Karhuille karmea tappio

Kaikki putket katkeavat joskus ja niin kävi myös Karhujen neljän ottelun voittputkelle Iittalassa, kun kotijoukkue Steelers palautti Karhut takaisin maan pinnalle. Yksipuolisen näytöksen jälkeen taulululla komeilivat Steelersin murskaavat 12-2 lukemat.

Itse ottelu lähti ensimmäisestä minuutista alkaen väärään suuntaan. Steelers iski ottelun avausmaalin vain 38 sekunnin pelin jälkeen. Peli jatkui tämän jälkeen tuloksellisesti tasaisena, vaikka Steelers kuskin pukilla koko ajan istuikin. HIeman ennen erän puoliväliä kotijoukkue teki vielä kaksi nopeaa maalia ja vaikka tilanne oli "vasta" 3-0, alkoi ottelu näyttää jo hävityltä.

Karhut teki aika tarkkaan kaikki mahdolliset virheet, mitä ottelussa voi tehdä. Kotijoukkueen vaarallisuus vastahyökkäyksissä tiedettiin ja omassa toiminnassa painotettiin mm. pallollista peliä, turhan rohkeiden syöttöjen karsimista ja turhia keskialueen kynäilyjen karsimista. Joukkue teki kuitenkin kaiken lähes päinvastoin, mitä sovittu oltiin. Steelersillä oli pelkästään ensimmäisessä erässä varmasti parikymmentä vastahyökkäystä. Omien pelaajien syötöt olivat 95% heikkolaatuisia, eikä keskialueen kynäilyiltäkään vältytty.

Karhujen päivä kokonaisuudessaan oli kaikkinensa epäonnistunut. Bussissa ei tahtonut elokuvien äänentoisto toimia, paikalla oltiin normaalia selvästi myöhemmin ja lämmittelykin jäi kesken myöhästymisen ja yllättävän aikaisin loppuneen lämmittelyajan takia. Vielä kun paluumatkalla pysähdyspaikaksi valittu nimeltä mainitsematon huoltoasemaravintola oli remontissa ja ruokatarjoilu sen vuoksi olematonta, ei reissua voi kovin onnistuneena pitää. Tosi asia on kuitenkin se, että kotijoukkue Steelers esitti niin loistavaa salibandyä, että vaikka kaikki edellä mainitut asiat olisi tehty toisin, voittoa tuskin olisi silti saavutettu. Numerot tosin olisivat saattaneet olla siedettävämmät.

Karhujen kolmen ottelun viikko huipentuu sunnuntaina Savonlinnassa jossa kurssi olisi syytä kääntää takaisin oikeaan suuntaan.