Karhuille Keravalta tyhjä arpa käteen

Karhujen reissu Keravalle ei tuonut muuta, kuin armottoman päänsäryn. Kaksi erää ottelua pelillisesti hallinnut, mutta silti tappioasemassa pelannut Karhut ei enää kolmannessa erässä edes yrittänyt. Sarja on sen verran kova, että jos et edes yritä, on tulos tämä. Blackbirds murskasi haluttoman Karhulauman.

Ottelu alkoi Karhujen kannalta hyvin, kun jo reilun minuutin jälkeen Riku Prokki vei Karhut johtoon. Blackbirds tuli kuitenkin pian tasoihin sillä reilun kolmen minuutin pelin jälkeen pallo kaivettiin Arvid Vonkin vartioimasta maalista. Blackbirds iski vielä kahdesti vastahyökkäyksistä ja lähti ensimmäiselle erätauolle 3-1 johtoasemassa. Toisen erän alku alkoi Karhujen kannalta vaikeasti, kun joukkue joutui aloittamaan erän alivoimalla ja vielä kun Teijo Vienola sai alivoiman aikana toisen jäähyn, joutui Karhut taistelemaan hetken aikaa kahden miehen alivoimalla. Karhut kuitenkin selvisi alivoimasta ja oli jopa nousta maalin päähän, kun jäähyltä pois päässyt Petteri Hulkko pääsi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon. Hulkon yritys kuitenkin kilpistyi Blackbirds maalin rautoihin. Karhut sai oman etsikkoaikansa pian alivoiman päättymisen jälkeen, kun kotijoukkueen Mikko Kivi otti estämisjäähyn. Karhut pelasi erittäin saamatonta ylivoimaa vaikka Benjamin Lepolan onnistuikin tuoda Karhut maalin päähän ylivoimalla. Ylivoimalla syntyneen kavennuksen jälkimainingeissa kotijoukkueen Teemu Liikanen otti jäähyn protestoinnista ja reilu minuutti tästä joutui jo toinen Mustarastas-peluri jäähylle. Karhujen ylivoima oli yhtä ponnetonta kuin ensimmäinenkin. Tehotonta pyöritystä alakolmiossa ilman todellisia maalipaikkoja. Karhut ei ylivoimalla tasoitusta saanut aikaiseksi, mutta Blackbirds onnistui puolestaan molemmista tämän jälkeen saaduista ylivoimistaan maalin tekemään. Toiselle erätauolle lähdettiin kotijopukkueen 5-2 johtolukemista.

Kolmas erä olisi voitu jättää vaikka pelaamatta. Erän kuva oli pitkälti se, että Karhut yritti epätoivoisesti päästä peliin uudelleen mukaan karvaamalla aktiivisesti, mutta tuloksena oli tuhrittuja maalipaikkoja ja kotijoukkueen maaliin johtaneita vastahyökkäyksiä. Karhuilla oli ottelussa vähintään tusinan verran loistavia maalipaikkoja, mutta luokaton viimeistely tai ylimääräiset syötöt kariuttivat Karhujen yrityksen. Kotijoukkue Blackbirds puolestaan iski lähes jokaisesta paikastaan ja otti ansaitun voiton.

Karhut joutuivat pelaamaan käytännössä koko ottelun 11 pelaajalla, kun lääkkeiden avulla matkaan lähteneet VP Kujansuu ja Petteri Hulkko eivät hajanaisia vaihtoja enempää pystyneet pelaamaan. Vajaamiehitys ei kuitenkaan kelpaa syyksi tappioon, sillä avaimet voittoon oli tälläkin miehityksellä, mutta kun ei kelpaa niin ei kelpaa. Huolestuttavin piirre ottelussa oli Karhujen eräänlainen velttous. Pallonmenetyksiin ei reagoitu oikeastaan mitenkään ja oman maalin eteen sai kävellä miten ja mistä vain.

Karhujen marraskuu oli murhaavan murheinen. Viisi ottelua joista vain yksi voitto. Kolme maalin tappiota ja nyt tämä sukellus. Karhut pelaa joulukuussa kolme ottelua ja niistä olisi pikku hiljaa aika alkaa voittoja ottamaan, mikäli joukkue mielii karistaa putoamisviivan selästään.