Karhut tasasi pisteet SB Vaasan kanssa

Karhut ja SB Vaasa tarjosivat vähäiselle katsojakunnalle varsin virkamiesmäisen ottelun, joka loppua kohti alkoi kuitenkin vähän muistuttamaan jo sarjaottelua. Karhut hallitsi ottelua, mutta johto suli viisi minuuttia ennen loppua,eikä jatkoajallakaan ratkaisua saatu, joten molempien oli tyytyminen pisteeseen. Kuten vaasalaisten valmentaja ottelun jälkeen totesi, tasapeli tyydytti heitä varmasti enemmän kuin Karhuja.

Ottelu alkoi Karhujen kannalta harmillisesti. Palloa kyllä pidettiin, mutta vastustaja rokotti jälleen ensimmäisestä yrityksestään. Karhut sai mahdollisuuden tasoitukseen kun Tuomas Puistoa rikottiin maalintekotilanteessa. Pallo keskelle ja Ville Salonen rankkaria ampumaan. Salonen harhautti vaasalaismaalivahdin eleettömästi ja laittoi pallon vasempaan yläkulmaan. Karhut iski erän loppupuolella vielä kaksi nopeaa maalia, kun ensin ensimmäisen ottelunsa Karhuissa pelannut Jussi Taskinen seurasi Teijo Vienolan reboundin ja hetkeä myöhemmin Saku Lahtinen sivalsi pallon kolmesta metristä maaliin. 3-1 erävoitosta huolimatta peli oli varsin varovaista etenkin Karhujen osalta.

Toiseen erään tuomarit antoivat heti alussa Karhuille oivan paikan lisätä johtoaan, kun vaasalaisten Tommi Talvitielle tuomittiin 5 minuutin jäähy melko heppoisesti. Ylivoima oli kuitenkin samaa kuraa, mitä viime aikoina Karhujen pelissä on nähty. Kuvaavaa ylivoimalle olikin se, että molemmat joukkueet taisivat onnistua laukomaan kerran tuon viiden minuutin aikana. SB Vaasa toki käytti sen kertansakin hyväkseen, kun maalin eteen jätetty Valtteri Nurmi pääsi kaventamaan Karhujen johdon yhteen maaliin heti ylivoiman aluksi. Toisen erän loppupuolella nähtiin vielä kolme maalia nopeaan tahtiin, kun ensin Talvitie tasoitti ottelun. Hetkeä myöhemmin tutkapari Vienola-Taskinen karkasi 2 vs 1 hyökkäykseen, jonka seurauksena Taskinen sai laittaa pallon jälleen tyhjään maaliin. SB Vaasa tuli kuitenkin vielä viimeisellä minuutilla tasoihin kun Karhujen oman alueen kääntö keskustaan löysikin tiensä Joona Kukon lapaan, joka laittoi pallon välittämästi maaliin. Toinen Kukon poika Arttu huusi itselleen tästä syötön, vaikka todellinen syöttäjä oli Karhujen pelaaja (nimeä en muista).

Kolmannen erän aluksi Karhut onnistui kuin onnistuikin ylivoimalla. Noin kuusi minuuttia ja kaksi laukausta se vaati, kun Salonen pyssytti illan toisensa oikeaan yläkulmaan. Kolmatta erää pelattiin pitkälti Karhujen komennossa, joskaan kummatkaan joukkueet eivät mitään erityisen hyvää onnistunut luomaan. Viisi minuuttia ennen loppua onnistui kuitenkin SB Vaasan Tommi Hakala. Komea laukaus meni ristikon kautta verkon perukoille ja toi vaasalaiset tasoihin. Nämä olivat myös ottelun loppulukemat.

Karhut lepuuttaa jäseniään alkavan viikon ja palaa harjoituksiin jälleen viikon päästä maanantaina. Huomenna tosin kokoonnutaan vielä porukalla miettimään alkukautta ja suunnittelemaan yhdessä tulevaa. Toivottavasti nyt pidettävä tauko tuo riittävän levon pelaajien jäseniin ja pääkoppaan, sillä sarjaohjelma on sellainen, että joululomaa joukkue ei juurikaan saa.