• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Härkäviikko alkaa Lammilta

Karhut aloittaa huomenna lauantaina peliputken joka ei ole ihan tavanomainen amatöörisarjassa. Joukkue pelaa nimittäin n. viikon aikana neljä ottelua. Karhujen härkäviikko alkaa huomenna, kun joukkue matkaa Hämeenlinnan kupeeseen Lammille mittaamaan sarjanousija LaSBin päivän kunnon. Härkäviikko puolestaan huipentuu viikon päästä sunnuntaina, kun joukkue matkaa kiven heiton päähän Kontiolahdelle (526km) pelaamaan Suomen Cupin ottelun Leba-96 vastaan. Otteluiden välissä Karhut pelaa kaksi kotiottelua, joissa molemmissa vastaan asettuu "paikallisvastustaja". Sunnuntaina vastaan asettuu aito ja oikea paikallisvastustaja, kun toistaiseksi voittamaton Rauman SalBa saapuu urheilutalolle. Torstaina Poriin saapuu SB Vaasa, joka maantieteellisesti ei ihan lukeudu paikallisvastustaja-kategoriaan, mutta tunnetasolla paikallismatsista voitaneen puhua. Pilkotaan kuitenkin jokainen ottelu omiin ennakoihin, jotta teksti pysyisi pituudeltaan edes jollain tavalla luettavana.


Asetelmat
Kotijoukkue LaSBin kausi on alkanut mukiinmenevästi. Sarjanousija on pelannut kolme ottelua piste per peli tahdilla, mikä on ihan hyvä alku. LaSB ei ole porilaisille ihan uusi tuttavuus, sillä joukkue esiintyi kauden alla pelatussa Karhu Cupissa, jättäen itsestään varsin pirteän kuvan. Harjoitusottelussa Karhut oli niukasti 7-6 parempi. LaSB kuitenkin antoi merkkejä siitä, että pistäessään parastaan, joukkue on vaikea voitettava kenelle tahansa. Joukkueen kotihallina toimiva Lammin Liikuntakeskus on kuulopuheiden perusteella varsin vaikea paikka vieraille. Hiukan normaalia pienempi aski ja fanaattinen kotiyleisö. Joukkueessa on paljon samaa viime kauden Steelersin kanssa. Taitavia ja fyysisesti pelaavia yksilöitä, jotka pystyvät parhaimmilaan dominoimaan pallotonta ja pallollista peliä. Yhdistelmä on jotain sellaista, mistä Karhut nauttii ja syttyy, joten luvassa on ennalta viihdyttävä ja vauhdikas ottelu, jossa miestäkin vähän mitataan. Joukkueen akilleen kantapää saattaa löytyä tasaisuudesta. Divarissa pelkät nimet selässä eivät takaa vielä mitään, vaan suoritustason täytyy olla kova illasta toiseen. Tässä lammilaisilla saattaa olla vielä parantamisen varaa.

Karhujen kausi on lähtenyt kaksijakoisesti liikkeelle. Sarja-avauksessa Karhut nyppi tupsuja korvista, näyttäen Ilvekselle kaapin paikan Raholassa. Toisessa ottelussa Welhot Kuopiosta latoi pelimiesten kympin aikana tarvittavat maalit Karhurysään, saaden joukkueen näyttämään laumalta poikasia. Ensimmäisessä kotiottelussa viikko sitten Karhut kävi jo sillassa, M-Teamin johtaessa ensimmäisen erän jälkeen jo 0-4 ja ottelun puolessavälissäkin vielä 1-5. Karhut ei kuitenkaan luovuttanut vaan kiri maali maalilta rinnalle ja lopulta akseli Hulkko-Boelius näytti stadilaisille jatkoajalla haukkaria, Boeliuksen ohjatessa Hulkon laukauksen M-Teamin maaliin. Nousujohteinen ottelu ja sillasta nousu loi varmasti uskoa joukkueeseen, joten helpolla ei LaSB tule lauantaina pääsemään. 

Kuumat pelaajat

Perttu Koljonen LaSB
Nuori Koljonen avasi maalitilinsä edellisessä ottelussa tekaistessaan kaksi maalia. Karhu Cupissa spagettijalka näytti rankkariampumisen mallia tekemällä kuusi maalia yhtä monesta yrityksestä. Maila tottelee miehen käskyjä ihailtavaan tapaan, joten tila pitää veivi-ihmeeltä ottaa pois.

Heikki Hätönen LaSB
Joukkueen paras pistemies on Classicista täksi kaudeksi Lammelle siirtynyt Hätönen. Kolmessa pelissä ukko on ynnännyt taululle teho 2+6, joten tarkkana pitää tämänkin herran kanssa olla. Liigakokemusta omaava herra on tärkeä palanen nousijajoukkuetta, sillä kokemusta kovista peleistä ja voittamisesta löytyy. Miestä tuskin ihan sukkana kentällä heitellään, mutta yritettävä on.  

Mikael Lindroos Karhut
1994-syntynyt Lindroos on löytänyt itsensä Karhujen ykköskentästä oikeastaan koko kauden. Kiitokseksi vastuusta, herra johtaa joukkueen sisäistä pörssiä tehtyään kolmeen otteluun tehot 3+4. Tehot eivät erityisen ryppäässä ole tullut, sillä Lindroos on onnistunut pääsemään jokaisessa ottelussa pisteiden makuun. Herra on kentällä niin vaikeasti arvioitava, että omat kenttäkaveritkaan eivät aina tahdo pysyä Miksun ajatuksenjuoksun mukana.

Kristian Krannila Karhut
Rane is back. Mikään ei ole niin hienoa kuin nostaa joukkueen kokenein pelaaja kuumien pelaajien joukkoon ja tähän nostoon on vieläpä ihan pelilliset syyt. Rane on joukkueen sisäisessä pörssissä toisena 4+1 tehoilla. Etenkin edellisessä ottelussa herran kaksi maalia ja asenne olivat niitä asioita, jotka nostivat Karhut taisteluun mukaan. Ranen edustama 3-kenttä olikin viime ottelussa selvästi joukkueen paras, alun koomailun jälkeen. Jos ei Hätöstä heitellä kuin sukkaa, niin ei heitellä myöskään Ranea. Jo etukäteen voi sanoa, että lammilaisilla ei tule olemaan helppoa Ranen asettaessa saappaansa maalin eteen. Siinäpä tönitte, poikaset.

Ennakkotunnelmat

Markus Lammi 
Tämä viikko on mennyt tuolla metsän puolella (armeija). Vähän tuntuu että  pää olisi vieläkin jäässä Hämeenkankaan viiman jäljiltä. LaSB on nousijajoukkue ja vähän tuntematon varmaan monelle, mutta on paha vastus. Karhujen pitää olla hereillä heti alusta asti, ettei käy samalla tavalla kuin M-Team -pelissä. Huomiselta odotan hienoa salibandyottelua ja ennen kaikkea ehjää 60 minuutista Karhuilta. Toivottavasti nähdään myös paljon maaleja ja toivotaan että muutama katsojakin saapuisi kannustamaan Karhulauman vierasvoittoon, ainakin Salosen Jokke voisi tulla meteliä pitämään.

Lue myös