Blue Fox ei pisteistä luopunut

Karhujen matka Uudenkaarlepyyn Kovjoelle ei jättänyt juuri jälkipolville kerrottavaa. Isäntäjoukkue Blue Fox piti hyvän kolmannen erän ansiosta pisteet itsellään selvin 7-3 luvuin. Ottelu oli kaksi erää suhteellisen tasaista. Blue Fox piti palloa selvästi enemmän, mutta maalipaikat menivät aika tasan. Kolmannessa erässä Karhujen ylipelaaminen tuotti kotijoukkueelle lukuisia ylivoimahyökkäyksiä, joista suuren osan maalissa pelannut Vonk napsi, mutta osa meni maaliinkin asti.

Ottelun lähtökohdat olivat joukkueilla aika erilaiset. Blue Fox tarvitsi voittoa säilyttääkseen paikkansa sarjan toisena, jolloin se saisi aloittaa liigakarsinnat kotonaan. Karhuilla taas ei pisteiden valossa ottelulla merkitystä ollut. Karhujen kannalta suurin merkitys lieneekin uusien pelaajien sisäänajo ja testaaminen Divaritasolla ensi kautta ajatellen. Totta kai voittoa haetaan joka pelistä, mutta pelien ollessa merkityksettömiä, sitä pystyy kummasti helpommin antamaan runkomiehille vapaapäiviä flunssan ja pienten loukkaantumisten parantamiseen. Niin valitettavaa kuin se onkin, pelien merkityksettömyys paistoi eilen aika selvästi joukkueesta. Nuoret kyllä yrittivät kaikkensa, mutta muuten pelistä huokui sellainen "pelataan tämä nyt pois" -mentaliteetti.

Karhujen kentät olivat kokeneet melkoisen myllerryksen, kun mm. aikaisemmin hyvin toiminut trio Lahtinen - Lepola - Hulkko oli hajoitettu erilleen. Osa vaihdoista johtui jälleen poissaoloista, mutta tarkoituksena oli myös saada laatua lisää muihinkin kenttiin. Ainakin tämä ensimmäinen kokeilu ei menestystä liiemmin saanut. Uusia ketjukavereita ja pelipaikkoja sisällään pitänyt ryhmä ei erityisen hyvin maalipaikoille päässyt ja sellainen tietty luovuus pallollisessa pelissä loisti poissaolollaan.

Vaikka Karhuilla ei ottelussa panosta ollut, kuumenivat tunteet silti aika ajoin koko joukkueessa. Etenkin toisessa ja kolmannessa erässä nähdyt kotijoukkueen suorittamat uudelleen filmatisoinnit kulttielokuvasta Lion Heart saivat tunteet pintaan. Kentällä nähtiin joukko ilman kontaktia hyppiviä sinikettuja. Etenkin Henry Backmanin toisessa erässä suorittama huikea sivukierteinen loikka + näyttävä kaatuminen olisi saanut monet 80- ja 90-luvun toimintatähdet kateellisiksi. Yhtä kaikki, Blue Fox oli parempi ja ansaitsi pisteensä, nuo ajoittaiset filmaukset vain jättivät hieman pahan maun, muuten hienosti esiintyneeseen kotijoukkueeseen.