Karhuille helpottava voitto

Karhut ei antanut sunnuntaina kotijoukkue FoSulle mahdollisuuksia, vaan otti erittäin arvokkaat pisteet lopulta luvuin 5-8. Karhut matkasi Forssaan ainoastaan 14 kenttäpelaajan voimin ja vielä kun alkulämmössä Jussi Taskisen polvi oireili siinä määrin, ettei miestä askiin voinut pistää, antoi Karhut etukäteen aivan riittävästi tasoitusta vastustajalle.

Vähäinen pelaajamäärä ei kuitenkaan näkynyt koko ottelun aikana kertaakaan joukkueen otteissa, ainakaan negatiivisesti. Karhut oli ensimmäisestä vihellyksestä viimeiseen, ottelussa selvästi parempi joukkue. FoSun onnistui hallita ottelun 60 minuutista aika tarkkaan kolmea, ehkä neljää minuuttia. Ensimmäisen kerran toisen erän alussa, mutta siitä päästiin yli peluutuksella ja toisen kerran kolmannen erän lopussa, sen pyristelyn lopetti puolestaan Kristian Krannila, lataamalla taululle Karhujen kahdeksannen maalin.

Karhut houkutteli molemmille joukkueille erittäin tärkeään otteluun runsaan yleisömäärän, kun koleaan Kuitu-Areenaan oli saapunut yli 200 äänekästä forssalaista. Suuri yleisömäärä sai kolean areenan nopeasti lämpenemään, mutta samalla nopea ilmastonmuutos sai katon hikoilemaan. Tällä kertaa katosta tippuneet kylmät pisarat osuivat poikkeuksetta kotijoukkueen niskoille Karhujen raadellessa isäntiään neljän maalin verran avauserässä. Paikkoja Karhuilla oli useampaankin maaliin, mutta neljäkin maalia oli tehottomuudesta kärsineelle joukkueelle hyvä suoritus yhteen erään.

Toinen erä oli Karhujen kannalta se kriittisin erä, sillä joukkue ei tällä kaudella ole liikaa päässyt toista erää johtoasemassa aloittamaan. Huoli oli kuitenkin aiheeton, joukkueen pelatessa erittäin ehjän ja upean erän. Karhut voitti erän 0-2 ja pääsi kolmanteen erään turvallisesta 1-6 johdosta. Toisen erän hahmo oli Benjamin Lepola, joka teki erän ensimmäisen maalin upean vastahyökkäyksen jälkeen. Erän lopussa Lepola tarjoili vielä Hulkolle paikan takatolpalle, josta mies ei erehtynyt. Karhuilla oli toisessa erässä paikkoja useampaankin maaliin, mutta lisäosumia ei syntynyt. Muun muassa loistavasti koko ottelun pelannut Juha Kaanaa pääsi puhtaaseen läpiajoon, mutta ei onnistunut ratkaisussaan. Kauden 12 ottelussa tehot 0+1 saalistanutta Kaanaata ei voi itseluottamuksen puutteesta syyttää, sillä mies yritti läpiajossaan Peter Forsbergmäistä rystyuittoa putkista.

Kolmas erä oli lähinnä kosmeettinen. Vaikka isäntäjoukkue sen 4-2 voittikin, ei ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Markus Lammi karisti apinan oikein kunnolla harteiltaan viimeisteltyään illan toisen osumansa komeasti ylivoimalla. Erän loppupuolella Kristian Krannila lopetti vielä kotijoukkueen pyristelyt sijoittamalla tarkan rannelaukauksen aivan tolpan juureen.

Karhujen päävalmentaja JP Kujansuu näki ottelun ratkaisun jokaisen pelaajan loistavassa asenteessa. Pankkiin ei jätetty mitään, vaan jokainen kentällä käynyt pelaaja jätti aina kaikkensa kentälle. Tämä auttoi Karhut kauden ehjimpään otteluun, joukkueen pelatessa 57 minuuttia erittäin hyvää ja kurinalaista peliä.

Karhujen pelaajista kaikki saivat puhtaat paperit, mutta erikseen voidaan nostaa toki tehot 2+2 kirjannut Lepola, sekä kauden avausmaalinsa tehnyt ja kokonaispisteet 2+1 kerännyt Lammi. Joukkueeseen tähän otteluun nostettu 1995 syntynyt Roni Tuomela pelasi hänkin loistavan ottelun. Nuorukainen oli välillä pallottomassa pelissä hieman arka, vaikkei virheitä juuri tehnytkään, mutta pallollisessa pelissä poika pelasikin sitten loistavan ottelun. Saipa juniori avauspelissään nimensä tehotilastoihinkin, kun Lammi lapioi Tuomelan laukauksen reboundin verkon perukoille. Myös Petteri Hulkko pelasi hyvän ottelun ja mies onkin alkanut viime aikoina pelaamaan huomattavan paljon kokonaisvaltaisemmin. Vaasa-ottelussa Hulkko peitti ensimmäisen laukauksen sitten B-junioreiden play off -ottelun ja eilen mies liikkui ja uhrautui myös puolustussuuntaan erinomaisesti. Karhujen viides maali syntyikin Hulkon juostessa täysillä puolustamaan, pallonriisto ja vastahyökkäyksen avaus kentän alimpana pelaajana. Hienoa Huli!

Karhut toi otteluun myös hieman päivitetyn ylivoimansa. Ensimmäinen merkki päivityksen onnistumisesta saatiin, kun Karhut laittoivat pallon verkkoon molempien ylivoimiensa aikana. Maalit olivat jälleen kerran sitä totuttua porilaista Neuvostotyyliä, missä helppoja maaleja ei tehdä. Lepola tarjosi kaksi lättysyöttöä, joista ensimmäisen Hulkko löi takatolpalta ilmasta sisään ja toisen Lammi näpäytti alivoiman keskeltä ilmasta sisään.

Karhujen voitolta on turha ottaa mitään pois, mutta kotijoukkueen pelistä on sanottava, että ellei puolustaminen ala kiinnostamaan nyt nähtyä enemmän, on pisteistä turha haaveilla tulevaisuudessakaan. FoSun pelissä oli paljon samaa, mitä Karhujen alkukauden otteissa. Hyökkääjät valuivat erittäin hitaasti alas ja etäisyydet kasvoivat karmeiksi. Tämä siis ystävällisenä neuvona, sillä tiedämme mistä puhumme.