Karhuille luu käteen Kuopiosta

Welhot - Karhut 8-4 (2-2, 1-0. 5-2)

Karhujen matka Kuopioon ei jättänyt kotiinviemisiksi kuin loppuun kalutun luun. Isäntäjoukkue Welhot karkasi ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana Karhuilta tavoittamattomiin ja otti ansaitun voiton.

Ottelun kulku
Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, eikä kummankaan joukkueen voi sanoa erityisesti hallinneen ottelua. Vauhtia ensimmäisessä erässä riitti, mutta suuresta vauhdista huolimatta kummallekaan joukkueelle ei erityisen hyviä paikkoja siunaantunut. Peli painottui enemmän päätyihin ja laitoihin, eikä kumpikaan joukkueista pystynyt kauaa palloa kerrallaan pitämään. Maalinteon aloitti kotijoukkue Welhot, kun Riku Tuononen ohjasi maalinedestä Jonni Koskisen lähettämän laukauksen. Kauaa ei Welhot ehtinyt johtoasemaansa säilyttämään sillä minuutti myöhemmin Rami Prokki tasoitti ottelun, niin ikään maalin edestä. Welhot siirtyi erässä toistamiseen johtoon Karhujen keskialueen järkyttävän huonon pelaamisen seurauksena. Pallo pomppi edestakaisin ja yhtäkkiä koko hyökkäyskolmikko lähti ennakoimaan ja otti sekunnin murto-osaksi suunnan kohti hyökkäysaluetta. Pallo oli kuitenkin Welhoilla ja nätin sommitelman jälkeen isännät saivat siirtää pallon tyhjään maaliin. Karhut tuli vielä erän loppuhetkillä tasoihin, Tatu Ruohosen osumalla.

Toinen erä jatkui lähes identtisenä ensimmäisen kanssa. Tasaista peliä ei loppujen lopuksi kumpikaan pystynyt selkeästi viemään, vaan lyhyet painostusjaksot menivät aika tarkkaan tasan. Welhojen onnistui erässä kuitenkin yksi maali riipaista, kun taas Karhut keskittyivät tuhlaamaan omia paikkojaan.

Kolmanteen erään kaukaloon asteli sisuuntunut porilaisryhmä. Liekö Welhot lähtenyt vähän passiivisemmin puolustamaan maalin johtoaan, mutta ensimmäisen puoliskon erästä, kuskin paikalla oli lähes yksinomaan Karhut. Etenkin erän ensimmäiset vajaat seitsemän minuuttia Karhuilla oli useita paikkoja ja Welhot oli helisemässä. Ajassa 46:30 isäntäjoukkue pelasi taktisesti hienosti ja sai Karhujen painostuksen hetkeksi taukoamaan ottamalla niin sanotun taktisen aikalisän. Karhut oli vyöryttänyt pelin jo useamman vaihdon ajan Welhopäätyyn, kunnes yhtäkkiä  Welhopelaajalle iski ilmeisesti väsy, sillä mies jäi ilman näkyvää kontaktia maahan makaamaan saadeen aikaan lähes kaksiminuuttisen tauon. Karhujen hyvä ote kirposikin hetkeksi, mutta Mikael Boeliuksen ajassa 49:36 taituroima tasoitus näytti jo hetken kääntävän pelin Karhuille, vaan toisin kävi. Karhut jatkoi aktiivista paineistamistaan vielä tasoitusmaalin jälkeenkin ja lopulta se kostautui Welhojen iskettyä ottelun ratkaisumaalit Karhujen yli-innokkaan pelaamisen seurauksena. Karhut nousi vielä kertaalleen maalin päähän, mutta siihen se sitten jäi. Ottelun lopussa Welhot tekivät vielä kaksi kosmeettista maalia.

Ottelun ratkaisu
Tasaisessa ottelussa kotijoukkue Welhot teki ne kuuluisat pienet asiat paremmin. Ennen kaikkea joukkueen liike kohti omaa maalia oli selvästi vierailjoitaan parempaa, eikä Welhot juuri paikkojakaan tuhlaillut. Karhujen viimeisen kymmenen minuutin höntyily ja koko ottelun vaivanneet pienet huolimattomuudet maksoivat lopulta kaksi pistettä.

Karhujen kuumat
Kapteeni Ruohonen oli Karhujen ehdottomasti paras pelaaja. Myös Boeliuksen peli oli kokonaisvaltaisesti hyvää. Liian monella pelaajalla ottelu oli kuitenkin joko välttävä tai heikko.

Erikoista
Mainiot puitteet ottelulle tarjonneen Kuopio-Hallin digitaalit sekosivat kolmannen erän toisella neljänneksellä ja loppuaika mentiin perinteitä kunnioittaen käsikellotuksella.

Taktista hienoutta
Welhot pelasi taktisesti kypsästi ja etenkin ns. taktiset aikalisät keskeyttivät kahdesti Karhujen hyvän jakson.