei vaaalaisten puolustuspelaaminen ole ollut mitenkään erityisen pitävää. Toki ei sen erityisen pitävää tarvitse ollakaan, jos joukkue latoo palloa maaliin yli kahdeksan maalin keskiarvolla. Kuvaavaa onkin, että Karhut on onnistunut tasan kerran tekemään ottelussa yli kahdeksan maalia, joten tarkkana saa porilaisryhmä olla, 

Karhujen poissaolot tulevat suurella todennäköisyydellä olemaan samaa luokkaa, kuin perjantain ottelussakin. Toki osa kuumepotilaista saattaa toipua tuon ylimääräisen kahden päivän aikana, mutta heidänkään pelikunto tuskin on kohdillaan sairastelun jälkeen. 

Lue myös