• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Klassikon aineksia


Vielä muutama vuosi sitten raumalaista salibandyseuraa Salbaa, kuvailtiin sanoilla: Satakunnan suurin sirkus. Nykyisellään seura on ottanut aimo harppauksia eteenpäin ja tällä hetkellä seura käyttääkin itsestään slogania: Satakunnan parasta salibandya. Sloganin paikkansa pitävyydestä voidaan olla montaa mieltä. Tosiasia on se, että Salban miesten joukkue on Divarissa esiintynyt huomattavasti Karhuja vakuuttavammin ja ensimmäisessä ottelussa Karhu-turkki pöllysi raumalaisten toimesta kunnolla. Toinen tosiasia, joka asettaa sloganin vähän kyseenalaiseen valoon, on se, että 20-vuotisen historian aikana tuo Salban syksyinen voitto oli kautta aikain ensimmäinen liiton alaisissa otteluissa Karhuista otettu voitto kun lasketaan kaikki ottelut mukaan, junioreista lähtien. Sanoisinkin näin, että Satakunnan parasta salibandya pelataan edelleen Porissa. Karhut seurana on miesten joukkuetta lukuunottamatta kaikissa liiton sarjoissa raumalaisia edellä. Vaikka raumalaiset ovat miehissä pienen niskaotteen ottaneetkin, pyritään siitäkin tänään pääsemään eroon. 

Karhut otti loistavan joulukuun ja vuodenvaihteen ansiosta kilpaveljiään keskikastissa kiinni oikein kunnolla, mutta viimeisen kahden pelin sukellukset ovat kasvattaneet eron keskikastiin jälleen 5-6 pisteeseen. Salballakin oli oma suvantovaiheensa, joukkueen hävittyä kolme perättäistä ottelua vuodenvaihteen jälkeen. Viime ottelussa porvoolaista PSS:ää vastaan raumalaiset kuitenkin käänsivät kelkkansa pelaten loistavan ottelun, voittaen kamppailun lopulta 7-3. Salban kurssi on siis kääntynyt ainakin hetkellisesti. Karhut mielivät takaisin voittokantaan kahden konttauksen jälkeen ja mikä siihen olisikaan parempi paikka kuin voitto rakkaasta pikkuveljestä.

Raumalaisten leirissä vedottiin jo ennen ottelua mahdolliseen vajaamiehitykseen. Nuhaisia pelaajia on niin ja niin paljon jne. jne. Oli niitä pelaajia sitten kahdeksan tai 18, on sen taakse turha mennä edes etukäteisspekulaatioissa. Karhut todisti vuodenvaihteen nurkilla, että vajaallakin rosterilla voi pelata huippuotteluita. Harjoituksiin vähäinen miesvahvuus väistämättä vaikuttaa ja sitä kautta vaikutus näkyy pitkässä juoksussa, mutta yksittäiseen otteluun, etenkään paikalliskamppailuun kapealla rosterilla ei ole minkäänlaista merkitystä. Karhujen kapteeni Ville Rynnäs lähettääkin raumalaisille muistutuksena vanhan vedonlyöjien viisauden: älä katso kuka joukkueesta on poissa vaan ketkä ovat paikalla. 

Ottelusta on varmasti luvassa lämminhenkinen ja yleisöön menevä kamppailu. Urheilutalon lehtereille odotetaan erittäin runsaslukuista yleisömäärää. Oman osansa tapahtuman hienoudelle tuo Raumalta matkaavat 50-100 vierasjoukkueen kannattajaa. Tunnelmallinen ottelu siis varmasti luvassa. Lyhyen etäisyyden vuoksi matkakaan ei pääse vierailijoita rasittamaan, joten ottelu pysynee vauhdikkaana ensimmäisestä minuutista viimeiseen. 

Tervetuloa Poriin Salba, olkaa niingon gotonanne. Tai no aika moni onkin.

Ottelu alkaa 18.30 urheilutalolla. Tervetuloa seuraamaan ja kannustamaan!

Lue myös