• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Takaa-ajo jatkuu


Kuva: Kari Saha / urheilusuomi.com


Karhujen viime aikojen otteista on paistanut uudenlainen tekemisen meininki. Joukkue on napsinut kolme perättäistä voittoa ja kun niitä ennen mukaan mahtui yksi tasapeli, on joukkue pelannut ilman tappioita neljä peliä. Viimeisin tappio joukkueelta on niinkin kaukaa kuin marraskuulta. Pitkin alkukautta huolena ollut putoamispeikko on karistettu jo yhdeksän pisteen päähän ja tällä hetkellä onkin järkevämpää puhua siitä mitä edellä tapahtuu, kuin siitä mitä tapahtuu Karhujen alapuolella. Karhut onkin kaikessa hiljaisuudessa kuronut eroa keskikastin joukkueisiin kiinni ja nyt edellä olevia joukkueita alkaa olemaan jo kosketusetäisyydellä. äärimmäisen tasaisessa sarjassa muutamalla lisävoitolla sijoitus saattaa kohentua montakin pykälää. Esimerkkinä sarjassa kolmantena olevan ÅIF:n ja Karhujen väliin mahtuu kahdeksan pistettä ja yhdeksän joukkuetta. Erot ovat siis pieniä. 

Karhukaupunkiin vieraaksi saapuva Merikoski on Karhuille tuttu vastustaja muutaman viikon takaa. Juuri ennen uutta vuotta Oulussa käyty kamppailu päättyi Karhujen niukkaan 4-3 vierasvoittoon. Merikosken valmentajan mukaan, voitollaan Karhut käytännössä sinetöi oululaisten putoamisen ensi kaudeksi. Huolimatta joukkueen sarjasijoituksesta, Merikoski esitti viime kohtaamisessa erittäin taistelevaa salibandyä, jossa mitään ei saanut ilmaiseksi. Joukkue piti Karhuja toisessa erässä melkoisessa purjeessa, mutta ensimmäisessä erässä saavutettu kolmen maalin johtoasema piti. Joukkueen peliesitystä tulevana sunnuntaina on vaikea ennakoida. Monta kertaa putoamisen käytännössä varmistanut joukkue yltyy loppukauden aikana kiusaamaan vastustajiaan oikein kunnolla ja joskus taas tuska paistaa yläkatsomoon asti läpi. Joukkueella on kuitenkin tavoitteena palata pian takaisin Divariin ja sitä pohjaa vasten loppukauden pelit tuovat tuikitärkeää kokemusta nuorelle joukkueelle. Porissa siis tuskin nähdään luovuttanutta Merikoskea, vaan pikemminkin vapautunut ja vaarallinen ryhmä.

Karhujen joukkue näyttää yhtä repaleiselta kuin jo pitkään aiemminkin. Siitä ei kuitenkaan kannata sen suurempia johtopäätöksiä vetää, sillä joukkue on ollut parhaimmillaan juuri vajaamiehisenä. Väsymys saattaa jossain vaiheessa iskeä, koska kuormitus niin harjoituksissa kuin peleissäkin kohdistuu niin pieneen osaan, mutta ennen kuin siitä nähdään mitään merkkejä, ei sitä kannata juuri miettiä. Kuten joukkueen kapteenina tällä hetkellä toimiva Ville Rynnäs asian tiivistää: ei kannata katsoa kuka on pois, vaan keitä on paikalla. 
Karhujen kaksi ensimmäistä kenttää säilyy Indians-ottelusta tutussa muodossa, mutta kolmannessa kentässä nähdään pieni muutos. Loppukaudeksi KooVeen B-junnujen riveihin siirtyvän Roni Tuomelan paikan ottaa myöskin vuonna 1995 syntynyt Lauri Kannisto. Maalissa jatkaa loistavasti Indians-ottelussa torjunut Arvid Vonk.
 

Lue myös