Matka Ouluun toi tärkeän voiton

Karhut matkasi Ouluun pahasti vajaamiehisenä, kun kokoonpanosta puuttui yhteensä 10 pelaajaa erinäisten syiden takia. Poissa oli myös päävalmentaja Kujansuu, joka oli juniorijoukkueen mukana Ruotsissa. Kujansuun matka oli sovittu jo ennen kauden alkua, sillä Karhuilla ei pitänyt olla ottelua joulun välipäivinä, ennen kuin alustavasti 6.10 pelattavaksi sovittu ottelu Merikoskea vastaan siirtyi nykyiseen aikaansa.

Loppujen lopuksi bussiin astui 13 nälkäistä kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, nälkäisiä hekin. Aamulla matkaan lähtenyttä Karhulaumaa odotti pitkä bussimatka Ouluun, mutta onneksi joukkueen kuljetuksista huolehtivalla Sundellin busseilla matkat kuluvat mukavasti. Takaosan korttirinki, keskiosan NHL 13 -rinki, etuosan leffarinki ja muutamien kohdalla läppärit pitivät huolen siitä, että tekemistä riitti bussissakin.

Hyvissä ajoin Ouluun saapunut Karhulauma otti heti ottelun alussa komennon. Bussijaloista ei ollut tietoakaan, kun Karhut pistivät miehet ja pallon liikkeelle, halliten suvereenisti kenttätapahtumia ensimmäisessä erässä. Maalinteon aloitti VP Kujansuu joka lämäsi niin sanotun putoavan lehden ohi hölmistyneen oululaismaalivahdin. Maalin alusti Juha Kaanaa. Karhut siirtyi 0-2 johtoon vielä ennen erän puoliväliä, kun erittäin pitkän hyökkäyspään pallorallin päätti Markus Lammi, joka ohjasi maalinedustalta Kalle Santasen laukauksen verkon perukoille. Erätaukolukemat 0-3 viimeisteli Petteri Hulkko, laukomalla maalinedustalta pallon alanurkkaan. Maalin syötti Saku Lahtinen.

Tiedä sitten mitä erätauolla tapahtui, mutta toisen erän kuva oli täysin päinvastainen ensimmäisen kanssa. Kotijoukkue Merikoski hallitsi ottelutapahtumia lähes mielin määrin ja Karhut olivatkin ajoittain todellisessa purjeessa aktiivisten isäntien kyydissä. Merikoski kavensi erän aikana lukemiksi 2-3, mutta kaukana ei ollut sekään, että kotijoukkue olisi viimeiseen erään päässyt johtoasemasta tai vähintäänkin tasatilanteesta. Karhujen erittäin uhrautuva alivoima ja viimeisenä lukkona ottelun parhaaksi palkittu maalivahti Tapio Valjanen pitivät huolen, että Karhut pääsivät kolmannen erän johtoasemasta aloittamaan. Toisen erän kahta takaiskumaalia suurempi huolenaihe oli Lammen loukkaantuminen. Nilkkansa vääntänyt Lammi joutui jättämään ottelun kesken, eikä tilanne erityisen hyvältä näyttänyt, sillä ottelun jälkeenkään Lammi ei pystynyt jalalle varaamaan.

Kolmas erä alkoi varsin rikkonaisesti. Karhut pääsivät heti erän alkupuolella kokeilemaan 5-3 ylivoimaa n. puolentoista minuutin ajan, mutta yhtä tolppaa ja kahta ylärimaa lähemmäksi maalia Karhut eivät päässeet. Ylivoiman päätteeksi Karhujen Tuomas Puisto torppasi itsensä jäähylle ja Merikoskelle tuli jälleen oiva paikka tasoittaa ottelu sarjan parhaan ylivoimansa turvin. Valjasen edessä pelannut alivoimanelikko piti kuitenkin jälleen kerran huolen siitä, ettei kotijoukkue päässyt maalia juhlimaan. Jäähyjen jälkeen ote alkoi jälleen siirtymään Karhuille ja kolmannessa erässä nähtiin paljon sitä samaa Karhuja, mitä ensimmäisessäkin erässä. Miehet ja pallo liikkuivat ja Karhut onnistuivat pitkillä palloralleilla tappamaan kotijoukkueen momentumia. Hieman ennen erän puoliväliä Karhujen paras maalintekijä Benjamin Lepola latasi lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen neljänen osuman oululaisverkkoon. Maalin alusti Santanen, jolle syöttö oli illan toinen. Erän puolivälin jälkeen Merikoski käytti aikalisänsä ja kavensikin pian aikalisän jälkeen tilanteeksi 3-4. Kavennusmaali ei lopulta kuitenkaan auttanut kotijoukkuetta, sillä Karhut ottivat jälleen maalin jälkeen kontrollin itselleen ja pelasivat järkevästi ottelun loppuun. Aivan erän lopussa kotijoukkueelta nähtiin vielä pieni painostusjakso ilman maalivahtia, mutta Karhut kestivät. Lopulta kotijoukkueen kirin lopetti Jussi Taskinen, joka taklasi puhtaasti merikoskelaispelaajan irti pallosta n. 30 sekuntia ennen loppua, ottaen pelivälineen haltuun. Tämän jälkeen kotijoukkue ei enää palloon koskenut ja Karhuille ottelusta tärkeät kaksi pistettä 3-4 voitolla.
Ottelusta on vaikea nostaa yhtään pelaajaa ylitse muiden. Koko joukkue taisteli loistavasti läpi ottelun ja tämä olikin ennen kaikkea joukkueen voitto.

Karhuilla on nyt kolmesta viimeisestä pelistä kasassa kaksi voittoa ja tasapeli. Ensimmäistä kertaa kauden aikana voittoputkessa kulkeva Karhut saa seuraavassa ottelussa vastaansa sarjan parhaan joukkueen Indiansin, joka antoi syksyllä joukkueelle kylmää kyytiä Espoossa. Ottelu pelataan lauantaina 5.1 klo 17 urheilutalolla. Tervetuloa katsomaan.