• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Sunnuntaina se alkaa


Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Sunnuntaina se alkaa

Miesten salibandyn 1-divisioonan länsilohko pyörähtää käyntiin perjantaina, mutta FBT Pori aloittaa oman urakkansa vasta sunnuntaina kotiottelulla Forssan Suuppareita vastaan.

FBT Pori on ennen kauden alkua julkaistuissa veikkauksissa lähes jokaisessa sijoitettu Indiansin kanssa lohkon kahden kärkijoukkueen joukkoon. Sitä ei ole syytä ihmetellä, sillä viime kaudella liigassa vieraillut joukkue vahvistui kesän aikana naapuriseura SBS Porin parhaimmistolla sekä parilla Nokian KrP:stä saapuneella pelaajalla. Kun menopuolella oli ainoastaan kuusi pelaajaa, pysyi joukkueen kokenut runko pääosin kasassa. Jäljelle jääneelle pohjalle oli hyvä aloittaa uuden joukkueen rakennustyö, jonka suoritusta toteuttamaan saatiin "naapuriseurasta" Ismo Läntinen.

FBT Pori on ennen kauden alkua pelannut kymmenen harjoitusottelua, joista saldona seitsemän voittoa ja kolme tappiota, niistä kaksi tällä kaudella liigaa pelaaville joukkueille.

Harjoituspelijakson jälkeen joukkueen valmentaja Ismo Läntinen kertoi seuraavaa:
- Harjoituspelit on harjoituspelejä. Tärkeintä on kuitenkin ottaa voittoja ennen varsinaisen kauden alkua. Olemme nyt kohdanneet viisi tulevan kauden vastustajaa, ja pitää kyllä antaa tunnustusta myös vastustajille. Helppoja pelejä ei tule olemaan, koko 60 min on pysyttävä vireänä. Uskon kuitenkin, että täydellisellä sitoutumisella ja kovalla työnteolla saamme sarjassa paljon hyvää aikaiseksi.

Sunnuntai – illan vastus FoSu kohtasi FBT Porin harjoitusmielessä kahdesti häviten kotonaan 5 – 6 ja Porissa 5 – 9. Joukkue ei ole viime kaudesta juurikaan muuttunut. Nopeajalkainen Teemu Aaltonen palasi Tampereelta tuomaan lisää liikettä ja tehoja joukkueen hyökkäyspeliin. Häntä säestävät ikinuori Petri Mäkeläinen sekä kovia tehoja divarissa tehnyt Juha Laitila. Puolustuspeli onkin ollut kauden alla joukkueen heikoin lenkki, sillä se ei ole vakuuttanut. Joukkueen maalivahdit ovatkin tärkeässä roolissa tulevalla kaudella.

Sunnuntai-illalla leijuu ilmassa monia kysymyksiä. Kestääkö kauteen yhtenä ennakkosuosikkina lähtevä FBT Pori siihen kohdistetut odotukset ja avaa kautensa isännän ottein? Miten sujuu yhteistyö akselilla Boelius – Läntinen – Katila? Onko joukkue sisäistänyt valmentajansa opit?

Vastauksia kysymyksiin saat tulemalla sunnuntaina Urheilutalolle klo 17.00 alkaen, sillä salibandy on parasta paikan päällä!

Lue myös