Karhuille upea voitto

Kuva: Kari Saha / urheilusuomi.com

Lauantaina Porin urheilutalolle saapunut sarjajohtaja Indians joutui pettymään katkerasti, kun kotijoukkue Karhut taisteli hullun lailla vieden voiton ottelusta loistavasti joukkuetta tukeneen yleisön avustuksella. Taisteluilmeellään ja fyysisyydellään vierailijat kaatanut Karhut, esitti ehkä kauden parasta peliään.

Ottelu oli alusta alkaen erittäin vauhdikas ja pieniä paikan poikasia siunaantui molemmille joukkueille. Kauden ensimmäisessä ottelussa vahvasti kuskin pukilla istunut Indians ei pystynyt toista kertaa Karhuja pyörittelemään, vaan Karhut pelasi täysin tasapäisen koitoksen sarjajohtajan kanssa. Indians aloitti maalinteon hieman ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, mutta ilo ei ollut pitkäaikainen. Karhujen kapteenina ottelussa toiminut Ville Rynnäs latasi pallon verkkoon vain puolisen minuuttia Indiansin johto-osuman jälkeen. Reilu minuutti tästä ja Karhut käänsi nopeasti pelin 2-1 vastahyökkäykseksi. Benjamin Lepola syötti Petteri Hulkolle komeasti pakin jalkojen vierestä ja Hulkko latasi pallon suoraan syötöstä Indians-maaliin.

Karhut aloitti toisen erän räväkästi, kun Riku Prokin pitkä avaus tavoitti Lepolan joka puolittaisen läpiajonsa päätteeksi uitti pallon komeasti rystyltä maaliin. Pian Karhujen 3-1 johto-osuman jälkeen pelin kuva kuitenkin muuttui, kun aiemmin niin vauhdikas ja viihdyttävä ottelu sai uuden mausteen peliä "johtaneiden" punapaitojen toimesta. Pilli alkoi soimaan aivan omia sointujaan ja välillä sitä joutui huolestuneena miettimään, loukkaako joku ottelussa vielä itsensä, kun tuomareiden toiminta tuntui karkaavan niin pahasti lapasista, että molempien joukkueiden pelaajien tunnetaso alkoi nousta vaarallisen korkeaksi.
Indians kavensi ottelun toisen erän alkupuolella ensimmäisen ylivoimansa aikana. Vierailijoiden Valtteri Kainulainen sai hieman liikaa aikaa pallollisena ja tuloksena pallo viuhahti ohi Arvid Vonkin. Loppuerä mentiin jälleen vauhdikkaasti, joskin tiuhaan tahtiin soinut pilli sekoitti joukkueiden pasmoja. Erän lopussa nähtiin vielä jotain harvinaista ja kaunista. Teemu Mäkelä syötti komean ja rohkean syötön hyökkäyspään kulmasta ristikkäisuuntaan lähellä puoltakenttää majailleelle Ville Mattilalle, joka kaikkien yllätykseksi räväytti terävän lämärin, singoten pallon vastustamattomasti Indians-maalin etuylähyllylle.

Kolmannen erän aluksi, Indians tuli jälleen maalin päähän, kun Kainulainen latasi jo toisen maalinsa ja jälleen ylivoimalla. Karhut iski kuitenkin jälleen nopeasti, kun Lepola vei vain minuutti edellisesti Karhut jälleen kahden maalin karkumatkalle. Karhujen kuudennen ja lopulta voittomaalin ajassa 44:15 iski Hulkko, joka sinkosi pallon puolesta kentästä Indians-maaliin. Hulkon maaliin tarjoilun jälleen tuotti Lepola, jolle syöttö oli illan neljäs tehopiste. Indians kavensi Karhujen johdon jälleen kahteen maaliin, muutama minuutti Hulkon osuman jälkeen.
Kolmannen erän viimeiset 15 minuuttia noudattivat ikävää kaavaa tuomareiden halutessa jälleen ottelun keskiöön. Tuomaritoiminta muistutti lähinnä Kummelin sketsiä tai vaihtoehtoisesti piilokameraa, jossa katsotaan kuinka paljon ärsyttämistä ihminen kestää, mutta mitäs me sille voidaan. Tuomarit ovat tässäkin lajissa lähes pyhän lehmän asemassa ja heidän kritisoiminen on ankarasti kiellettyä.

Karhut istui kuusi minuuttia lähes putkeen alivoimalla, mutta hurjasti taistelleet pelaajat pitivät yleisön ja joukkueen iloksi huolen siitä, ettei Indians enää onnistunut ylivoimallaan maali tekemään. Jäähysuman loppuessa Karhut sai jälleen ottelusta kiinni ja pelasi tasapäisesti vastustajansa kanssa aivan erän viimeisille minuuteille. Ajassa 57:24 Indians tuli vielä kertaalleen maalin päähän, kun Jussi Huovisen onnistui toimittaa pallo puolesta kentästä maaliin. Tämän lähemmäksi Indiansin pyristelyt eivät kuitenkaan kantaneet ja Karhut korjasi kolmannen peräkkäisen voittonsa lukemin 6-5.

Urheilutalolla nähtiin pitkästä aikaa loppuun asti taisteleva kotijoukkue ja ennen kaikkea, aivan mahtava yleisö. 282 paikalle saapunutta katsojaa saivat yleisömäärän tuntumaan tuplaten suuremmalta. äänekkään kotiyleisön edessä pelaaminen on aina mahtavaa ja joukkue fiilistelikin pelin jälkeen, kuinka upeaa oli pelata kun kannustusta riitti. Voitollaan Karhut ilmoittautui taisteluun keskikastin paikoista, sillä takana olevat joukkueet jäivät jo yhdeksän pisteen päähän, kun taas liipasimella olevat joukkueet Karhujen yläpuolella ovat enää pisteen Karhuja edellä.

Karhut pelaa seuraavaksi kuluvan viikon sunnuntaina, kun Porin urheilutalolle saapuu SBT Merikoski Oulusta. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 14. Tervetuloa jälleen paikalle kannustamaan Karhut neljänteen perättäiseen voittoon.