• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Stadilaiset saapuu böndelle

Vieraspainotteisen sarja-alun ja Champion´s Cupin takia ensimmäinen kotiottelu näkee urheilutalolla päivänvalonsa vasta nyt, lähes lokakuun puolessa välissä. Karhujen ensimmäiseen kotiotteluun vastaan asettuu helsinkiläinen M-Team. Karhujen ja Teamin ottelut ovat vuosien saatossa olleet äärimmäisen tasaisia ja tapahtumarikkaita. Kaudella 2011-2012 Karhut voitti molemmat keskinäiset ottelut maalin erolla, toisen venyessä aina jatkoajalle asti. Viime kaudella tilanne oli samankaltainen, mutta päinvastainen. M-Team voitti molemmat keskinäiset maalilla ja toisen niistä jatkoajan jälkeen. Tasainen ottelu lienee luvassa myös torstaina.


Asetelmat
Kotijoukkue Karhut aloitti kauden vahvasti hakemalla Tampereelta selvän 12-3 vierasvoiton Ilveksestä. Seuraavan viikonloppuna Kuopiossa, lopun koomailu vei mahdollisuudet pisteputken kasvattamiseen, kun Welhot mätti ottelun viimeisellä 10 minuuttisella tarvittavat maalit ottelun voittamiseksi. Samalla päättyi Karhujen seitsemän ottelun voittoputki harjoituspelit mukaanlukien. Kuopiossa Karhut pelasi pallottomana kauden heikoimman pelinsä ja se näkyi välittömästi taululla. Viime viikonloppuna pelattu Champion´s Cup toi tauon sarjapeleihin, joten Karhuilla on ollut lähes kaksi viikkoa aikaa laittaa pakettinsa kuntoon M-Team -ottelua ajatellen. 

Vierasjoukkue M-Team on ollut kauden kuumin joukkue tähän asti. Joukkue aloitti ottelunsa kotona murskaamalla Ilveksen peräti 15-3. Siitä seurannut Pohjanmaan vierasputki kartutti M-Teamin pistepussia kolmella lisäpisteellä. Teamin onnistui hakea piste sarjan ehkä vaikeimmasta kotikaukalosta Uudestakaarlepyystä. Voittokaan ei ollut kaukana, sillä Blue Foxin onnistui tasoittaa ottelu Teamia vastaan aivan ottelun loppuhetkillä. Toisessa vierasottelussaan, myös yhtä sarjan ennakkosuosikkia SB Vaasaa vastaan joukkue näytti venymiskykynsä nousemalla lopussa rinnalle ja lopulta ohi, ottaen näin arvokkaat kaksi pistettä Vaasan reissultaan. 
 
Kuumat pelaajat

Riku Reunamäki M-Team
Divarin syyskuun pelaajaksi valittu Reunamäki on kolmessa ottelussa latonut taululle kunnioitettavat tehot 8+1. Písteet eivät ole tulleet yhdessä ryppäässä, vaan Reunamäki on ollut jokaisessa pelaamassaan ottelussa joukkueen kantavia voimia.
 
Janne Makkonen M-Team
Reunamäen ohella toinen erittäin kovat tehot takonut pelaaja. Kolmessa ottelussa 6+3 kertoo kaiken oleellisen.
 
Tatu Ruohonen Karhut
Ruohonen ei ole pisteillä mässäillyt, mutta on ollut joukkueesta se, joka on pystynyt suorittamaan jokaisessa ottelussa korkealla tasolla. Ruohosen johtajuutta ja esimerkkiä Karhut myös kaipaa torstaina.
 
Arto Moilanen Karhut
Moilanen ei pelannut Kuopiossa, mutta on harjoituksissa ja harjoituspeleissä esiintynyt erittäin vahvasti, kuten myös sarja-avauksessa Tampereella. Moilasen kuumuudesta kertoo jotain se, että kaikkien pelaajien ollessa pelikuntoisia, löytää 1995-syntynyt Moilanen paikkansa 2-kentän keskeltä.
 
Alustukset kotijoukkueelta
 
Jukka Leino päävalmentaja
Saatiin Kuopiossa hyvä oppitunti siitä, ettei tässä sarjassa ilmaiseksi saa mitään, vaan jokaisen pisteen eteen pitää tehdä suuri määrä töitä. Analysoitiin muun valmennuksen kanssa vähän kahdeksaa ensimmäistä ottelua ja huomattiin sellainen seikka, että pelasimme parhaan pelimme kolmannessa ottelussa SB Vaasaa vastaan. Sen jälkeen on käyrä ollut lievästi laskusuuntainen, vaikka kentät on pidetty kasassa, jolloin suunnan luulisi näyttävän ylöspäin. Tähän otteluun on muutettu jonkin verran koostumuksia, jotta löydettäisiin parhaiten toisiaan tukevat koostumukset.
 
Juha Kaanaa sentteri
M-Teamin kanssa on aina pelattu tasaisesti. Nyt ne on aloittaneet kauden kahdella voitolla ja tasapelillä. Täytyy kuitenkin muistaa, että meillä on nyt parhain kokoonpano jalkeilla, uskon että Welhot -pelistä on opittu ja treeneissä on riittäny vauhtia. Toivotaan että lehterit täyttyy ja pelataan hyvää salibandya
Aina puhutaan että nälkä kasvaa syödessä, mutta kyllä se kasvaa myös silloin kun syömättä ollaan. Tarkoitan tietysti ensimmäistä kotiottelua jota on jo odotettukin. Toivottavasti ei mene lataus yli.
 
Arvio
Historiaan jos on luottaminen, niin kaukalossa nähdään fyysinen ja tasainen kamppailu. M-Team on tehtaillut maaleja yli yhdeksän maalin keskiarvolla, joten Karhujen pitää olla pallottomassa pelissä tarkkana, ettei omissa kolise liian usein.
Karhuillekaan maalinteko ei vierasta ole, sillä joukkue on puolestaan tehnyt maaleja kahdeksan maalin keskiarvolla. Toki otanta on ottelun verran pienempi kuin vastustajalla, mutta helppoa iltaa ei ole stadilaistenkaan alakerralle luvassa.

Lue myös